JULE SMÅKAGER –
Bagværk, Cookies, Højtider, Søde sager

JULE SMÅKAGER

Vi er snart halvejs gennem december, og hvis man ikke allerede er i julestemning, bliver man det i hvert fald, når man laver disse småkager. Vi kan rigtig godt lide at sidde og dekorere kagerne, og synes samtidig at det er rigtig hyggeligt. Opskriften på julesmågerne er meget nem og lige til :-)

 

Ingredienser til småkagerne

(giver ca. 30-35 stk.)
3 cups hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
1 cup sukker
1 æg
220 gram smør

  1. Start med at pisk sukker og smør rigtig godt sammen, helt indtil det er let og luftigt (tager et par minutter). Kom derefter æg i, pisk igen og kom bagepulver og vaniljepulver i blandingen. Når det er mixet sammen tilsæt da mel lidt ad gangen.
  2. Pisk godt, indtil alt mel er kommet godt ind i blandingen og dejen begynder at slippe siderne af skålen.
  3. Tag dejen ud på et stykke bagepapir og alt den lidt sammen. Sæt dejen på køl i ca. 2 timer. Hvis man er utålmodig, kan man også sætte dejen i fryseren i ca. 30 minutter
  1. Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rul dejen ud, i rette tykkelse. Vi lagde dejen oven på et stykke bagepapir, hvor vi havde lagt en sushipind i hver side – som var så tyk vores dej skulle være. Vi lagde endnu et stykke bagepapir ovenpå dejen og begyndte at rulle ud. Når man rullede dejen ud, passede det med at pindede gjorde at man ikke kunne rulle dejen for tynd og at dejen fik samme tykkelse over det hele.
  3. Lav dine småkager og put dem over på en bradepande med bagepapir.
  4. Bag småkagerne i ovnen i ca. 15 min, alt efter tykkelsen på småkagerne kan det være de skal have lidt mere eller mindre. Vores var ca. 0,5 cm tyk.

Ingredienser til glasur:
2 spsk pasteuriseret æggehvide
2 cup flormelis
3 spsk varmt vand

  1. Pisk alle ingredienserne sammen og stop først, når der begynder at blive dannet små toppe.
  2. Alt efter hvilke farve man ønsker, deler man den hvide glasur op og tilsætter farven. Vi brugte rød, grøn og blå frugtfarve, og så lavede vi den brune ved at tilsætte kakaopulver.
  3. Put de færdiglavede glasure ned i plastikposer (hvis man ikke har nogle specielle poser), klip et meget lille hul i det ene hjørne af posen og begynd at dekorer dine småkager :-)
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Anonymous 20 september, 2012 at 23:45

    Fantastisk blog!
    Hvor meget er en “cup”?

    Om en måned har jeg helt sikkert prøvet min. 20 af jeres opskrifter.
    Mange tak for inspiration!

    Hilsen Pernille

  • Reply ella 8 december, 2021 at 17:07

    hej..
    kan man godt lade dejen ligge natten over i køleskabet?

    • Reply Twin Food 13 januar, 2022 at 12:42

      Hej Ella,

      Vi beklager det sene svar. Det er ikke noget vi har prøvet, så vi er ikke sikre på hvordan dejen vil opføre sig,

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar