Vi synes det er længe siden at vi har delt en ordentlig dessert – altså sådan en rigtig syndig en som man bare ikke kan leve uden og næsten kan spise et stykke af hvad enten det er morgen, middag eller aften. En af vores yndlings “ingredienser” i dessert-køkkenet er cookie dough og det har vi derfor også valgt at putte i denne her dessert. Kagen er lavet lidt som en islagkage med et lag cookie dough nederst, som fungerer som bunden og med et lag vaniljeis ovenpå. I vaniljeisen har vi gemt lidt overraskelser af cookie dough, bare fordi det smager så godt!! Iskagen er egentlig ganske nem og kan sagtens laves uden ismaskine. Hvis man slet ikke er til det “hjemmelavede-is-projekt” kan man også sagtens købe en færdig vaniljeis og blot smøre den ovenpå cookiedough bunden – så har man hvert fald en meget lækker dessert på kort tid! Er i forresten stadig med derude?! Vi synes I er lidt stille for tiden :-) I skal vide, at Jeres kommentarer virkelig er guld hver for os, så vi håber ikke at i er stoppet ;-)!!
Ingredienser (1 springform med diameter på 22 cm)
Cookie dough
120 g smeltet smør
150 g sukker
100 g sukringold
1/2 tsk vaniljepulver
1 dl mælk
1/2 tsk salt
340 g hvedemel
100 g hakket mørk chokolade
- Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser eller hænderne.
- Fordel 3/4 af massen i bunden af springformen og stil den i fryseren
- Gem den sidste 1/4 i køleskabet
Vaniljeis (ca 1 liter)
4 pastauriserede æggeblommer
150 g sukker
300 ml mælk
300 ml fløde
1 vaniljestang
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
- Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
- Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
- Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen
- Kør isen på ismaskinen og fordel den herefter over cookie doughen og stil den tilbage i fryseren indtil servering (her skal den minimum stå 3-4 timer)
- Hvis ikke man har en ismaskinen kan isen laves i en beholder i fryseren, som man løbende skal røre i, når konsistensen er god og tyk hældes den over cookie doughen.
- Efter 1 times tid skæres det resterende cookie dough i små stykker og fordeles på isen (tryk det gerne lidt ned)
20 Kommentarer
Nøj, hvor ser det lækkert ud! I har fuldstændig ret – jeg kunne godt spise sådan et stykke til morgenmad ;-)
Hehe tak og ja ikke? Sådan et lækkert stykke kan man ikke sige nej til ;)
Mums, hvor ser den lækker ud! Cookie dough er der ingenting, der slår ;-))
Nej vel!? Vi er fuldstændig enige ;)!
Nøj, hvor ser det lækkert ud!
Jeg ligger dog ikke inde med sukringold. Hvad kan man erstatte det med? Brun farin måske? :-)
Tusind tak. Vi har før lavet opskriften med samme mængde brun farin og det fungerer mindst ligeså fint, så erstat du det bare med brun farin :)
Kan man undvære sukringold i dejen? :-)
Man kan ikke helt undvære den mængde “sødme” så erstat det evt. med samme mængde brun farin i stedet for :)
Vi er sørme med! :-) Tænker bare ikke altid over, at I (bloggere) sætter pris på kommentarer, så læser bare ivrigt ;-)
Den her kage ser jo for lækker ud! MUMS
Godt at høre – nej det ved vi godt, vi skulle bare sikre os at der stadig var nogle ;)!
Hej Laura og Christine – kunne jo kaste mig ud i hvilket vildt lækkert og inspirende indtryk det gør at cruise rundt på jeres blog…. men vil egentlig bare spørge efter en mailadresse?
Har noget jeg gerne vil spørge om på vegne af Danpo – det er os med kyllingerne.
De bedste hilsener – Søren
PS: Og ja, fungerer fint med brun farin. Vil man bruge lidt mindre “sukker” kan moscovado måske bruges?
Hej Søren
Tak, mailadressen får du her: cl@twin-food.dk :-)!
Moscovado vil helt sikkert også fungere rigtig fint – tak for det tip!
Laura og Christine
Hvad har i pyntet kagen med? :-)
Det er faktisk bare mini skumfiduser, hakkede peanuts og pistacie nødder – ikke et must ;)
Hej Laura og Christine.
Hvor ser den lækker ud!
Hvor lang tid vil I gætte på det tager at lave kagen, hvis isen laves uden ismaskine, altså hvor den selv skal stå i fryseren i en boks først?
Er det evt muligt at lave kagen aftenen før den serveres? :-)
Tusind tak :)!
Det tager formentlig næsten en dag, men ikke hvor du er aktiv i køkkenet hele tiden. Men når isen skal nå og fryse og videre sætte sig med kagen tager det lidt tid. Du kan godt lave kagen dagen inden, bare sørg for at tag den ud lidt inden servering, så den ikke er for hård :)
Hej. Jeg vil lave den her dessert til nytårsaften. Vil der være nok til 4 voksne og tre børn i en iskage?
Skal cookie dough først i isen når isen har været i fryseren i en time?
Håber på hurtigt svar.
Godt nytår.
Kh Christina.
Ja der er rigeligt :) De små cookiedough stykker puttede vi først i efter en time, for at sikre at de ikke sank til bunden, men det kan man gøre som man vil – vi synes bare det var hyggeligt med små cookie dough overraskelser oppe i vaniljeisen :-)
Rigtig godt nytår og god fornøjelse!
KH
Hej
Hvordan opfører cookiedoughen sig udenfor fryser? Bare i køleskab.. Jeg overvejer at bruge den som bund i denne cheesecake https://twin-food.dk/fedtfattig-passionmango-yoghurt-cheesecake/
Den vil formentlig opføre sig okay, så længe den er i køleskabet :)
Det lyder alt for lækkert at bruge den som bund i den udgave, lad os endelig høre om resultatet, det lyder som noget vi også burde prøve ;)