GROVE GRØNTSAGS BRØDSTÆNGER –
Bagværk, Brød, Tilbehør

GROVE GRØNTSAGS BRØDSTÆNGER

brøds1

Når vi laver juice i vores juice maskine, gør vi tit det at vi sætter en pose i bøtten hvor alt “skraldet” kommer hen. Her kommer resterne fra rødbeder, gulerødder, æbler og hvad vi nu ellers bruger – dog ikke alle “grønne” rester vi gemmer. Vi fryser posen ned og bruger det til fx. lasagne eller en kødsauce. I denne omgang blev resterne brugt til disse brød, hvor det fungerede som ekstra fyld og resulterede i at stængerne blev dejlig fugtige og smagte af både lidt æble, gulerod og rødbede – det giver lidt ekstra grønt til brødet. Stængerne blev spist som tilbehør til lakserouladen og kan også sagtens gå som tilbehør til en suppe eller bare som snack til et glas bobler. Af mangel på hvedemel blev der tilsat masser af rugmel og det tog de slet ingen skade af – det kan dog nedjusteres og erstattes af mere hvedemel hvis man ønsker.

 

Ingredienser (15-20 stk.):
50 g gær
400 g blandet revet grønt – vi brugte gulerødder, spinat og æble
200 ml vand
4 tsk salt
3 dl græsk yoghurt
30 g hørfrø
30 g sørte sesamfrø
350 g rugmel
250 g hvedemel

Æg til pensling

 

  1. Bland gær, vand og salt 
  2. Tilsæt revet grønt, græsk yoghurt, hørfrø og sesamfrø og bland det hele til en tyk masse
  3. Tilsæt både rugmel og hvedemel og ælt dejen – den kan godt virke lidt klistret
  4. Stil dejen til hævning gerne 1-2 timer
  5. Del dejen i små stykker og rul hvert stykke ud til en lang pølse. Hvis den er for klistret så tag lidt mel på hænderne. Sæt to sammen og sno dem om hinanden – sørg for at både top og bund er godt sat sammen.
  6. Fortsæt med at lave stænger indtil der ikke er mere dej – vi formede det sidste dej som et par boller
  7. Pensl stængerne/bollerne, drys med lidt sesamfrø og bag dem i ovnen ved 220 grader i 20-30 min afhængig af størrelse

brøds2

 

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Marianne 27 juni, 2013 at 21:42

    Overload af fantastiske opskrifter! Min fryser (og mave) er ganske enkelt ikke store nok til at rumme det hele!

    Keep up the good work – I er en kæmpe kilde til inspiration :)

    • Reply Twin Food 28 juni, 2013 at 18:22

      Hehe, hvor er du sød, Marianne – tusind tak fordi du gider følge med! :)

  • Reply Pernille 8 juli, 2013 at 13:02

    God idé!

    Hvordan sætter I en pose i juiceren?

    • Reply Twin Food 10 juli, 2013 at 09:44

      Hej Pernille! Ved vores juicer er der sådan en “bøtte” hvor alt skraldet kommer ind. Det er i denne bøtte vi sætter en plastikpose fast – vi er lidt i tvivl om, om det er muligt at gøre ved alle maskiner :)
      Hav en god dag!

    Skriv et svar til Marianne Slet kommentar