GRØNTSAGS- OG KØDFYLDTE FORÅRSRULLER –
Fisk, Frokost, Hovedretter, Kød

GRØNTSAGS- OG KØDFYLDTE FORÅRSRULLER

Vi har et par gange prøvet at lave de friske vietnamesiske forårsruller, som vi er ret stor fan af. Denne gang skulle vi prøve noget nyt og vi ville derfor prøve at lave nogle, som vi også ville bage i ovnen. I stedet for rispapir brugte vi noget forårsrulledej, som man finder på frost hos de fleste asiatiske forretninger. Forårsrulledejen består hovedsageligt af hvedemel, vand, salt og kokosolie. Det er super tyndt og kan sagtens blive sprødt, selvom de bliver bagt i ovnen. Som fyld brugte vi kål, gulerødder, svampe, hakket oksekød og løg. Vi synes altid det er rart at lave forårsruller når vi har god tid, da det ofte kræver lidt – ikke fordi det er svært, men mere fordi vi altid laver en del fyld, hvor det hele selvfølgelig skal bruges ergo vi ender med ret mange forårsruller til os selv (men så er der også lidt til frokost dagen efter). Vi lavede disse i går aftes, hvor det passede med at vi sad og nød dem, mens vi så fodbold! Vildt fedt at DK vandt!! :-)

 

Ingredienser (24 stk. forårsruller)

24 plader forårsrulledej – købes i en asiatisk butik, hvor de findes på frost
400 g. hakket oksekød
0,5 kg. gulerødder
1/2 kålhoved
300 g. svampe
1 hakket rødløg
Chili/hvidløgspasta, salt og peber
Tilbehør: Soya og sød chilisauce
  1. Tag det ønskede antal forårsrulleplader ud af pakken og tø dem op i køleskabet (læg de øvrige tilbage i fryseren)
  2. Skær gulerødder, svampe og kål fint ud i tynde stænger
  3. Steg oksekøden med de hakkede løg
  4. Når kødet har taget farve tilsættes svampe, gulerødder og kål – det steges til det er nogenlunde blødt
  5. Krydr’ blandingen med chili/hvidløgspasta, salt peber
  6. Tag en plade og læg den foran dig på bordet, læg fyld på og fold den som vist nedenfor
  7. Læg forårsrullerne på en bageblade og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15. min (vend dem efter de 10 min.)
tidligere indlæg næste indlæg

27 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 10 juni, 2012 at 09:02

    Smukke billeder, det er også lidt nemmere, og sundere at smække dem i ovnen, en i olie. Dejlig fyld. Rigtig god søndag, ovenpå sejren igår.

    • Reply Laura og Christine 10 juni, 2012 at 20:09

      Mange tak :-)! Det var så nemt at lave dem i ovnen, er sikker på det også går hurtigere når vi nu endte med en del! Vi håber din dag har været god!

  • Reply loquaciouslily 10 juni, 2012 at 11:54

    God idé at bage dem i ovnen. Jeg lavede engang nogle forårsruller, hvor de blev friteret i jordnøddeolie, og selvom de smagte skønt, så er det jo ikke hverdagsmad. Men nu ved jeg da hvordan jeg skal bruge resten af de forårsrulleplader, som ligger og fylder i fryseren :-)

    • Reply Laura og Christine 10 juni, 2012 at 20:11

      Ja og så er det rigtig nemt at putte dem i ovnen, det sviner heller ikke ligeså meget – og sprødheden er der stadig ;-)

  • Reply Anonymous 10 juni, 2012 at 15:36

    Vildt lækre billeder og hvor ser forårsrullerne bare gode ud – helt sikkert noget jeg skal prøve at lave!

    • Reply Laura og Christine 10 juni, 2012 at 20:11

      Mange tak! Vi kan helt sikkert anbefale dig at prøve at lave dem :-)

  • Reply Sophia 11 juni, 2012 at 02:25

    These look delicious!!

    http://afoodfrenzy-sophia.blogspot.com/

    check out my blog! you can translate!

  • Reply Linn 11 juni, 2012 at 13:04

    Hvor ser det lækkert ud – og hvor er det en god guide I har lavet. Den skal jeg huske næste gang jeg har sådan her noget på menuen!

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 08:01

      Hej Linn.
      Mange tak, de var så lækre. Hehe, så er det hvert fald lidt nemmere at se hvordan man folder :-)

  • Reply amy@currylime.com 12 juni, 2012 at 15:36

    These look lovely, a wonderful cross between an uncooked roll and a deep-fried roll. Perfect!

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 22:55

      Thank you, they tasted so good! Although they are baked in the oven they are really crispy ;-)!

  • Reply Anonymous 19 juni, 2012 at 13:09

    Har nu lavet denne opskrift, og hold da op, hvor var de lækre :) Er overrasket over hvor sprøde de blev, selvom det blev tilberedt i ovnen… Jeg havde dog problemer med at tage det antal plader forårsrulledej plader ud jeg skulle bruge, da jeg syntes det var meget svært at skille dejen imens den var frossen.. Jeg endte med at lave 30 og smide resten af dejen ud.. :)

    • Reply Laura og Christine 19 juni, 2012 at 21:07

      Hvor dejligt at høre – de bliver nemlig overraskende nok lækre sprøde. Ja de er ikke nemme at skille ad når de er frosne, men heldigvis er en pakke ikke så dyr ;-)
      Ha en god aften!

  • Reply FILOPAKKER MED RICOTTA OG SPINAT | Twin Food 6 marts, 2013 at 21:02

    […] her filopakker var et lille eksperiment vi kastede os ud i som en lille variation til forårsruller. Dejen er nemlig den samme og de her pakker er også blevet bagt i ovnen – dvs. ikke en masse […]

  • Reply TWIN FOOD – ÅRETS MEST SETE | Twin Food 13 marts, 2013 at 19:25

    […] – Græsk yoghurt med honning ristet musli Frokost – Lækre wraps Aftensmad (hovedret) – Grøntsags og kødfyldte forarsruller Vi håber at I allesammen for en knald god aften! Godt nytår og på gensyn i 2013 :-) – […]

  • Reply SPRØDE FORÅRSRULLER MED RØDKÅL OG FETA | Twin Food 27 marts, 2013 at 09:06

    […] lidt forskellige varianter både af den friske og sprøde type, med fyld af blandt andet tun, grøntsager samt de ny prøvede med banan og chokolade. Her kommer så en ny udgave med rødkål, svampe, […]

  • Reply Nina 18 september, 2013 at 13:12

    Hvor ser det lækkert ud!
    Min veninde og jeg vil gerne lave jeres forårsruller som natmad til vores fødselsdag hvor vi laver dem et par dage før og fryser dem ned.
    Da ingen af os er ret vilde med svampe ville vi høre om i har en ide til en anden ingrediens der kunne erstatte svampene?

    Vh Matilde og Nina

    • Reply Twin Food 18 september, 2013 at 19:07

      Hej Matilde og Nina :)
      Hvor lyder det lækkert og rigtig god idé! I behøver ikke at tilsætte andet, men prøv evt. med peberfrugt hvis det er :)
      Det kan godt være en god idé inden servering lige at varme dem op i ovnen når de er tøet op, så bliver de nemlig dejlig sprøde :)

      God fornøjelse
      KH

  • Reply Elisa 19 september, 2013 at 08:59

    Hej, hvis man nu laver en dejlig stor portion, kan de så godt fryses ned, så man eventuelt har til madpakken i flere dage? :)

    • Reply Twin Food 19 september, 2013 at 16:52

      Ja det kan de sagtens, varm dem evt. op igen inden de kommes i madpakken efter de er kommet op af fryseren, så er de nemlig sprødere :)

  • Reply » KNASENDE MUFFINS MED KANEL OG MARCIPAN 21 oktober, 2013 at 08:30

    […] blevet tænkt over hvad der dog skulle gøres med “den” hvis ikke det skulle være de klassiske forårsruller. Det blev til nogle skønne knasende muffins med kanel og marcipan – meget lette og ikke […]

  • Reply Katrine 20 maj, 2014 at 13:47

    Mange tak for super lækre opskrifter! De bliver brugt mange gange om ugen :)

    Kan man bruge filodej i stedet for forårsrulledej?

  • Reply » MAD FORBEREDELSER TIL STUDIESTART IMENS BLOGGEN HOLDER LIDT FERIE 6 juni, 2014 at 14:03

    […] kan laves med alverdens fyld (pulled pork, tun eller oksekød) og med en udgave hvor “dejen” er filodej er de meget fedtfattige. De er nemme at lave […]

  • Reply » FORÅRSRULLER MED PULLEDPORK 6 juni, 2014 at 14:14

    […] en forårsrulle efter fremgangsmåden på dette link. Læg evt. lidt salatblade i bunden og kom derefter pulled pork oven […]

  • Reply » FORÅRSRULLER MED TUN, KÅL OG GULERØDDER 20 august, 2014 at 13:52

    […] sidste succes forsøg med forårsruller måtte vi bare prøve igen. Da vi sammetid havde næsten en halv […]

  • Skriv et svar til amy@currylime.com Slet kommentar