LYNSTEGT TUN PÅ RUGBRØDS CHIPS MED WASABI-MAYO –
Fisk, Forret, Snacks

LYNSTEGT TUN PÅ RUGBRØDS CHIPS MED WASABI-MAYO

tunst3

Vi er vilde med tun og specielt den lynstegte af slagsen, som denne her. For os er en tunbøf perfekt hvis den kun lige får et par minutter på hver side og stadig er rå i midten. Hvis man ikke er til dette, skal stegetiden på bøfferne sættes lidt op. Retten som vi har lavet her fungerer perfekt som fx. en snack eller en forret. Nederst har vi et par sprøde rugbrøds chips, som er lavet i ovnen. Herpå er tunen blevet lagt og på toppen har vi pyntet med en wasabi-mayo. Vi endte med at komme en del wasabi i mayo’en, da vores ikke smagte af vildt meget, men smag til undervejs, så den ikke bliver helt uspiselig ;-). Tunen er blevet marienret og også vendt i både sorte og hvide sesamfrø inden den er blevet stegt på panden. 

 

Ingredienser (forret til 4 pers.)

Marineret tun
2 tunbøffer (100-150 g. pr. stk. med en tykkelse på ca. 2 cm.)
1 spsk honning
1 1/2 spsk soya
1 tsk citronsaft

Wasabi-mayo
4 tsk. mayonnaise
2-3 tsk. wasabi
Knivspids salt

Rugbrødschips
4 stykker tyndskåret rugbrød
Olie til pensling
Lidt flagesalt

Sesam-crust
1/2 dl hvid sesam
1/2 dl sort sesam

Pynt: Ærtespirer og tyndskårede asparges

 

  1. Start med at lav’ marinaden til tunen, hvor honning, soya og citronsaft blandes
  2. Fordel marinaden over tunbøfferne – dette kan gøres i en pose eller bøtte og lad dem hvile i køleskabet (gerne flere timer, men min. 30 min.)
  3. Bland ingredienserne til wasabi-mayoen og smag til undervejs – tilsæt evt. mere wasabi eller salt hvis det ønskes
  4. Opbevar wasabi-mayoen i køleskabet indtil servering
  5. Læg de 4 stykker rugbrød på en bageplade, drys med lidt olie og flagesalt og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 min. indtil overfladen er sprød og gylden
  6. Inden tunbøfferne skal steges vendes de i en blanding af hvide og sorte sesamfrø så alle sider er dækket – også kanterne
  7. Steg bøfferne ved høj varme i 1 min. på hver side
  8. Skær bøfferne i skiver, put dem på det ristede rugbrød og servér med wasabi-mayo og pynt med ærtespirer og asparges

tunst1

tunst2

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Dina 7 juli, 2014 at 21:50

    Det ser meget lækkert ud. Ville man kunne bruge en anden fisk? Jeg elsker også tun, men desværre er der jo ikke så mange tilbage så alternativer ville være skønt

    • Reply Twin Food 8 juli, 2014 at 14:15

      Hm, vi har ikke prøvet med anden fisk og det er faktisk kun tun, som vi spiser så “rå”, så umiddelbart har vi ikke et bud med en anden fisk, desværre :) Men du kan jo altid bare lave tilbehøret og så lave fisken på helt anden vis (stegt eller røget måske).

    • Reply Mathilde 8 juli, 2014 at 14:40

      Man kan spise alle slags frisk og skaldyr rå, bare man lige putter dem en tur i fryseren først. Nogle fisk har allerede været frosset, så spørg fiskemanden om det er nødvendigt, at man selv gør det. Tænker umiddelbart, at rimmet laks ville være godt til wasabimayo – alternativt en citronmayo? Ellers tror jeg, at skriver af rå kammusling ville passe godt til både wasabimayo og sort sesam.

      • Reply Twin Food 9 juli, 2014 at 11:34

        Ja, det er helt rigtigt, men ift. til den måde tunen her er marineret/tilberedt på har vi endnu ikke prøvet med andre fisk :)
        Wasabi-mayo smager så godt og ligesom med sushi passer det hele sikkert til andre slags fisk også – citron var en god idé´også at tilsætte :)

  • Reply Katrine 29 december, 2014 at 11:05

    Det ser lækkert ud. Skal fisken være varm ved servering eller kan man lave den i forvejen?

    • Reply Twin Food 29 december, 2014 at 11:42

      Hej Katrine
      Du kan sagtens lave fisken i forvejen, vi synes ikke, at fisken behøver at være varm :) :)
      Godt nytår!

  • Reply » FORSLAG TIL NYTÅRSMENUEN 2015 5 januar, 2016 at 07:13

    […] Vi er kommet godt igennem julen og det næste punkt i vores kalender er nytårsaften! Vores nytårsaften skal foregå med vores gamle gymnasie-venner – præcis ligesom sidste år og vi glæder os meget! Menuen er delt ud og vi medbringer både forret og lidt tilbehør til hovedretten. Hvad vi medbringer er på plads: tilbehøret bliver en grøn salat, nogle aubergineruller med en quinoasalat og noget brød, hvor forretten bliver med både laks og grillet tun – lidt a la den her. […]

  • Reply Camilla Jensen 29 december, 2016 at 19:28

    Hej piger
    Jeg har tænkt mig at bruge denne lækre ret som forret til nytår.
    Var hos fiskehandleren for at hente tunen idag og han mente ikke jeg kunne skære den så tyndt ud som jer efter den er stegt.
    Så hvad er tricket? ;)

    • Reply Twin Food 30 december, 2016 at 09:51

      Hej Camilla,
      Ja det er da et godt spørgsmål. Vi husker ikke umiddelbart at der var nogle problemer.
      Sørg for at kniven er meget skarp og så skal du skære tunen i den rigtige retning. Prøv at skær dem med en tykkelse på 2-3mm og hvis det går helt galt kan det også serveres tykkere ;-)
      Vi håber det lykkeds!

    Skriv et svar til Dina Slet kommentar