KIKSEKAGE MED KARAMEL –
Desserter, No bake, Søde sager

KIKSEKAGE MED KARAMEL

kiks1

Det er fredag og lad os bare kalde denne kage en ultra lækker fredagskage. Faktisk blev den lavet en fredag for et par uger siden. I de kiksekage opskrifter, som vi har fundet, skal der kondenseret mælk i chokolademassen. I stedet for dette, har vi her lavet den kondenseret mælk til dulce de leche (en slags karamel) og smurt dette på kiksene, det gør at kagen ikke bliver helt så høj, men til gengæld har man den lækre klistrede karamel i stedet. Man får næsten fornemmelsen af at spise en space, en kiks med karamel overtrukket med chokolade, som vi nød mange af i vores folkeskole år. Kagen tager ikke mange minutter at bikse sammen, hvis man har karamellen lavet i forvejen, og så skal den bare hygge sig lidt i køleskabet, inden den kan nydes i godt selskab.

 

Ingredienser (form: ca. 23 cm x 14 cm)

300 gram mørk chokolade

50 gram smør

ca. 1 dl karamel (laves hvor en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer)

Kiks (vi brugte fuldkorns digestive, og brugte ca. 20 i alt)

 

  1. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde
  2. Beklæd en lille rugbrødsform og kom 1/3 af chokolalde massen heri
  3. Smør et fint lag karamel på kiksene og kom dem ned oven på chokoladen
  4. Lav næste lag ved igen at komme chokolade i, denne gang oven på kiksene, blev ved flere smurte kiks og den sidste del af chokoladen
  5. Pynt evt. med hakkede pistacie nødder på toppen og stil kagen på køl i køleskabet i 3-4 timer (gerne længere)

kiks2

tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Christine 20 marts, 2015 at 17:44

    Kiksekage bringer mange vamle minder frem.. Alligevel savler jeg!

    // Christine

    • Reply Twin Food 21 marts, 2015 at 07:57

      Haha, i små mængder er den slet ikke så slem ;)

  • Reply Ann-Mari 21 marts, 2015 at 09:40

    Kiksekage med palmin var in i gamle dage. Den her ser super lækker ud…og den skal prøves af på min familie i aften :-)

    • Reply Twin Food 22 marts, 2015 at 14:20

      Vi håber den blev et hit ;)!

  • Reply Marian 21 marts, 2015 at 13:07

    NØJ – ja tak siger jeg bare!

    • Reply Twin Food 22 marts, 2015 at 14:21

      åh hvor gad vi også godt at vi lige havde et stykke mere ;) :)

  • Reply Karina 23 marts, 2015 at 12:26

    Årh, den skal da prøves i den nærmeste
    Fremtid

    • Reply Twin Food 23 marts, 2015 at 15:59

      Vi håber den falder i god jord ;)!

      • Reply KarinaK 23 marts, 2015 at 16:28

        mangler en printer knap :-)

        • Reply Twin Food 24 marts, 2015 at 07:16

          Ja – det var vidst godt noget vi kunne arbejde på at få på bloggen ;)

  • Reply Louise 23 marts, 2015 at 19:34

    Denne kage er ikke mindre end FANTASTISK!!! ❤️

    • Reply Twin Food 24 marts, 2015 at 07:18

      Åh tusind tak, hvor er du sød!! :)

  • Reply Camilla 29 marts, 2015 at 15:08

    Den ser virkelig god ud! Jeg er egentlig ikke så meget til kiksekage – men denne her version bliver jeg da nødt til at afprøve. Hvor mange personer tror i at kagen sådan cirka er til?

    • Reply Twin Food 29 marts, 2015 at 20:05

      Vi håber den falder i god jord! Vi vil skyde på en 4-6 pers. afhængig af hvor lækkersulten man er ;)

  • Reply Helle 31 marts, 2015 at 11:03

    NØJ!! Den lyder lækker!! Jeg har aldrig smagt kiksekage, så den skal helt klart prøves! :D

    • Reply Twin Food 31 marts, 2015 at 11:19

      Uh så er det vist på tide ;-)! Denne her vil vi mene er en god start!
      KH

  • Reply Bit Eriksen 25 juli, 2015 at 09:30

    KIKSEKAGE!
    Hvor er det bare længe siden, jeg har smagt det! Jeg må vist lige til at få afprøvet Jeres opskrift med kondenseret mælk!
    Tak for god inspiration!
    Bit/ http://www.vidunderligeårstider.dk

    • Reply Twin Food 25 juli, 2015 at 21:36

      Den er så lækker :)
      Hav en dejlig weekend!

    Skriv et svar til KarinaK Slet kommentar