LAMMEKEBABS –
Grill, Kød

LAMMEKEBABS

lamke11

Vi har ikke altid været specielt vilde med lam, men det er vi da kommet efter de sidste par år. Den karakteristiske lammesmag har vi åbenbart skulle vænne os lidt til. På Mallorca fik vi nok det bedste lam vi længe har smagt. Vi besøgte et lille hyggeligt sted i bjergene for enden af en meget snørklet og dårlig vej. Deres specialitet var lammeskulder og for dælen hvor var det mørt og lækkert!! I løbet af sommeren har vi også spist lidt lam herhjermme, blandt andet de her lammekebabs, hvor vi har blandet lidt urter og gulerødder med en omgang hakket lam. Nogle rigtig gode deller med masser af smag. Vi lavede dem på grillen, men de kan også sagtens laves på panden – måske det her er nemmere uden spyd. Til lamme kebabs’ne serverede vi blandt andet vandmelon/feta sandwich og det fungerede rigtig godt :) (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (12 stk.)

400 g hakket lam

1 fed hvidløg

1 cm chili

En god håndfuld friske urter (persille, mynte, timian, rosmarin)

2-3 gulerødder

1 løg

  1. Bland det hakkede lam med et knust fed hvidløg
  2. Hak chili og urter fint
  3. Riv gulerødder og hak løg fint og bland det hele med lammekødet
  4. Form små passende boller og put dem på et spyd
  5. Læg spydene i køleskabet – gerne en halv times tid inden de skal grilles (de kan også blive stegt, men her er det formentlig nemmere uden spyd)
  6. Grill spydene på hver side indtil de har fået farve og kødet er stegt som ønsket

lamke2

lamke3

 

Ingredients (12 pcs.)

400 g of minced lamb

1 clove garlic

1 cm chili

A good handful of fresh herbs (parsley, mint, thyme, rosemary)

2-3 carrots

1 onion

 

  1. Mix the minced lamb with garlic
  2. Finely chop the chilli and herbs
  3. Grate the carrots and chop the onion finely – mix with lamb
  4. Shape into appropriate balls and put them on a skewer
  5. Place the skewers in the fridge – about half an hour before grilling them (they can also be made on a pan, but here it is probably easier without the skewers)
  6. Grill the skewers on each side until they are golden and the meat is cooked as desired

 

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply F 24 august, 2014 at 13:59

    Ser helt vildt lækkert ud!! Bliver nöd til at prøve en dag!

    /Frida

    • Reply Twin Food 24 august, 2014 at 16:20

      Tusind tak, Frida :)
      Hav en dejlig søndag!

  • Reply Nanna 24 august, 2014 at 19:31

    hej.

    Ikke for at være en irriterende grammatiktante, men jeg kunne ikke lade være med at more mig lidt over jeres overskrift. Når i skriver den i to ord betyder det faktisk at jeres kebab var “lamme” som i at de ikke kunne bevæge sig, eller som i slangordet “hvor lamt”. Det skal i stedet være i et ord, da det er et sammensat navneord. Undskyld igen, jeg ved det er irriterende, jeg ville bare lige gøre jer opmærksom på det, da i ofte skriver ting i to ord som kun burde være et :)

    det ser ellers lækker ud, ligesom alt andet i laver.

    venlig hilsen
    Nanna

    • Reply Twin Food 24 august, 2014 at 21:04

      Hehe- det var jo ikke meningen, det får vi rettet.
      Tak for din kommentar, det er helt sikkert noget vi vil blive bedre til og være opmærksomme på :)

  • Reply Stine 24 august, 2014 at 22:39

    Må jeg have lov at spørge, hvad salaten består af, for den ser alt for lækker ud? :-)

    • Reply Twin Food 25 august, 2014 at 09:23

      Det er couscous blandet med grillede majs, små tern af tomater og masser af urter :)

    Skriv et svar til Stine Slet kommentar