HJEMMELAVEDE BURGERE –
Bagværk, Brød, Burger, Hovedretter

HJEMMELAVEDE BURGERE

I aften har min kæreste og jeg fået burgere. Det er noget af det bedste jeg ved, specielt når de er hjemmelavede. Burgerbollerne er en opskrift fra Meyer – og nok nogle af de bedste jeg nogensinde har lavet. Vi puttede løg, tomat, agurk, salt, ketchup og hjemmelavet chilimayo i, udover bøffen – som vi havde puttet emmentaler ost på. MUMS!

 

Ingredienser til bollerne (ca. 12 stk.):

5 dl koldt vand

500 gram hvedemel

150 gram durummel (her brugte jeg grahamsmel i stedet, da de ikke havde durum hvor jeg købte ind)

10 gram gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

Sesamfrø til pynt

  1. Start med at opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt derefter mel, salt og sukker. Sørg for at kom en lille smule mel i gærblandingen før saltet kommes i.
  3. Rør dejen godt sammen, evt med en elpisker eller en røremaskine – det vil give dejen en ekstra god sejhed. Sæt dejen på køl og lad den koldhæve i mindst 12 timer (min hævede i ca. 8 timer og blev virkelig god!)
 
 
  1. Tag halvdelen af dejen og del den i 6 klumper. Form pæne runde boller ud af klumperne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Tryk evt. bollerne lidt flade, så de ikke bliver for høje. Pensl med et æg og drys med sesamfrø.

  1. Bag bollerne i 12-14 minutter ved 250 grader


     

Ingredienser til chilimayo (en mellem skål)
1 rød chili (med kerner)
1 fed hvidløg
3 1/2 dl miracle whip
2 spsk ketchup
Salt og peber
Lidt citron saft

Hak chilien fint og bland alle ingredienserne sammen.

Bøfferne laves ud fra ca. 500 gram hakket oksekød (9 bøffer). Skær evt lidt ost ud, som kan puttes på bøfferne, når de steger på panden.

I mens bøfferne laves, kan resten af grøntsagerne skæres ud.

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply PULLED PORK | Twin Food 9 marts, 2013 at 09:29

    […] (i alt ca. 8 personer) herhjemme + 2 madpakker :-). Vi serverede pulled pork i en burger med lækre hjemmelavede burger boller og en cremet coleslaw + barbecue sauce – så er det altså bare helt […]

  • Reply SLIDERS | TWIN FOOD 9 juli, 2013 at 10:51

    […] med sorte og hvide sesam i stedet for solsikkekerner. Hvis man ønsker lidt grovere boller kan der her findes et […]

  • Reply SMÅ ÆGGE-PANDEKAGER MED SVAMPE OG FETA | TWIN FOOD 24 september, 2013 at 21:20

    […] så koldt derude i dag! I aften kommer vores forældre og lillebror det aftensmad og vi skal have hjemmelavede burgere […]

  • Reply » LAKSEBURGER 25 august, 2014 at 11:00

    […] en lækker laksebøf. Sammen med tomat, agurk, løg og friske spinatblade blev bøffen puttet i en burgerbolle, hvor vi havde erstattet durummel med kamut-fuldkornsmel – det gjorde dem bare så […]

  • Skriv et svar til SLIDERS | TWIN FOOD Slet kommentar