Vejret for tiden i Aarhus, er det vi vil kalde ægte “suppe-vejr”. Det blæser, regner og er koldt, og man har lyst til en masse varmt fordi man hele tiden går og fryser. Vi har endnu ikke tændt for varmen, men måske det er ved at være tid, man prøver bare at holde ud så længe som muligt ;)! Suppe er derudover også meget simpel at lave, da alt jo faktisk nærmest kan blendes. Denne suppe er lavet på hokkaido græskar, fennikel, sød kartoffel, ingefær og lidt krydderier. Det er en suppe, der er super cremet og smagfuld! Som ekstra fyld i suppen tilsatte vi græskarkerner og så stegte vi nogle ølpølser, for at given suppen lidt sprødt. Serranoskinke er også smadder lækkert, og kan nemt gøres sprødt, ved at stege det lidt i ovnen.
Ingredienser (3-4 personer)
1 stort hokkaido græskar
1 fennikel
1 sød kartoffel
1 tommel ingefær
1 løg
1-2 fed hvidløg
100-150 ml madlavningsfløde (vi brugte 4%)
1 liter grøntsagsbouillon
1/2 spsk karry
1/2 tsk cayennepeber
Salt og peber
Til toppen: Græskarkerner, 100 gram små snack/ølpølser og creme fraiche
- Skræl hokkaido græsker og sød kartoffel – skær begge ting i mindre stykker
- Skær løg, ingefær og hvidløg i små stykker (det skal ikke hakkes) og svits det i en gryde i lidt olie
- Tilsæt karry og cayennepeber til gryden og mix det hele godt rundt
- TIlsæt hokkaido, sød kartoffel, fennikel og grøntsagsbouillon til gryden og lad det hele koge op
- Lad det hele koge i gryden indtil grøntsagerne er møre og kan blendes
- Blend alle ingredienserne til en ensartet masse og lad suppen koge op endnu en gang
- Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber
- Skær ølpølserne i mindre skiver og rist dem sprøde på en pande
10 Kommentarer
mmmh den ser lækker ud! :)
Det kan du tro den også var :)
Fik hokkaidosuppe for første gang i sidste uge – det var SÅ lækkert!
Ingredienserne var stort set de samme, som dem der følger af Jeres opskrift – dog med lidt porrer tilsat. Men kunne forestille mig, at fennikel er rigtig lækker i, så det skal da prøves næste gang :-)
Forresten; Hokkaido er på tilbud til 5 kr. i Rema fra torsdag ;-)
Det smager nemlig så godt.
Porrer kommer vi også tit i, men fennikel var faktisk også rigtig lækkert :)
Tak for tip, vi har været forbi Rema i dag og hapse et par ;)!
I de sidste par uger har den stået på hokkaidosuppe en gang om ugen idet vi selv har en del af dem i haven. Da vi også har en del fennikel i urthaven endnu, så ved da jeg lige hvordan suppen skal laves i morgen :-)
Ej hvor luksus med egen høst – det lyder ikke dårligt :)
Hvor lang tid tager det ca. at lave suppen? :-)
Det tager omkring 1 time – halvanden :)
Åndsvagt spørgsmål, men hvor stor er et stort hokkaido… ;)
Ja det er et godt spørgsmål men med en diameter/højde på ca. 15. cm., hvis det hjælper bedre ;)