GROV PIZZA MED RØGET LAKS OG RUCOLA –
Frokost, Hovedretter, Pizza

GROV PIZZA MED RØGET LAKS OG RUCOLA

Det er faktisk ved at være længe siden vi faldt over opskriften på denne pizza bund. Hovedsagelig består den af blendede hørfrø, solsikkekerne, mel og æg – og ja vi ved godt, at det lyder lidt underligt til en pizzabund, men vi havde lyst til at prøve noget andet :-). Selvom vi elsker de hvide pizzabunde, er dette faktisk et ret lækkert – og sundere – alternativ. Mums, vi blev så positivt overraskede, prøv prøv prøv! Oven på pizzaen kom vi flødeost rørt med basilikum, hvidløg og lidt pesto (vi havde en rest), røget laks og rucola, drysset med skåret parmesan til sidst – helt klart en af vores yndlings pizzaer. Den er meget nem og hurtig at lave. Bunden skal forbages lidt for sig selv, og derefter kommes fyldet på. Hele bunden blev bagt færdig med lidt olie og drysset parmesan, hvorefter fyldet kom på. Klart ikke sidste gang vi prøver denne pizza bund og nu skal der eksperimenteres med forskelligt fyld!

 

Ingredienser til grov pizzadej (2 pers.):

1 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl fuldkornshvedemel
2 æg
Topping:
Laks
Rucola
Krydderost (vi lavede vores egen af neutralost (1/2 pakke), friskt basilikum, et fed hvidløg og 1 tsk pesto)
Put solsikkekerne og hørfrø i en blender og blend det indtil det ikke kan blive finere. Kom det over i en skål og rør kernerne med æg og mel. Dejen skal være ret klistret. Lad den stå i 5 min, så er den meget nemmere at arbejde med.
Put dejen på et stykke bagepapir og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå – brug en kagerulle til at rulle dejen ud. Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm. Inden dejen kommes i ovnen dryssede vi med en god olivenolie og lidt revet parmesan – bag den i ovnen (alm ovn) ved 200 grader i ca. 20 min. Smør den færdigbagte dej med krydderost og drys med rucola, laks og revet parmesan.
tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Xenia 18 marts, 2012 at 21:11

    Det lyder som et interessant alternativ til den “normale” pizzadej. Og jeg kan godt lide, at I netop har puttet noget alternativt fyld på også – jeg tror nemlig at jeg personligt ville tænke at det smagte “forkert” hvis man havde puttet helt klassisk pizzafyld på :)

    • Reply Laura og Christine 19 marts, 2012 at 15:13

      Hej Xenia. Du har ret i, at det nok ville smage lidt anderledes, hvis man havde kommet oksekød på den grove bund :-). Laksen som topping synes vi gjorde det rigtig godt!

  • Reply Camilla Christine 19 marts, 2012 at 10:25

    Hej piger :)

    Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://jegelskerbaremad.blogspot.com/2012/03/endnu-en.html

    God dag.
    – Camilla Christine

    • Reply Laura og Christine 19 marts, 2012 at 15:14

      Hej søde Camilla, tusind tak! Den vil vi kigge nærmere på! :-)
      også god dag til dig!

  • Reply Unknown 19 marts, 2012 at 13:34

    Super spændende opskrift – gad vide om jeg kan finde et alternativ til æggene så jeg kan gøre den vegansk… Any ideas?

    • Reply Laura og Christine 19 marts, 2012 at 15:15

      Hmm, altså dejen minder egentlig om dejen til knækbrød, hvor man jo putter vand og olie i (og ingen æg). Ved ikke om man ville kunne lave et sådanne alternativ til denne bund?! Man skal jo bare sørge for, at den ikke bliver for tynd :-)

  • Reply Anonymous 12 juni, 2012 at 22:46

    I skriver, at dejen skal forbages inden man kommer fyldet på, men puttede I den i ovnen igen efter I havde tilføjet fyldet? Nej, vel?
    Jeg har sådan lyst til at bruge opskriften på jeres bund, men tror I, at den vil fungere godt, hvis man først bager bunden, så tilføjer tomatsovs, ost og yderligere fyld og så smækker den i ovnen igen?
    Tak for en virkelig skøn blog!

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 22:57

      Nej vi kom den ikke ind i ovnen igen. Du kan sagtens gøre som du skriver med først at bage den i ovnen – putte fyld på, og så i ovnen igen. Du kan evt. bare bage den 10 min først, komme fyld på og så 10 min igen – det tror vi ikke skader den ;-) Håber det gav mening og mange tak!

  • Reply » GROV RODFRUGTE TÆRTE 2 november, 2013 at 20:34

    […] fyld af rodfrugter. Dejen er lavet af kerner, æg og lidt mel ligesom vi tidligere har prøvet med denne pizzadej og kan nu konkludere at den også fungere rigtig godt som tærtedej. Fyldet består af […]

  • Reply » LAKSE PIZZA MED GROV GULERODSBUND 14 marts, 2014 at 12:30

    […] er de samme og også fordi, at vi elsker pizza ;). Bunden på denne her udgave er lavet efter en grovere udgave med kerner hvor vi har tilsæt gulerod – en bund, der godt kan blive sprød ligesom den klassiske […]

  • Reply » PIZZA MED SERRANOSKINKE, RUCOLA OG MOZZARELLA 7 september, 2014 at 19:59

    […] Forrige Næste → Udigvet d. 26 marts, 2012 | Ingen kommentarer Efter vi lavede den grove pizza med laks og cream cheese, har vi gået og tænkt over, hvad man ellers kunne komme på den lækre bund. Søndag aften kom […]

  • Skriv et svar til » LAKSE PIZZA MED GROV GULERODSBUND Slet kommentar