HINDBÆRIS –
Desserter, is, Søde sager

HINDBÆRIS

hindis1

Vi ved godt det er smadder koldt udenfor og måske ikke helt så meget is-vejr, men vi elsker is, specielt hjemmelavet, og så kan vi jo blive mindet en smule om sommer :-) Vi serverede denne her hindbæris til nytårsaften-desserten sammen med blandt andet vores hindbær flødeboller. Temaet var hindbær/chokolade, hvor der udover også var et stykke svampet brownie og lækkert knas! Vi har været på skiferie siden i fredags og kom hjem i nat efter en helt fantastisk tur og vi ville ønske at vi stadigvæk svingede rundt på pisterne dernede! Vi var så heldige; ny sne lørdag/søndag og derefter masser af sol – helt perfekt! Mandag går det for alvor løs med speciale, og indtil da skal der vist bare samles lidt energi og slappes af! Laura har et par dage i laboratoriet, så helt fri kan hun desværre ikke helt holde.

Ingredienser (ca. 1 liter)

4 past. æggeblommer

150 g sukker

Korn fra en vaniljestang

450 g hindbær

200 ml mælk

300 ml fløde

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en cremet masse
  2. Blend hindbærerne til en tyk puré og pisk det i
  3. Kom også mælk i massen lidt ad gangen
  4. Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i æggemassen
  5. Med ismaskine: Tænd for ismaskinen efter anvisning og hæld massen i. Lad isen køre 30-45 min. indtil konsistensen er godt tyk. Fordel isen i en frysevenlig beholder og stil den i fryseren. Tag gerne isen ud lidt inden servering, hvis den er meget hård.
  6. Uden ismaskine: Hæld massen i en frysevenlig beholder og stil den i fryseren. Rør i massen hver halve time indtil konsistensen er godt tyk og lad den fryse færdig indtil servering. Tag den gerne ud lidt inden, hvis den er meget hård.

hindis2

hindis3

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 21 januar, 2015 at 12:38

    Jeg er en af dem som mener man kan spise is året rundt :-)

    Så denne opskrift lyder som en god undskyldning til snart at få is igen

    • Reply Twin Food 21 januar, 2015 at 17:10

      Vi er 100 % enige med dig ;-)
      Tror også snart vi skal have lavet en omgang til.
      God aften! :)

  • Reply Maiken C 22 januar, 2015 at 08:44

    Mmmm, elsker is – også året rundt … den opskrift må jeg snart afprøve :-) Kh Maiken

    • Reply Twin Food 25 januar, 2015 at 18:27

      Nemlig, vi håber den falder i god jord :)

    Skriv et svar til Hvadskalvibage/Mette Slet kommentar