GULERODS/RICOTTA TÆRTE –
Bagværk, Nemme hverdags retter, Tærter, Vegetar

GULERODS/RICOTTA TÆRTE

Det er ved at være længe siden der har stået tærte på menuen herhjemme. Jeg prøver altid at finde på en ny kombination, så det ikke er den samme der bliver lavet. Denne er en ny en af slagsen og virkelig nem og lækker! Det eneste fyld der er i, er faktisk ricotta og gulerødder. I ricotta’en har jeg tilsat lidt ekstra krydderier som chili, basilikum og lidt paprika – her kan man jo bare tilsætte hvad man lige har lyst til. Gulerødderne blev bagt ca. 20 min i ovnen inden jeg kom dem i tærten. Tærtedejen er ikke en sprød en af slagsen, men jeg synes den er fin og så er den meget let at lave. Øverst på tærten, oven på gulerødderne, kom jeg en anelse flydende honning. Hav en dejlig torsdag :-)!

 

Ingredienser (1 stor tærte):

Dej:
20 gram gær
200 ml vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
65 gram rugmel
100 gram grahamsmel
170 gram hvedemel

Fyld:
250 gram ricotta
7 små gulerødder
1-2 spsk honning
Krydderier: Tørret basilikum, knust chili, paprika

 

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne
  2. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i ca. 1 time
  3. Skær gulerødder i skiver og kom dem på en bageplade. Hæld lidt olie udover og bag dem i ovnen ved 220 grader (varmluft) i 10-15 min
  4. Bland ricotta med krydderierne
  5. Pres tærtedejen ud i formen og fordel ricotta blandingen oven på (det er muligt der er lidt for meget dej til en tærteform, men så kan man bare lave en lille ekstra)
  6. Pres de bagte gulerødder ned i ricotta’en
  7. Fordel lidt flydende honning på toppen af tærten
  8. bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 20-25 min

 

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply A + K = ♥ 8 november, 2012 at 12:45

    Uhm, den ser god ud – kombinationen minder lidt om en tærte, jeg fik serveret til Madklub for en måneds tid siden – den var med hytteost, julienne-skårede gulerødder, rosiner, sort madagascarpeber og nigellafrø – den var bestemt heller ikke værst (:

    – Anne

    • Reply Laura og Christine 9 november, 2012 at 17:51

      Det lyder som en helt vild tærte, ville aldrig selv finde på at putte rosiner i – men det skal da næsten prøves ;-)! Tag for det tip, Anne :)

  • Reply Anonymous 8 november, 2012 at 12:57

    Har lagt mærke til at ricotta går igen i mange af jeres opskrifter. Hvor køber i den og er det det samme som hytteost? :)

    • Reply Laura og Christine 9 november, 2012 at 17:52

      Vi køber det i føtex og andre store supermarkeder (netto har det ikke) Det er ikke det samme som hytteost – det er lidt mere 'mat' i smagen og så har det ikke klumper som hytteosten, det kan faktisk ikke rigtig sammenlignes :-)! Men det er smadder lækkert i tærte ;)

  • Reply Tim & Dan 8 november, 2012 at 13:16

    looks so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

  • Reply Tim & Dan 8 november, 2012 at 13:16

    looks so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

  • Reply Tim & Dan 8 november, 2012 at 13:16

    looks so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

  • Reply Tim & Dan 8 november, 2012 at 13:16

    looks so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

  • Reply Tim & Dan 8 november, 2012 at 13:16

    looks so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

  • Reply Anonymous 24 november, 2012 at 16:49

    Hvor længe skal den have i ovnen efter tærtedejen er fordelt i formen? Og skal den bage i ovnen med ricottablandingen og gulerødderne i? :o) p.s. tak for en god og spændende blog!

  • Reply Laura og Christine 24 november, 2012 at 19:25

    Det er rettet til nu, havde helt glemt at skrive de :-)! Den skal have 20-25 minutter ved 200 grader med alt i tærten ;-)

  • Skriv et svar til A + K = ♥ Slet kommentar