MALT KERNEBOLLER –
Bagværk, Brød, Bulgur/Kerner, Til madpakken

MALT KERNEBOLLER

kernb1

Vi sappede i sidste uge forbi Mette Blomsterberg, der havde gang i nogle mørkekerneboller til madpakken. Vi har tidligere lavet de berømte kerneboller, hvor der ikke tilsættes mel, og tænkte at vi da måtte kunne gøre dem “mørke” ligesom Mette. Opskriften er en blanding af hendes og vores egen – kerne mængderne kan ændres alt efter hvilke kerner man har flest af, sålænge den samlede mængde er den samme. Vi brugte både græskarkerner, mandler, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner. Derudover har vi tilsat gulerod og maltmel til at give dem den mørkefarve, hvilket sagtens kan undlades (hvis man er gluten-allergiker) :) Vi har brugt bollerne til madpakken, hvor de er super gode! Vi opbevarer dem i fryseren og tøer dem op inden brug.

 

Ingredienser (ca. 16 stk.)
170 g græskarkerner
200 g mandler
130 g hørfrø
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
10 g salt
1,5 dl olie
8 æg
300 g gulerødder
15 g maltmel (kan undlades)

 

  1. Blend kernerne til mel sammen med salten og put massen i en skål
  2. Tilsæt olie og æg og bland godt
  3. Riv gulerødderne og rør dem i dejen sammen med maltmelet
  4. Klat dejen på en bageplade (de hæver ikke så lav dem i præcis den ønskede størrelse)
  5. Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 25 min (afhænger af størrelse) – de er færdige når overfladen er forholdsvis hård og sammenhængende.

kernb3

kernb2

kernb4

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply trine 14 marts, 2014 at 23:36

    hvordan er konsistensen?

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:44

      Den er som de klassiske boller uden mel – lidt fedtet og bløde i konsistensen, skorpen er ikke sprød :)

  • Reply Tina Hoffbeck 15 marts, 2014 at 16:15

    Rigtig god weekend:-)

    Hvor lækker en opskrift, som absolut må prøves.
    Vi har det ikke godt med gloten, så er glade for alle nye former for bagværk uden gluten.
    Så mange æg i gør også er de er yderst proteinrige.

    Tak for opskriften.
    Hilsner til jer2 fra os2
    Maria og Tina Hoffbeck

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:46

      Tusind tak og i lige måde :)!
      De er super gode, specielt når man ikke er til gluten (maltmelen kan også undlades, hvis det er nødvendigt)

      Ha en god dag!
      KH

  • Reply Ann Katrine 15 marts, 2014 at 17:50

    Hej twinfood
    Først tak for en inspirerede blog :)
    Har lige en enkelt kommentar til jeres mørke boller, når man bruger mandler og andre nødder og kerne i opskriften, må man ikk bage dem ved højere temp. End 160 grader, da man så ødelægger fedtsyrernes sammensætning, og man kan derved ikke regne med at fedet i nødderne og kernene er monoumættede :)

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:47

      Velbekomme :)
      Der var simpelthen lige sket en svupper, da opskriften skulle noteres – de fik kun de 160 grader, så ingenting er ødelagt, men tak for lige at kommentere på det ;)!
      KH

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 17 marts, 2014 at 16:59

    De ser virkelig gode ud! :)
    – men er det nødvendigt med al den olie?

    // Nadja

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:08

      Tak :)
      Hm, vi har ikke rigtig prøvet at lave dem med mindre, så vi ved ikke hvordan de bliver hvis man tilsætter mindre mængde :)

  • Reply » KRYDRET KYLLINGBURGER I KERNEBOLLE 11 april, 2014 at 09:50

    […] måske vi skulle kalde det en chicken cheeseburger i stedet ;-) Som burgerbolle har vi brugt vores kerneboller med malt, hvilket vi synes fungere rigtig […]

  • Skriv et svar til Ann Katrine Slet kommentar