KONFEKT JULETRÆER –
Desserter, Højtider, Søde sager

KONFEKT JULETRÆER

konfekt

Vi havde for et par weekender siden gang i masser af julehygge med vores lillebror. Vi brugte en lørdag på at lave lækker konfekt, spise æbleskiver og drikke varmkakao – selvfølgelig med masser af julemusik på radioen. Derudover lavede vi også de her søde julemarengs, som er super søde som lidt juleslik, hvor alle kan være med – også de små :-)

Det var også den lørdag at vi lavede de her fine konfekt træer. Den ene stod for at fladmase marcipan, den anden nougat og den tredje samlede alle lag – godt teamwork! De er super nemme og så er det altid godt med en “sandwich” af både nougat og marcipan. Træerne har vi drysset med finthakkede pistacienødder på toppen og bunden har vi dyppet i smeltet mørk chokolade. Hvis man vil kan man sagtens skære andre fine figurer eller måske bruge småkage udstikkere.

 

Ingredienser (10-15 stk.)

75 g nougat

120 g marcipan

pistacienødder hakket meget fint

100 g mørk chokolade

 

  1. Del nougat i 3 lige store stykker og marcipan i 4 lige store stykker og mas dem alle sammen flade. De skal have en tykkelse på et par millimetre og være ca. lige store
  2. Læg lagene oven på hinanden – skiftevis nougat og marcipan
  3. Skær massen ud i trekanter og drys den ene side med de hakkede pistacienødder
  4. Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp den anden side af trekanterne i chokolade – lad det tørre inden de serveres

konfekt-juletraeer

 

Inspiration til disse konfekt juletræer er fundet hos Odense Marcipan

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Katrine 16 december, 2016 at 11:51

    Hvor er de fine! Jeg synes bare ikke de pistacienødder jeg køber er så fine grønne, har i et godt tip?

    • Reply Twin Food 24 december, 2016 at 12:15

      Tusind tak! :) Vi plejer at købe i specialforretninger, der har de pistacienødder der er mere grønne end de normale. Fx torvehallerne i København eller de kan købes på nettet.
      Rigtig glædelig jul!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar