GULERODSBOLLER –
Bagværk, Brød, Morgenmad, Til madpakken, Tilbehør

GULERODSBOLLER

gulbol4

Efter at havde haft succes med at komme blendet spinat i bagværk, som vi fx gjorde her og her, ville vi prøve med gulerod :-) Det er ligeså godt og kan varmt anbefales at man prøver! Disse boller kan både bruges som madpakkeboller, morgenmads boller eller som tilbehør til aftensmaden. Den blendede gulerod giver bollerne en anelse orange farve, hvilket får dem til at se lidt mere spændende ud – det er dog ikke helt så voldsomt som det grønne! Sammen med guleroden blev der tilsat hytteost, og forskellige meltyper (som man sagtens kan skifte ud hvis ikke man har dem alle). Der bliver ofte tilsat revet gulerod i opskrifter, men vi tror at puréen er med til at gøre dem lidt mere svampet. Man kan sagtens tilføje mere puré hvis man ønsker kraftigere smag, men så skal der nedjusteres i vand mængden :-)

 

Ingredienser (giver ca 9 stk.):
250 g gulerødder
25 g gær
200 ml vand
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl hytteost
50 g rugmel
150 g sigtemel
200 g hvedemel

 

  1. Start med at skræl og skær gulerødderne i mindre stykker. Lad dem koge med vand, der dækker gulerødderne til de er møre
  2. Bland gær, de 200 ml vand, salt og sukker i en skål
  3. Blend gulerødderne til en fin puré, brug gerne lidt af vandet som gulerødderne har kogt i, til at få den fin og ensartet
  4. Bland pureen, efter den er afkølet en smule, i dejen sammen med hytteost og mel. Dejen skal virke klistret.
  5. Stil den til hævning et lunt sted i 30-60 min.
  6. Klat 9 boller på en bageplade og bag dem ved 230 g. i 20-25 min. til de har fået farve og lyder hule når man banker på bunden.
  7. Lad dem afkøle lidt inden de skal spises.

gulbol1

gulbol2

gulbol3

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Anne 17 april, 2013 at 11:27

    Mmh, de ser gode ud. Der er ikke noget bedre end at spise nybagte boller på synde-måden med smeltet smør! ;) Når jeg presser gulerodssaft, plejer jeg altid at bruge “gulerodsaffaldet” til at bage boller. Så er de nemlig snittet helt rå og er ikke for våde – det gør også bollerne dejligt svampede, og så er det jo altid win-win, når der ikke går noget til spilde. :)

    Tak for en rigtigt flot og inspirerende blog! Jeg er relativt ny læser, men bruger siden meget flittigt! :)

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:25

      Du har helt ret Anne. En god nybagt bolle med smør, er bare det bedste! :)
      Det har vi faktisk også gjort, og det samme med rødbede – så bruger vi det også til lasagne. Det er virkelig nemt bare at fryse det ned :-)
      Tusind tak for de søde ord, og vi er glade for du vil følge med i bloggen! :) God weekend!

  • Reply Anonym 17 april, 2013 at 21:51

    De boller ser godt nok lækre ud. De skal helt klart afprøves i weekenden… Det er i øvrigt en vildt god blog I har jer, med masser af god inspiration – sunde og velsmagende opskrifter. Det er flot at I er så gode til at eksperimentere med de spændende ingredienser i jeres opskrifter…

    Er der egentlig ikke forskellige former for sigtemel? Hvis ja, hvilken variant bruger I?

    Venlig Hilsen
    Anonym men flittig læser ;-)

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:30

      Tusind tak for de søde ord, dejligt du kan lide bloggen!!
      Vi er faktisk ikke klar over om der findes forskellige former for sigtemel. På de poser vi køber står der bare “sigtemel” hehe :)

  • Reply Mette 18 april, 2013 at 16:13

    Mmm… de ser lækre og kompakte ud!!

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:31

      De var meget lækre Mette og specielt med lidt smør på ;)

  • Reply Flittig læser 18 april, 2013 at 17:16

    Hej dygtige Laura og Christine

    Hold da op hvor er de bare gode! Det er virkelig de bedste boller jeg nogensinde har smagt. De har en rigtig dejlig smag, sprød skorpe og det hele! Det er helt klart ikke sidste gang de er blevet bagt herhjemme. Sidder lige og nyder bollen nybagt med lidt smør til. Det er bare lækkert…

    Tusind tak for en fantastisk blog. Har lige fundet den, men er klar på at gå igang med nogle af de mange spændende, lækre opskrifter!

    Vh tilfreds læser

    • Reply Flittig læser 18 april, 2013 at 17:19

      Jeg erstattede forresten rugmelet med speltmel, og halvdelen af hvedemelet med hvid hvede. Ressultatet blev som sagt godt… ;) Kan helt klart anbefale det..

      • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:36

        Det er vi bare super glade for at høre! :) Gid vi selv havde flere liggende ;)
        Og tusind tak for de søde ord, vi er glade for du fandt bloggen :)

        Lækkert med ændringer til mel, dem skriver vi os bag øret, tak!

  • Reply KYLLINGEBURGER | TWIN FOOD 24 april, 2013 at 08:09

    […] serverede bøfferne i en gulerodsbolle sammen med masser af tzatziki og blandet salat – en rigtig lækker og fedtet burger, men […]

  • Reply Betina 24 april, 2013 at 10:10

    Hejsa :-)

    Tak for super gode opskrifter :-)

    Kan man lave samme opskrift, men bare med rødbeder i?

    På forhånd tak.

    • Reply Twin Food 24 april, 2013 at 22:04

      Hej Betina! Det kan du helt sikkert, noget vi endnu ikke har prøvet, men som helt sikkert skal prøves ;-)

  • Reply Nina Ravnborg 31 maj, 2013 at 22:32

    Jeg har brugt min aften på at prøve at bage disse skønne boller, og hvor er de bare lækre! Gulerodspuréen gør bare det hele!

    • Reply Twin Food 3 juni, 2013 at 09:35

      Dejligt at høre Nina! De er nemlig super skønne!! Vi må også snart prøve dem igen :-)!!

  • Reply Marianne 19 juni, 2013 at 13:38

    Virkelig lækre boller, gulerodspuréen er med til at gøre dem rigtig gode. Rev selv nogle kartofler og puttede dem i, det var også rigtig lækkert :)

    God onsdag :)

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:16

      Det er vi glade for at du synes, Marianna :) God idé også at komme lidt revet kartoffel i, så kommer de nok også til at mætte lidt mere :)

    Skriv et svar til Anne Slet kommentar