MANDLER VENDT I CHOKOLADE OG KAKAO/LAKRIDS PULVER –
Snacks, Søde sager

MANDLER VENDT I CHOKOLADE OG KAKAO/LAKRIDS PULVER

Af en eller anden grund er vi for tiden fan af mandler som snack. For lidt tid siden lavede vi soya ristede mandler, som bare smagte vildt godt! Mange kender mandlerne fra Johan Bülow eller summerbird, som er dyppet i chokolade og derefter rullet i lakridspulver. Vi ville prøve at lave noget ala dem. Først blev mandlerne ristet i ovnen, hvor de allerede her også sagtens kan fungere som en snack der smager en del forskelligt fra ‘friske’ mandler. Nogle af de ristede mandler blev vendt i hvid chokolade og andre blev vendt i mælke chokolade. Inden chokoladen tørrede helt, blev de rullet i en blanding af kakao og lakridspulver – alt efter hvor meget man vil have at mandlerne skal smage af lakrids, kommes der bare mere lakridspulver i blandingen. Vi smagte os lidt frem og synes vi fik en god smag af lakrids :-) Resultatet blev vildt godt, og så kan man jo spare lidt på selv at lave dem – og så er de faktisk ret nemme at lave!

 

Ingredienser:

200 gram mandler
80 gram hvid chokolade
80 gram mørk/mælkechokolade
2 spsk kakao
3 1/2 tsk lakridspulver (vi brugte den fra Johan Bülow)

  1. Læg alle mandlerne op på en bradepande og bag dem i ovnen ved 200 grader. Vi satte vores ind i en kold ovn og gav dem ca. 15 min. Hvis man sætter dem ind i en varm ovn, skal de nok ca. have 10 min.
  2. Smelt chokoladen og lad mandlerne køle af.
  3. Kom mandlerne i skålen med den smeltede chokolade og sørg for at alle bliver dækket. Derefter hældes mandlerne og chokoladen ud på et stykke bagepapir – her er det smart at sprede dem lidt ud, og sørge for, at de ikke ligger oven på hinanden.
  4. Lad mandlerne køle lidt af, inden de vendes i pulver. Vores stod lidt i køleskabet (ca. 5 min). Hvis man bare sørge for, at mandlerne stadig er lidt ‘klistrede’ når man ruller dem i pulveret, er det fint – men de skal køle af!
  5. Bland kakaopulver og lakridspulver sammen (smag til om smagen er lakrids er tydelig nok, ellers kommes mere i) Tag mandlerne en ad gangen og vend dem i pulveret med en gaffel eller ske.
  6. Læg dem i køleskabet igen, og lad dem blive der til de er helt hårde.
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Marian N. Larsen 22 april, 2012 at 21:01

    Sikke en smuk og lækker snack. Kombien af lakrids- og chokolade med sprøde mandler lyder himmelsk. Send gerne lidt over til mig i Jylland, tak ;)

    • Reply Laura og Christine 23 april, 2012 at 08:52

      De var himmelske – desværre er de allerede væk ;-)
      God mandag!

  • Reply Tem Sabroe 9 december, 2012 at 18:05

    Uhh smager fantastiske.

  • Reply TWIN FOOD – ÅRETS MEST SETE | Twin Food 13 marts, 2013 at 19:27

    […] med spinat og hytteost Tærte – Tærte med cherry tomater artiskokker og oliven Søde sag – Mandler vendt i chokolade og kakao/lakridspulver Drik – Fedtfattig banan milkshake Morgenmad – Græsk yoghurt med honning ristet musli […]

  • Reply Tenna 20 december, 2015 at 22:43

    De er vildt gode!!
    Hvad er holdbarheden, tror du?
    Vil gerne lave nogen til jul, men har bedst tid her 3-4 dage før.

    • Reply Twin Food 21 december, 2015 at 19:31

      Så godt!
      Vi tænker at de kan holde sig længe, så 3-4 dage før kan du sagtens lave dem :)

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar