JORDBÆR TIRAMISU –
Desserter, Søde sager

JORDBÆR TIRAMISU

Så er vi nået til 5. og sidste dyst i Brauns Blender Battle, hvor kategorien er “freestyle”. Vores freestyle er en dejlig cremet jordbær tiramisu, som vi kun kan anbefale Jer at prøve! På torsdag offentlig gøres vinderne af blenderne (det er jo dem i kan vinde) og samtidig om det er os eller Frk. Kræsen, der har høstet flest stemmer i konkurrencen i alle 5 dyste. Vi håber i vil hjælpe os i sidste kategori ved at stemme og så håber vi, at det er nok til at vinde :-). Tiramisuen er en ganske klassisk tiramisu opskrift med et twist af jordbær, som både er tilsat i form af en jordbær sirup og friske jordbær skåret i skiver. Hvis ikke man ønsker jordbær twistet kan alt med jordbær sagtens undlades, dog synes vi at det er et lækkert lille pift og lidt mere friskt når man tilsætter dem. Det gælder om at have tålmodighed når æggeblommer skal piske tykke – det tager lidt tid, men det er nødvendigt hvis man ønsker en fast tiramisu, der ikke vælter udover det hele ;-) Vi håber en får en dejlig uge og ikke kommer til at blive sneet helt inde, vi er spændte på hvor voldsomt det bliver ;-)!!

 

Ingredienser (1 stort fad)
2 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
250 g mascarpone
150 g jordbær skåret i skiver
1 pk ladyfingers (ca. 25 stk.)
1 dl kaffe

 

Jordbærsirup

180g frosne jordbær
1,5 dl vand
50 g sukker

 

  1. Start med at lav’ jordbær siruppen, hvor de frosne jordbær puttes i en gryde med sukker og vand. Lad det stå og koge i en times tid. Her kan man evt. blende siruppen, hvis man ønsker den helt fin.
  2. Pisk både æggeblommer og æggehvider tykke hver for sig i to skåle. Inden æggehviderne er helt tykke tilsættes sukkeret lidt af gangen indtil æggehviderne kan vendes på hovedet og ikke falde ud :-)
  3. Bland mascarponen i æggeblommerne og vend forsigtigt æggehviderne i. Massen kan godt være lidt flydende, men den skulle gerne blive stivere efter nogle timer i køleskabet
  4. Tag lidt af mascarpone massen og fordel den i bunden af fadet og fordel derefter ladyfingers over hele bunden.
  5. Hæld en halv dl kaffe over ladyfingers’ne, lidt jordbærsirup og derefter halvdelen af de skårede jordbær
  6. Put halvdelen af mascarpone massen på, herefter et lag ladyfingers, kaffe, jordbærsirup og til sidst de sidste skårede jordbær
  7. Fordel det sidste af mascarpone massen på toppen og sæt tiramisuen i køleskabet min. 12 timer (gerne længere) inden servering
  8. Inden servering drysses med kakao

– Laura og Christine

 

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med Aller Media og Braun i forbindelse med Brauns Blender Battle hvor vi dyster mod Frk. Kræsen om at være mest kreativ med en blender

tidligere indlæg næste indlæg

19 Kommentarer

  • Reply A+K 18 marts, 2013 at 14:50

    Uhm, er helt tosset med tiramisu – hvor ser den god og sommeret ud!

    – Anne

    • Reply Twin Food 18 marts, 2013 at 19:28

      Tusind tak, Anne! Tiramisu er også en af vores yndlings :-)
      Ha en god aften!

  • Reply Camilla 18 marts, 2013 at 15:42

    Åh jeg elsker tiramisu! Må snart lave det igen – måske i en jordbær-udgave ;) Tak for inspirationen!

    – Camilla

    • Reply Twin Food 18 marts, 2013 at 19:29

      Ja det er bare så godt med tiramisu, og jordbær gør den nu heller ikke dårligere ;-)
      Ha en god aften!

  • Reply Joy 19 marts, 2013 at 03:24

    I har gjort det Så godt i denne dyst. Jeg har nydt at følge med på sidelinien. I er så kreative, altså :) I har min stemme.

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 07:54

      Tusind tusind tak!! :) :)
      Det lyder godt med din stemme :)

  • Reply Julie / It´s My Passions 19 marts, 2013 at 10:03

    Virker nu meget lækkert og elsker jo allerede tiramisu – så det må være en vinder! :)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:04

      Det er vi sikre på det vil være hvis du kan lide tiramisu ;-)

  • Reply Stine Thor 19 marts, 2013 at 13:51

    HVor ser det bare mega godt ud!! den skal I nok få gode point for!!! LÆkkert

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 20:45

      Tusind tak, Stine – det håber vi også ;-)

  • Reply pilla 19 marts, 2013 at 14:07

    Ser verkligen läckert ut!

    http://Pernillabredolt.com

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 20:46

      Mange tak ;-)

  • Reply Ang 19 marts, 2013 at 17:09

    Det må prøves i påsken! :)

    Lifestyle blog by Ang

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 20:47

      Det lyder som en god idé ;-)
      Held og lykke med den!

  • Reply Mette 26 marts, 2013 at 23:53

    Det ser rigtig lækkert ud, hvor stort et fad brugte I ?

    • Reply Twin Food 27 marts, 2013 at 08:37

      Tusind tak, Mette! Vi brugte et fad der har målene 21×28 cm (ca.) :-)

  • Reply Christina 31 marts, 2013 at 19:01

    Jeg har brugt jeres opskrift her i påsken – super god kombination med jordbær. Jeg er dog ikke så vild med kaffe. Erstattede derfor kaffen med Asti og amaretto. Det smagte virkelig godt og vil være en rigtig god sommer tiramisu :)

    • Reply Twin Food 31 marts, 2013 at 20:32

      Super god idé at erstatte kaffen med asti og amaretto – vi synes også det lyder som en rigtig god sommer tiramisu! Dejligt den blev god! :-)

  • Reply » IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – HOVEDRET + DESSERT 29 december, 2013 at 15:28

    […] JORDBÆR TIRAMISU […]

  • Skriv et svar til Ang Slet kommentar