LEMON BARS LAGKAGER MED MARENGS-TOP –
Desserter, Fødselsdag, Søde sager

LEMON BARS LAGKAGER MED MARENGS-TOP

lemb2

Disse små nuttede kager, stammer helt tilbage fra vores fødselsdag i juli. Vi har længe gerne ville prøve at lave lemon bars, og efter at Christine var så heldig at en spansk pige fra hendes projekt gruppe på uni, tog dem med til hele gruppen, fik vi opskriften – og så var der i hvert fald slet ingen undskyldning for ikke at lave dem ;-) Da det nu var vores fødselsdag byggede vi dem op som en lille lagkage, hvor vi imellem to lag havde lagt et lag lemon curd. Kagen er lavet i en bredepande og normalt skærer man kagen ud i små firkanter og drysser med flormelis. Vi pyntede lidt ekstra med en top af marengs og små flag :-). Kagerne behøves selvfølgelig ikke at blive serveret til fødselsdag og kan også sagtens laves som en et-lags-kage, der blot skæres i stykker. Vi elsker kagens syrlighed, som passer rigtig godt med den søde marengs-top (Scroll down for english version)

 

Bund

260 g hvedemel

80 g flormelis

400 g blødt smør

130 g bastogne kiks

  1. Bland hvedemel og flormelis
  2. Skær smøren i tern og bland den sammen med mel og flormelis
  3. Blend bastogne kiksene til smuldr og bland dem i smør massen
  4. Fordel “dejen” på et stykke bagepapir i en stor bradepande og bag den ved 200 grader i 15-20 min
  5. Lad den køle af mens citron-cremen laves

 

Citron creme

500 g sukker

50 g mel

1 tsk bagepulver

8 æg

Saft fra 6-7 citroner (svarende til omkring 2 dl)

  1. Bland sukker, mel og bagepulver i en skål
  2. Tilsæt æg og citronsaft lidt ad gangen og bland det godt
  3. Hæld citron cremen over bunden (den behøver ikke at være helt afkølet) og bag den ved 180 grader i ca. 45 min – massen skal være fast og gylden på toppen – læg evt. et stykke sølvpapir over toppen, hvis den tager farve for hurtigt
  4. Lad gerne hele pladen køle af natten over i køleskabet
  5. Hvis ikke man skal lave lagkager kan man skære passende stykker af den afkølede lemon-bar-bradepande og drysse med flormelis på toppen lige inden servering
  6. Hvis man, ligesom os, ønsker at lave lagkagerne skal man udtrykke passende stykker af bradepanden – vi brugte en udstikker med en diameter på ca. 6 cm og kunne i alt udstikke 20 stk – svarende til 10 mini lagkager
  7. Sæt to oven på hinanden og opbevar dem i køleskabet indtil servering – hvis man har lidt lemoncurd kan det sagtens bliver puttet mellem, som et lille lag ekstra creme

 

Marengs

1 1/4 æggehvide

100 g sukker

  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeren lidt ad gangen indtil massen er skinnende og danner toppe
  2. Put marengsen i en sprøjtepose og sprøjt det på de små lagkager og giv dem en tur med en brænder lige inden servering, så de bliver gyldne på toppen

lemonb1

lemb3

 

LEMON BARS

Bottom

260 g plain flour

80 g icing sugar

400 g soft butter

130 g Bastogne biscuits

 

  1. Mix flour and icing sugar
  2. Cut the butter into cubes and mix it with the flour and icing sugar
  3. Blend Bastogne biscuits to crumble and mix with the butter
  4. Spread the “dough” on a piece of wax paper in a large baking pan and bake at 200 degrees (C) for 15-20 minutes
  5. Let it cool while you make the lemon cream

 

Lemon cream

500 grams of sugar

50 grams of flour

1 teaspoon baking powder

8 eggs

Juice of 6-7 lemons (equivalent to about 2oo ml)

 

  1. Mix sugar, flour and baking powder in a bowl
  2. Add eggs and lemon juice slowly and mix well
  3. Pour the lemon cream over the bottom (it does not need to be cooled down completely) and bake at 180 degrees for about 45 min – the mass must be firm and golden on top
  4. Let the entire cake cool down overnight in the fridge
  5. If you do not want to make small layer cakes, you can cut pieces of the lemon-bar-baking pan and sprinkle with powdered sugar on top just before serving
  6. If you want to make the layer cakes you use a sticker (diameter 6 cm) and get approximately 20 small pieces equal to 10 mini cakes
  7. Put two on top of each other and put them in the fridge until serving

 

Meringue

1 1/4 egg whites

100 g sugar

 

  1. Beat egg whites until stiff and add the sugar a little at a time until the mass is shiny and forms peaks
  2. Put the meringue into a piping bag and spray it onto the cakes
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Kit // A + K = ♥ 25 august, 2014 at 10:57

    Hold da op, hvor er de bedårende!
    De smager sikkert heller ikke værst – det er svært at gå galt i byen med citron (:

    • Reply Twin Food 25 august, 2014 at 11:50

      Mange tak :)! Ja præcis, de har en skøn smag af citron!

  • Reply Tina 25 august, 2014 at 17:25

    Uhm hvor ser de lækre ud jeres kager. Dem burde jeg jo slet ikke lade mig friste af her før middagen.
    Men en slik mund er jeg jo:-)

    har fået min stakkels datter hjem efter atter en operation:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/08/hjemme-fra-operation-pa-rigshospitalet.html

    Hilsner til jer fra os.
    Maria og Tina

    • Reply Twin Food 26 august, 2014 at 10:53

      Tusind tak :)
      Lækre kager kan man altid blive fristet af ;-)!

      Held og lykke med det hele!

  • Reply Lunaresrubios 25 august, 2014 at 20:12

    Congrats! They look even better than mines :)

    They are so delicious with that acid point together with the sweet bottom…mmmm…Damn! I want some of them now

    And be careful, they are addictive

    The spansk pige :)

    Maria

    • Reply Twin Food 26 august, 2014 at 10:55

      Hah no, yours where sooo good :)!
      I think we have to try the “normal” kind also, so yes I think you’re right – they are addictive ;)!

      Christine

  • Reply Charlotte 7 marts, 2019 at 20:46

    Kan man lave dem dagen før?

    • Reply Twin Food 11 marts, 2019 at 19:07

      Hej Charlotte,
      Kagen kan sagtens laves dagen før, men maregnstoppen skal laves så tæt på servering som muligt :)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar