HJEMMELAVEDE PEPPERMYNTE LINSER –
Livet i Sydney, No bake, Snacks, Søde sager

HJEMMELAVEDE PEPPERMYNTE LINSER

 

Hvis man elsker pariserlinser, er de her et sikkert hit, mums hvor er de gode. Ideén kom en af de sidste dage Laura havde i Sydney, hvor vi havde lyst til at prøve en pepermynte essence, vi havde købt. Pebermynte massen blev lavet af æggehvider, mel, mælk og så lidt essence afhængig af hvor meget smag man ønsker. Først blev massen stillet på køl, hvorefter den nemt kan formes til små kugler, der dyppes i smeltet chokolade. Derefter kom de på køl igen og lidt efter er de klar til at blive smagt. Afhængig af om man bedst kan lide massen hård eller lettere flydende kan de opbevares i fryseren eller køleskabet. Laura er stadig på vej hjem til DK og skulle senere lande i Düsseldorf inden turen går mod København. Vejret har i Sydney i dag været fantastisk og efter 2. eksamen blev der slappet af i solen :-)

 

Ingredienser (20-30 stk)

1 pasteuriseret æggehvide
550 ml flormelis
50-100 ml mel
1-2 tsk pepermynte essence
3 tsk mælk
100-150 g. mørk chokolade

  1. Pisk æggehviden let og vend derefter mælken i
  2. Bland flormelis og mel i æggehviden til en ensartet masse
  3. Tilsæt pepermynte essencen. Kom den i lidt af gangen og smag til undervejs til den ønskede smag. Hvis massen er for flydende kan man tilsætte lidt ekstra mel
  4. Stil massen i fryseren i 30 min (eller form kuglerne inden med en sprøjtepose og put dem i fryseren)
  5. Form af dejen passende runde kugler (rør ikke for meget ved dem, da massen bliver varmet op)
  6. Dyp kuglerne direkte i mørk smeltet chokolade og læg dem på et stykke bagepapir (tryk dem evt. lidt flade med en ske)
  7. Stil dem herefter i fryseren igen (omkring 30 min.) og de er klar til at blive spist!
  8. Vi opbevarede vores i fryseren hele tiden, da vi synes det var det der gav pepermynte massen den bedste konsistens
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Trine 31 oktober, 2012 at 11:02

    Pariserlinser minder mig sådan om min mormor, dem må jeg prøve at lave selv! Tak for opskriften.

    • Reply Laura og Christine 1 november, 2012 at 15:37

      Det er ikke spor svært at lave dem, Trine :-)! Hvis du synes massen er for 'flydende' kan du bare tilsætte lidt mere mel/flormelis! God fornøjelse!

  • Reply Marian N. Larsen 31 oktober, 2012 at 16:43

    U.H.M.N.N.N.N. De lyder too good to be true… og så hjemmelavet. I to burde åbne en lille delikatessebutik i Århus, tak ;)

  • Reply Maja 31 oktober, 2012 at 17:32

    MUMS, Twins. De ser smadderlækre ud! Send et par stykker, tak!

  • Reply Julie 1 november, 2012 at 18:01

    De ser simpelthen alt for gode ud! Aw mums.

  • Reply Vinnie 2 november, 2012 at 11:30

    Hopper straks på Marian's ide – åben en butik – og helst i århus ;D
    Ikke altid så kreativ selv, men alt hvad i laver ser så lækkert ud :)

    Står selv og skal til at holde “slik-søndag” med kæresten, og det kan være nogle af jeres opskrifter kommer på menuen :) Tak :)

    • Reply Laura og Christine 4 november, 2012 at 15:07

      Hehe, hvor er du sød, Vinnie! Det lyder lækkert med slik-søndag!! :)

    Skriv et svar til Julie Slet kommentar