Lækre, chewy pandekager, der bare egner sig super godt til en mexikans pandekage eller en omgang durumrulle/kebab. Dejen består blot af vand, mel, salt og lidt olie – der er altså ingen hæve tid, hvorfor de snildt lige kan bikses sammen inden aftenens måltid. Rul dem så tyndt ud som muligt, så bobler de nemmere op på panden og får det her ægte “mad-pandekage look”. Vi lavede dem til frokost søndag og spiste de sidste til aftensmad i går med grøntsager og en kødblanding. Mad-pandekager er altid en god ret, hvis man skal have tømt lidt ud i køleskabet, fordi man bare kan blande alt i. Man behøver selvfølgelig ikke at lave dem som en pandekage, for man kan også sagtens spise dem som tilbehør til en lækker salat eller en god steg.
Ingredienser (giver 6-8 stk.)
2 dl vand
1/2 dl olie
350-400 gram mel
lidt salt
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt den godt sammen. Tilsæt mel indtil den ikke er alt for klistret
- Del dejen i små klumper og rul den tyndt ud (den skal ikke være mere end et par milimeter)
- Tænd en pande på høj og steg pandekagerne indtil de har fået flotte gyldne pletter på hver side
16 Kommentarer
mmh frækt!
De er super lækre ;-)
Looks perfect, I have to go make it now!
Sounds lovely, Laliv – they are delicious! :)
Årh mums de lyder og ser gode ud :)
Tusind tak, Ida, det kan du tro de også var :-)
For søren da, I piger er godt nok produktive! Hvordan har I tid til at lave lækker mad, tage billeder og poste næste daglige opskrifter? Er det ikke noget med at I også har et studie der skal passes? Jeg vil meget gerne bede om opskriften på det der overskud I render rundt med :)
Hehe, Joy! Ja det kræver lidt tid, men af en eller anden grund bliver det prioteret – det er som regel lidt sjovere end studiet ;-) Vi laver tit maden om eftermiddagen (også der der er dagslys), og gør indlægget klar om aftenen til dagen efter. Derudover har vi tit lidt indlæg i “kø”! Men jo vi har også et studie, der skal passes, og det bliver det skam også ;-) Vi finder bare vildt meget afslapning i at lave mad, hvilket er virkelig dejligt! :-)
Ha en god aften!
Hvor ser de bare gode ud! :-) Det ligner faktisk sådan nogle “rigtige” nogle man køber ved et pizzeria eller i supermarkedet! Fedt! :-)
http://www.johanneblog.dk
Tusind tak, Johanne :-)!! Hehe, det gør de faktisk og de smager mindst ligeså godt ;-)
Mmm hvor smager de godt, men jeg kunne ikke få de der grønne pletter frem, som jeg kan se på billederne. De smagte nu fantastisk alligevel.
Det lyder bare godt Victoria. Vi kan godt forstå hvis du ikke har kunne få de grønne pletter, for det er noget krydderi vi selv har kommet på toppen. Men vi håber da at der kom nogle mørke pletter på pandekagerne ;-)!
Hej piger, hvilket mel bruger i eller vil i anbefale? :-)
Det er faktisk ganske almindeligt hvedemel vi har brugt :)!
Man kan formentligt, hvis man vil have dem lige grovere tilsætte 100-150 g grovere mel og så hvede for resten :)
Kan man lave dem og fryse dem..?
Hej Pernille,
Det er ikke noget, som vi selv har prøvet, så vi tør faktisk ikke at svare på det.
Men man må kunne gøre det ligesom hvis man fryser almindelige tortilla pandekager :-)