LÆKKER CHOKO/BANAN DESSERT –
Desserter, Søde sager, Sundere alternativer

LÆKKER CHOKO/BANAN DESSERT

banp2

Hvis man en hverdag får lyst til en lille lækker dessert, foreslår vi at man laver denne her ;-) Der er ikke så meget sukker i, og vi synes derfor godt at den kan gå ind under kategorien “hverdags desserter”! Den tager ikke mange minutter at mikse sammen og så skal den bare hygge sig lidt i køleskabet inden den er klar til at blive nydt. For at give den lidt mere konsistens, har vi kommet et par blade husblas i og så har vi toppet med revet hvid- og mørk chokolade. Hvis man er til lakrids, er vi sikre på at man også kan tilsætte lidt af dette til massen og så kan man selvfølgelig også gøre den ekstra lækker ved at pynte med lidt bær :-)

 

Ingredienser (2 små desserter)

2 blade husblas

1 stor banan

1 tsk vaniljesukker

2 spsk god kakaopulver

1 spsk kondenseret mælk

1 dl mælk + 2 spsk

Til toppen: Mynte samt hvid- og mørk chokolade

 

  1. Kom husblas i vand i 10 minutter
  2. Blend banan, vaniljesukker, kakaopulver, kondenseret mælk og 1 dl mælk sammen i en skål (smag om der skal tilsættes mere kakao)
  3. Pres vand fra husblassen og smelt den i 2 spsk mælk i en skål (evt. i en mikro-ovn), lad massen køle af inden den blandes med den blendede masse. Her kan man med fordel køle mælken af ved at komme lidt af den blendede masse i lidt ad gangen, så undgår man at der dannes husblas klumper
  4. Fordel hele massen i to små glas og stil dem på køl i ca. 1 time (gerne længere)
  5. Pynt med hakket mynte, hvid og mørk chokolade

banp1

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Christine 28 maj, 2015 at 10:50

    Hej! :-)
    Har I mon et alternativ til kondenseret mælk – eller kan det måske udelades?
    Mvh Christine

    • Reply katrine 28 maj, 2015 at 15:03

      jeg brugte fuldfed kokosmælk istedet for kondenseret mælk, da jeg lige havde en sjat tilbage.
      Det smagte vildt godt med en undertone af kokos. :-)

      • Reply Twin Food 28 maj, 2015 at 22:17

        Tusind tak for din kommentar :)
        Dejligt at vide, at det også kan bruges!

    • Reply Twin Food 28 maj, 2015 at 22:16

      Hej Christine :-)
      Som du kan se nedenfor, kan fuldfed kokosmælk erstatte den kondenserede mælk. Den er mest tilsat for at få lidt sødme i desserten, så den kan sagtens undlades, hvis det er :)

  • Reply Amanda Gilfelt 3 juni, 2015 at 19:41

    Hvor ser den bare lækker ud! Skal helt klart prøves! :)

    • Reply Twin Food 3 juni, 2015 at 19:53

      Tusind tak – og god idé ;)

    Skriv et svar til Christine Slet kommentar