HJEMMERØGET LAKS I GRILLEN –
Fisk, Forret, Grill

HJEMMERØGET LAKS I GRILLEN

varml5

varml1

Vi har i sommerferien prøvet at lave varmrøget laks – eller vi har hjulpet vores far med at lave hjemmerøget laks ;-)! Vi fandt inspiration i Weber landsholdets grill bog, hvor der kan findes alle mulige grill opskrifter (også på desserter :-)). Egentlig er det ikke særlig besværligt selvom det virker som et stort projekt! Laksestykket skal ligge i sukker/salt lage (rimmes) i mindst 3 timer hvorefter det skylles fri for salt og herefter på grillen. Det er vigtigt at grillen ikke er særlig varm (kun 175 grader) og man skal derfor ikke bruge særlig mange kul – det var specielt i denne process at far var på banen – mænd er nu lidt bedre til det grill ;-)!! Vi fandt flis i Super Brugsen i en lille foliebakke, der var egnet til rygning, hvor der også var tilsat lidt krydderrier. Foliebakken med flis sættes ovenpå de varme kul, der er placeret i den ene side hvorimod laksestykket placeres i midten af grillen, så det er ikke placeret direkte ovenpå kul/flis. Vi serverede den varmrøgede laks på et stykke ristet rugbrød med avokado/hytteost mos og lidt urtedressing på toppen. Vi håber i har mod på projektet for det smager altså hamrende godt og man behøver ikke at være verdens mester i grill for at få det til at fungere :-)!

 

Ingredienser (forret til 6-7 pers.)
Inspiration: Bog “Grill med det danske grill landshold”
Lakseside på ca. 1 kg
75 g salt
50 g sukker
Røgflis

Tilbehør: Krydderurtedressing (creme fraiche, citron, krydderurter, sennep, salt og peber), avokado/hytteost mos (+salt, peber og citron) ærtespirer og ristede rugbrødsskiver

 

  1. Massér salt og sukker i laksestykket og stil det på køl i mindst 3 timer (mængderne kan justeres efter ønske)
  2. Varm grillen op på 175 grader og sørg for at temperaturen er stabil og placér kullene i den ene side af grillen
  3. Placér foliebakken med røgflis oven på de varme kul (behøver ikke at være blandet med krydderrier – afhænger af hvad man kan finde)
  4. Læg med det samme også laksestykket i midten af grillen (det må ikke ligge lige over kul/røgflis) og læg låg på grillen
  5. Vi kunne i grillens udluftning hurtig se der kom røg ud – vores fik 25 min., men dette er lidt smag og behag ift. røgsmag
  6. Server laksen på et stykke ristet rugbrød med en avokado/hytteost mos, krydderurtedressing og ærtespirer

varml4 varml2 varml3– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply hvadskalvibage/Mette 3 september, 2013 at 09:02

    Indrømmet jeg har hidtil sprunget over det med at kombinere grill med at ryge noget, for jeg kunne ikke lige se hvad som der skulle laves.
    Men at lave hjemmerøget laks, det lyder slet ikke som en dårlig ide. Det må skrives på “to do” list omkring grillning :-)

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:43

      Du har ret, men hjemmerøget laks er helt fantastisk, det synes vi du skal prøve ;)!

  • Reply Julie 3 september, 2013 at 09:59

    Mmmh, lyder superlækkert!
    Elsker laks, så må have fat i noget rygeflis hurtigt!
    Kh. Julie :-)

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:48

      Det lyder slet ikke som en dårlig idé – det her er en af vores yndlingsmåder at spise laks på :)
      KH

  • Reply Anna-Nathalie 3 september, 2013 at 14:03

    Det lyder satme lækkert! :P Og ser også lækkert ud!

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:50

      Tak Anna-Nathalie ;) Det var virkelig lækkert!!

  • Reply nataliechristina 3 september, 2013 at 15:10

    øøøj, jeg kunne godt spise sådan et stykke der lige nu!!

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:51

      Ja ikke? Du kan tro det var lækkert!!

  • Reply UGEN DER GIK IGENNEM INSTA #14 | TWIN FOOD 8 september, 2013 at 12:19

    […] inden længe ;) – bare et lille hint! Derudover har vi udgivet et indlæg med et forsøg på hjemmerøget laks, der blev så lækkert – prøv det hvis i har mod på det og elsker laks […]

  • Skriv et svar til UGEN DER GIK IGENNEM INSTA #14 | TWIN FOOD Slet kommentar