KNÆKBRØD –
Bagværk, Brød, Til madpakken

KNÆKBRØD

Meget nemme og lækre knækbrød

 

Knækbrød, 2 bageplader ca. 24 stk.

1 dl havregryn
3 dl femkornsblanding
1 dl solsikkekerner
3 1/2 dl mel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver

1 dl olie
2 1/2 dl vand

  1. Bland først alle de tørre ingredienser og tilsæt derefter vand og olie. Rør dejen godt sammen.
  2. Tag to bageplader med bagepapir og læg en klump dej på hver. Tag et nyt stykke bage papir og læg det oven på dejen og begynd at “skub” dejen ud med hånden.
  3. Brug en pizzaskærer eller en anden kniv til at skærer dine knækbrød.
  4. De bages i ovnen ved 175 grader (varmluftsovn) i 20 min. Hvis begge plader er inde på samme tid, så sørg for at bytte dem om efter 10 min.
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply KERNEBOLLER UDEN MEL | TWIN FOOD 3 august, 2013 at 12:32

    […] her er forholdsvis stor og halvdelen blev lavet til knækbrød – ikke helt så sprøde som de almindelige, men helt sikkert et godt alternativ, hvis de skal laves uden mel :-)! Bollerne er nogenlunde som […]

  • Reply Kirstine 6 oktober, 2014 at 16:45

    Hej twins!
    Tak for en god blog – lige nu er jeg ved at prøve jeres knækbrød, hvor forholdene er lidt anderledes end de knækbrød jeg tidligere har lavet.
    Den dej jeg får med jeres opskrift bliver meget blød og næsten vandet. Gør det mon noget ved resultatet?
    Bedste hilsner Kirstine

    • Reply Twin Food 7 oktober, 2014 at 08:38

      Hej Kirstine
      Velbekomme :)
      Det lyder godt nok lidt mærkeligt, vi plejer altid at lave knækbrød efter denne opskrift og det plejer at virke fint. Dejen skal være så fast at den kan blive smurt ud. Er du sikker på du ikke har kommet for meget vand/for lidt kerner i? :)

  • Reply Hanne 30 marts, 2015 at 13:18

    Hej Twin!

    Har du de spændende knækbrød i ovnen.
    Vil lige høre hvordan de skal opbevares og hvor længe de er gode?

    Mvh
    Hanne

    • Reply Twin Food 30 marts, 2015 at 16:15

      Hej Hanne
      Vi opbevarer dem i en lufttæt beholder hvor de godt kan holde 1-2 uger :)
      Vi håber de bliver gode!

      KH

      • Reply Hanne 25 april, 2015 at 15:02

        Hej igen!

        De blev rigtige gode, dog syntes jeg at kernerne er for hårde.
        Vil gerne lave dem igen, men tænkte om jeg kan ligge kærnerne i blød i kogt vand inden og de vil måske blive bløde på den måde?

        Mvh
        Hanne

        • Reply Twin Food 29 april, 2015 at 08:36

          Hej Hanne
          Vi ved ikke helt hvad det vil gøre ved knækbrødene hvis kernerne ligger i blød inden. Det kan være at de skal bages lidt længere i ovnen for at få samme sprøde konsistens :)

          KH

    Skriv et svar til KERNEBOLLER UDEN MEL | TWIN FOOD Slet kommentar