HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS –
Desserter, is, Søde sager

HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS

Så kom den på bloggen!! Den længe ventede cookie dough is, som vi har haft lyst til at prøve ligesiden vi så den hos de søde piger fra Plat du Jour! Vi kan altså ikke få nok af cookie dough og hvor er det dog svært at stoppe med at spise når man først er kommet igang ;-) Isen er egentlig meget simpel – vaniljeis + cookie dough… = verdens bedste is! Vi har lavet vaniljeisen fra bunden på ismaskine efter tidligere udgivet vaniljeis – det behøver man selvfølgelig ikke (man kan bare købe noget, så går det også meget hurtigere ;-) !!), derudover har vi blandet lidt hakket chokolade i – bare for at gøre den mere usund og lækker, og efter lidt tid på ismaskinen blev cookie dough stykkerne blandet i. Det bedste ved at lave denne her is selv er, at man bestemt ikke føler sig snydt ved hver skefuld!! Du bestemmer selv hvor meget cookie dough der skal i! Vi har før synes at Ben’s and Jerry’s var lidt fedtede med stykkerne – det er jo trods alt stykkerne der er det bedste ved denne her is!! Det er farligt at lave denne her is, for man bliver afhængig. Vi kunne holde fingrene fra den et par dage og her i weekenden blev den blevet taget med i sommerhus til aften-hygge, hvor den meget hurtigt var væk ;-)!

Ingredienser (1 – 1.5 l. is)
Vaniljeis: Find opskrift og fremgangsmåde her
Vi tilsatte ca. 70 g. chokolade til vaniljeisen

Cookie dough: Lav ca. 1/3 af opskriften her, eller gør ligesom os og lave hele portionen, rul det til en pølse og opbevar resten i fryseren til senere brug ;-)

Med ismaskine

  1. Hæld den flydende is-masse i ismaskinen sammen med den hakkede chokolade og lad det køre til den er blevet lidt stivere
  2. Tilsæt derefter cookie dough stykker og kør den lidt længere tid hvorefter massen hældes i en beholder (der kan gå i fryseren), her skal den stå til den har fået den rette konsistens
Uden ismaskine
  1. Hæld den flydende masse i en beholder og stil den i fryseren.
  2. Rør i den hver halv time indtil rette konsistens (1 par timer), og når den er blevet lidt fastere tilsættes cookie dough stykkerne. Her er det vigtigt at massen ikke er for flydende så vil al cookie doughen nemlig bare falde til bunden og det gider vi jo ikke ;-)
  3. Når den rette konsistens er nået behøver man ikke at røre mere, så passer den sig selv i fryseren
tidligere indlæg næste indlæg

30 Kommentarer

  • Reply Johanne 20 januar, 2013 at 12:15

    Mmh, den ser god ud! Jeg har tænkt længe på at prøve at lave sådan en cookie-dough is! :-)

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Laura og Christine 21 januar, 2013 at 12:24

      Det smager så godt, så kom hellere igang – det vil du ikke fortryde ;-)

  • Reply Iwona 20 januar, 2013 at 12:16

    Sweet, sweet, sweet!!! Beautiful photos and very interesting blog:) I greet:)

  • Reply Anonymous 20 januar, 2013 at 12:51

    Mmmmhh, hvor ser det lækkert ud!

  • Reply Anonymous 20 januar, 2013 at 17:51

    ååårh jeg ELSKER jo ben and jerry's cookie-dough! så jeg faldt lige pladask for jeres opskrift og løb med det samme op til brugsen efter ingredienserne. Da jeg ikke har en ismaskine eller lige tiden idag til at lave det selv, så købte jeg bare færdiglavet is, og det kan man SAGTENS bruge. Men er ikke i tvivl om at det smager bedre med hjemmelavet is. Men det må blive en anden gang(og der kommer helt sikkert en anden og nok også en tredje gang! (; ) men resten af dejen vil jeg bruge på jeres lækre blondies, mmmmmh! glæder mig allerede!

    • Reply Laura og Christine 21 januar, 2013 at 12:31

      Hehe, vi elsker dit impulse move – dem skulle man have nogle flere af ;-) Og ja når det skal gå hurtigt er der ingen ting i vejen med at købe en færdig vaniljeis – det havde vi også gjort! Det lyder til du er blevet lidt ligeså afhængige som vi er – sikke noget men det smager jo mega godt!! :-)

  • Reply Karina Øllgaard 20 januar, 2013 at 20:16

    Uh det gjorde I bare ikke… Det er total yndlings ISEN…
    Lækre billeder, det ligner sku noget ret lækkert is :-)
    /Karina

    • Reply Laura og Christine 21 januar, 2013 at 12:32

      Undskyld, Karina ;-)!! Det er nemlig yndlings isen, den er såå god :-)

  • Reply Anonymous 20 januar, 2013 at 21:44

    Meget fin og lækker opskrift. Den må jeg prøve. :-) Hvis i elsker cookie-dough, skulle i virkelig prøve at lave dem her: http://www.bakerella.com/chocolate-chip-cookie-dough-truffles/

    • Reply Laura og Christine 21 januar, 2013 at 12:34

      Det er bare med at komme igang ;-) Sjovt, vi har faktisk allerede af nogle af cookie dough resterne fra fryseren lavet nogle cookie dough truffles, som kommer på bloggen inden længe, men hvor ser det godt ud :-)

  • Reply Ditte 20 januar, 2013 at 22:54

    Uhh hver ser det bare lækkert ud! Hvilket objektiv bruger I til at tage madbilleder som disse med. De er simpelthen så flotte!!!

    • Reply Laura og Christine 21 januar, 2013 at 12:35

      Tusind tak, Ditte! Vi bruger et 18-270 objektiv, så er det nemlig muligt at zoome meget ind og dermed få baggrunden meget sløret :-)

  • Reply Miss Alsing aka Trunte 23 januar, 2013 at 14:09

    Mums den glæder jeg mig til at lave, og ikke mindst spise :o)

    • Reply Laura og Christine 23 januar, 2013 at 20:45

      Hehe, tror også den er sjovere at spise end at lave, medmindre man spiser samtidig med – det gjorde vi lidt… ups :-)

  • Reply VANILJEIS MED CHOKOLADEKAGE | Twin Food 26 februar, 2013 at 08:48

    […] sidste succes med cookie dough har vi nu kastet os ud i en ny variation; vaniljeis med chokoladekage, som NÆSTEN er ligeså god. […]

  • Reply Julie 24 april, 2013 at 11:49

    Hejsa piger:)
    Jeg har lige lavet selve isen og den er kommet i fryseren, hvor den bare skal blive dejlig fast og klar til cookie dough-stykkerne. Hvordan delte i cookie stykkerne? Jeg tænker lidt på om jeg skal hakke det meget groft eller måske trille det til små kugler (ligesom i Ben & Jerry’s)?
    Kh. Julie:-)

    • Reply Twin Food 24 april, 2013 at 22:06

      Hej Julle
      Beklager hvis det er for sent vi svarer! Vi skær dem ud i små firkanter, vi synes det var et for stort arbejde at trille dem og tror alligevel ikke at man kan se/smage forskel på resultatet ;-)!

      • Reply Julie 25 april, 2013 at 10:09

        Det gør ikke noget, det er meget forståeligt;-)
        Men tak for svar, det var også det jeg endte med at gøre:-)
        Jeg erstattede faktisk 30 g. alm. sukker med brun sukker, hvilket tilføjede en meget imteressant og mørk smag, og det fremhævede faktisk bare smagen af cookie dough’en:)
        Jeg skal konfirmeres på søndag, og til dessert skal vi have frisk frugt og så har min mor købt en chokoladefontæne:-D(!), men der vil uden tvivl være noget chokolade i overskud – har i nogen idéer til hvad det kan bruges til:-)?
        Kh. Julie

        • Reply Twin Food 26 april, 2013 at 19:53

          Lækkert med det brune sukker :-)! Ej hvor spændende, lækkert med en chokoladefontæne ;-)! Vi har et hav af opskrifter, hvor det jo snildt kan bruges som overtræks chokolade, kig evt. under kategorierne søde sager eller desserter, der kan du helt sikkert finde noget ;-)!
          Vi håber du får en skøn dag på søndag med masser af sol :-)

  • Reply Rikke og sønner Andreas og Christoffer 27 juli, 2013 at 12:21

    Mine to sønner og jeg lavede cookie doughen is i går og har netop prøvesmagt den færdige is – hold nu op, perfekt smag, perfekt konsistens – Ben & Jerry go home :-)
    Med hensyn til dejen lagde vi den på køl og da den var blevet fast, skar vi den ud i små stykker, som vi lagde i fryseren på bagepapir. Da selve isen havde været i fryseren i 2½ time, rørte vi de frosne stykker dej i, og rørte igen efter endnu en halv time og så holdt konsistensen.

    • Reply Twin Food 30 juli, 2013 at 16:31

      Hej Rikke (Andreas og Christoffer)
      Skønt i kunne lide isen – det er også klart vores yndlings ;-)!! God idé med at fryse stykkerne ned – så er man også sikker på de holder formen! :-)!

  • Reply Anette 16 oktober, 2013 at 15:18

    Jeg skal prøve at lave isen som dessert når vi får gæster i weekenden. Men hvad kan man servere dertil? Tænker, at der måske gerne måtte være noget tilbehør dertil.

  • Reply Tine 3 november, 2013 at 20:19

    Hov synes opskriften på selve cookie dough er forsvundet – kan den komme igen??

    • Reply Twin Food 4 november, 2013 at 11:18

      Du kan finde den ved at trykke på “her” under opskriften, så bliver du sendt videre til en blondie, hvor opskriften på cookie dough også er ;)
      Glæd dig for det smager bare mega godt :)

  • Reply Vamp24 13 oktober, 2014 at 10:01

    Hej piger! Det ser helt vildt godt ud! Har tænkt over at lave den. :D Håber bare ikke den er så besværlig at lave. ;D Har nemlig ikke prøvet at lave is før, og cookie dough is er min yndlings ;D

    • Reply Twin Food 14 oktober, 2014 at 21:26

      Tusind tak – vi håber det lykkeds for dig, det er bare at kaste sig ud i det og håbe på det bedste ;)

  • Reply » SOMMERTID = ISTID 18 august, 2015 at 11:04

    […] HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS […]

  • Reply IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – DESSERT OG DRINKS – 28 december, 2016 at 13:54

    […] 6 kulger god is (fx vaniljeis eller is med cookie dough) […]

  • Skriv et svar til Karina Øllgaard Slet kommentar