GROV LAKSEBURGER –
Burger, Fisk

GROV LAKSEBURGER

laks_burg2

Vi beklager den stille tid her på bloggen – vi har simpelthen været alt for dårlige til at udgive noget her de sidste par måneder og det har ikke været i vores gode mening. Vi håber så småt at være tilbage på sporet. Christine blev færdiguddannet Civilingeniør i fredags, så nu er det kun Laura, der knokler løs inden hun får titlen slut august. Fredagen blev først brugt på forsvar, senere frokost og champagne med familien og om aftenen fest i byen med venner og familie! En skøn dag, som nok stadig ikke er blevet helt virkelig! Det betyder også at nu er den ene del af twin food klar til at lave masser af mad igen og mon ikke Laura også kan lokkes til et par overspringshandlinger ;-)! Vejret i Aarhus er virkelig lort i dag, masser af regn og slet ikke sommer, øv! Vi håber snart det kommer!! Og så lige et par ord om dagens opskrift, en lækker lakseburger i en grov bolle med avocado, dildcreme og spirer!

 

Ingredienser (4 stk)

4 grove burgerboller

Til servering: dild dressing (se opskrift nedenfor), rucola, avocado, spirer og dild

 

Laksebøffer

1 løg

360 g laksefars

1 æg

2 dl havregryn

1 spsk grov sennep

Salt og peber

  1. Hak løg fint og bland det med farsen
  2. Tilsæt æg, havregryn, sennep samt lidt salt og peber
  3. Bland hele farsen godt og stil den på køl i 15-30 min.
  4. Form 4 flade bøffer af farsen, læg dem på en bageplade og lad dem blive bagt i ovnen i 25 min ved 200 grader (alm. ovn)

 

Dild dressing

1 bundt dild

Lidt olie

Saft fra 1/4 citron

2 dl creme fraiche

Salt

  1. Blend dild med olie og citron saft
  2. Bland forsigtigt dild-olien med creme fraiche
  3. Smag til med salt inden servering

laks_burg1

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Emilie 22 juni, 2015 at 11:01

    Perfekt :-O!

    • Reply Twin Food 22 juni, 2015 at 15:28

      Tak ;)

  • Reply Anne 22 juni, 2015 at 11:52

    Hejsa.

    De ser da superlækre ud! :-) Vil man kunne samle dem med andet end æg/alternativt undlade æg?

    /Anne

    • Reply Twin Food 22 juni, 2015 at 15:30

      Hej Anne
      Tusind tak :) Vi er ikke helt klar over om man kan bruge andet end æg, det samler dejen ret godt når den bliver bagt. Det er muligt at det kan undlades, men vi ved ikke helt hvordan de så vil opføre sig når de bliver bagt ;)

  • Reply Kristine 22 juni, 2015 at 12:11

    Hej Twin-food.

    De ser vildt lækre ud. Har i en opskrift på de grove burgerboller? :-)

  • Reply Asta 18 august, 2015 at 18:18

    Bliver simpelthen så inspireret af jeres blog. I er så seje!

    Når der står larksefars, hvad er det så helt præcis i mener? En færdiglavet laksefars?

    • Reply Twin Food 18 august, 2015 at 20:04

      Tusind tak, hvor er du sød!
      Med laksefars mener vi sådan noget som man kan købe hos fiskehandleren, eller som kan findes i bøtter/bakker i supermarkederne sammen med fersk fisk – måske det du mener med færdiglavet laksefars ;). Du kan også lave en selv ved at hakke et par laksefileter og blandet med lidt mel, æg og havregryn (ligesom når man laver frikadelle fars)

    Skriv et svar til Kristine Slet kommentar