I forrige weekend, skulle den traditionelle morgenmad med yoghurt, müsli og bær skiftes ud med en mere luksus-agtig morgenmad. Egentlig ikke fordi at den anden ikke er lækker, men mere fordi der skulle ske lidt nyt :-) I stedet kom denne lækre grød, lavet på banan og kakao, på menuen. For at gøre den ekstra luksus-agtig, blev der også tilføjet peanutbutter til grøden og så blev der drysset med hakket chokolade og nogle peanutbutter toppe på toppen :-)
Ingredienser (1 person)
1 dl havregryn
1/2 banan
2 spsk kakaopulver (vi brugte en fra Valrhona)
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
2 spsk peanutbutter
Til servering: Skyr, hakket chokolade og peanutbutter toppe (vores er købt i USA)
- Mos bananen i en gryde og kom havregryn i – bland de to ting godt sammen
- Tilsæt kakaopulver, vaniljesukker og mælk til gryden og lad grøden koge langsomt op
- Stop når grøden har den ønskede konsistens (vi gav den ca. 10 min)
- Tag gryden af varmen og tilsæt peanutbutter – sørg for at alt peanutbutter er rørt godt ud i grøden
- Kom grøden i en skål sammen med skyr og pynt med hakket chokolade. Her kan man også sagtens pynte med hakkede nødder som fx mandler
2 Kommentarer
Ejj hvor ser det lækkert ud. Kan man undlade peanutbutter – har altid følt det så tørt i munden :D HIHI…
Tusind tak – det kan du sagtens ;-)