MANGO/PASSION TIRAMISU –
Desserter, Søde sager

MANGO/PASSION TIRAMISU

En af vores yndlingsdesserter er tiramisu. Vi siger aldrig nej til tiramisu og bestiller den altid, hvis vi er ude at spise et sted, hvor den er på dessertkortet. Vi har også fundet os en sød lokal tiramisu-pusher, som vi benytter af og til, når ikke vi lige har nået at lave en selv. Det er næsten det eneste minus med den dessert, at den helst skal laves dagen før for at være allerbedst.

Vi prøvede at eksperimentere lidt sidste gang vi lavede tiramisu og ville gerne gøre den lidt mere frisk. Det gjorde vi ved at tilføje et lag med mango/passion sirup. Resten af ingredienserne er de traditionelle. På toppen dryssede vi med fint hakket hvid chokolade, i stedet for den mørke, som ellers plejer at blive brugt. Vi synes den hvide chokolade går lidt bedre til de friske smage og det passede rigtig godt!

Hvis man ønsker en helt traditionel tiramisu undlader man bare siruppen og drysser med mørk chokolade eller kakaopulver på toppen i stedet. Hvis man vil, kan man også udskifte mango/passion siruppen med andre smage, som f.eks. hindbær eller jordbær. Vi har før også lavet en udgave med græskar. Den er lidt mere efterårsagtig, men stadig super dejligt!

 

Ingredienser (ca. 6 glas)

225 g mascarpone

3 æggeblommer

100 g sukker

180 ml fløde

2 1/2 spsk flormelis

200 ml stærk kaffe (filter, espresso, eller ligende)

200 g ladyfingers

mango/passion sirup til lagene (se opskrift nedenfor)

hakket hvid chokolade til toppen

 

  1. Start med at sæt mango/passion sirup over (se opskrift nedenfor)
  2. Slå herefter forsigtigt mascarponen ud i skål- det er vigtigt ikke at røre den for længe, da den så kan skille
  3. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål for sig og lad den blive tyk i konsistensen – det tager lidt tid
  4. Hæld æggemassen sammen med mascarponen og bland det forsigtigt sammen
  5. Pisk fløde og flormelis stift i en skål og lav ligeledes kaffen klar i et fad/dyb tallerken
  6. Vend flødeskummet i mascarponemassen hvorefter den er klar til brug
  7. Dyp hver ladyfinger hurtigt i kaffen på begge sider og læg dem i glassene – det kan være en fordel at skære ladyfingers’ne lidt til, så de passer med de glas de skal i
  8. Fordel halvdelen af mascarponecremen ovenpå og herefter mango/passion sirup
  9. Tag ladyfinger’s i glassene igen, det sidste creme og mango/passion sirup på toppen – hvis glassene er meget høje kan man godt lave flere lag
  10. Dæk kagerne til og stil dem på køl i 6-8 timer (gerne mere)
  11. Drys med hvid chokolade på toppen inden servering – stil også gerne mango/passion sirup ved siden af, hvis der er er mere tilbage, så kan man selv fylde på efter behov

 

Mango/passion sirup

2 dl mango juice

3 passionsfrugter

1 spsk sukker

  1. Opvarm mango juice, kerner og saft fra de 3 passionsfrugter samt 1 spsk sukker og lad det lige komme op at koge
  2. Sig massen så kernerne kommer fra og lad juicen køle ned
  3. Brug siruppen i mellem lagene, stil resterne i køleskabet og brug dem på morgenmaden eller til andre fine kager, f.eks. de her cheesecakes, hvor hindbær siruppen på toppen kan udskiftes med denne her sirup

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply mick ogilvie 24 januar, 2018 at 10:25

    Jeg er slagter, men har de sidste par måneder arbejdet på at bliver meget sundere. Jeg fylder 40 lige om lidt, og er bange for at lide under mit overforbrug af usunde fødevare. Så vil lige sige at dette er en fed blog der virkelig hjælper mig meget.

    • Reply Twin Food 24 januar, 2018 at 19:33

      Hej Mich,
      Hvor er det dejligt at hørte og tusind tak,
      Tillykke med de 40 lige om lidt og held og lykke!

      KH

    Skriv et svar til mick ogilvie Slet kommentar