KERNEBOLLER UDEN MEL –
Bagværk, Brød, Bulgur/Kerner, Kerner/bulgur, Til madpakken

KERNEBOLLER UDEN MEL

pæl4 pæl1

Frygt ikke for at der nu er gået paleo-kost i bloggen, for det er ikke noget vi som sådan går op i – vi fandt bare nogle skønne boller vi var nødt til at prøve. Vi har fået inspiration til bollerne fra instagram, hos den søde bruger @annaeiholm. Bollerne kræver ikke meget andet end en masse kerner og æg og så kan man selv tilsætte grønt efter ønske. Vi har tilsat revet gulerod, men squash eller måske peberfrugt ville bestemt også være en mulighed. Af kerner er der lidt frit valg, bare mængderne svarer noglelunde til de angivne. Portionen her er forholdsvis stor og halvdelen blev lavet til knækbrød – ikke helt så sprøde som de almindelige, men helt sikkert et godt alternativ, hvis de skal laves uden mel :-)! Bollerne er nogenlunde som det berømte paleorugbrød, som vi nok også hellere må prøve en dag – indtil videre er det blevet bollerne ;-)!

 

Ingredienser (15-18 stk.):
370 gram revet gulrød
100 gram solsikkekerner
1 håndfuld hakkede hasselnødder
7 æg
200 gram sesamfrø
200 gram græskarkerner
200 g hørfrø
2 tsk salt
1 dl olie

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Form boller med en ske og kom dem på en bageplade med bagepapir
  3. Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter

 

TIP: Noget af dejen kan smøres tyndt ud på et stykke bagepapir og laves til knækbrød. De bliver ikke helt ligeså sprøde som knækbrød, men er stadig lækker som en lille eftermiddagssnack :-)! 

pæl5 pæl2 pæl3

DSC_1025 copy

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

22 Kommentarer

  • Reply fattig-bloggeren 3 august, 2013 at 13:12

    Hold da op hvor ser de lækre ud (og sunde!) Er virkelig glad for mange kerner i brød, det mætter på en helt anden måde ;)
    Hilsen fattig-bloggeren

    • Reply Twin Food 3 august, 2013 at 22:52

      Tusind tak :)! Du har helt ret, og de her er bare super skønne :)!

  • Reply Madling 3 august, 2013 at 13:25

    Jeg har prøvet paleo brødet
    http://www.madling.dk/stenalderbrod/

    Jeg var ikke helt så begejstret for det, jeg synes det er for kernefyldt. Næste gang jeg laver det med lidt mel, men gulerødder er også en god mulighed. De plejer at gøre brød så lækkert saftigt.

    Flotte billeder I har taget. Rigtig god weekend :-)

    • Reply Twin Food 3 august, 2013 at 22:54

      Spændende, vi må også prøve det :)! Det er nok lidt en smagssag, men man kan jo altid varierer det lidt med andet brød :)!
      Og tusind tak ;)!

  • Reply Madling 4 august, 2013 at 11:55

    Helt sikkert, det er en smagssag :-)
    Jeg synes de blev lige knasende nok – som at spise “rene” kerner. Må prøve med lidt mel og revet gulerødder ;-)

  • Reply Pixels & Poesi 4 august, 2013 at 16:49

    Jeg er kørt lidt død i stenadlerbrødet, men måske jeg skal prøve disse – tænker gulerødderne gør godt :)

    • Reply Twin Food 6 august, 2013 at 18:08

      De minder formentlig meget om brødet – men gulerødderne gør det helt sikkert rigtig godt :)!

  • Reply Nanna Freving 4 august, 2013 at 18:42

    Mmh ser fantastisk ud!!

    Nanna Freving // http://www.nannafreving.com

    • Reply Twin Food 6 august, 2013 at 18:09

      Tusind tak, Nanna :)!

  • Reply pilla 5 august, 2013 at 09:25

    Vilka härliga och fröiga bröd!

    http://pernillabredolt.com

    • Reply Twin Food 6 august, 2013 at 18:10

      Tak Pilla, de var skønne ;)!

  • Reply Pernille 10 august, 2013 at 17:42

    Jeg er netop i gang med at bage disse boller. Men dejen/massen er virkelig tynd! Skal den være det? Og umiddelbart ligner det på billederne at I også har hørfrø i bollerne, men de står ikke i opskriften??

    De er i ovnen nu, håber de bliver gode. :)

    • Reply Twin Food 10 august, 2013 at 18:08

      Hej Pernille. Det er en fejl fra vores side. Er lige i USA så kan ikke rette det i opskriften- men der skal 200 gram hørfrø i- håber at de stadig bliver OK :-) beklager fejlen. Kh Laura

  • Reply Anonym 12 august, 2013 at 10:47

    Hej, Nej hvor ser de lækre ud! Kan de opbevares i fryseren? :-)

    • Reply Twin Food 29 august, 2013 at 19:21

      Det kan de sagtens – det har vi selv prøvet :-)!

  • Reply maja 29 august, 2013 at 14:04

    Husk at rette det med hørfrøene. Kunne bare se at det ikke var blevet rettet og der var en som havde opdaget det :) Bare til en hjælp.
    Tak for bloggen.

    • Reply Twin Food 29 august, 2013 at 19:22

      Jep – det har du fuldstændig ret i – det er gjort nu og tak for reminderen ;-)!

  • Reply Mette 6 september, 2013 at 19:13

    De ser superlækre ud, og skal helt sikkert prøves! Ved i hvor længe de ca. kan holde sig? :)

    • Reply Twin Food 7 september, 2013 at 20:32

      Tusind tak :) Et par dage i køleskabet – dog egner de sig også rigtig fint til frysning ;)

  • Reply Malene 23 september, 2013 at 00:12

    De ser lækre ud. Kan der ikke sagtens bruges mandler i stedet for hasselnødder?

    • Reply Twin Food 23 september, 2013 at 15:24

      Hej Malene
      tusind tak :) Du kan bruge lige de nødder du vil, bare det svarer til samme mængde ;)

  • Reply » MALT KERNEBOLLER 17 marts, 2014 at 08:47

    […] Blomsterberg, der havde gang i nogle mørkekerneboller til madpakken. Vi har tidligere lavet de berømte kerneboller, hvor der ikke tilsættes mel, og tænkte at vi da måtte kunne gøre dem “mørke” […]

  • Skriv et svar til Pernille Slet kommentar