GRØNNE FISKEFRIKADELLER MED RAMSLØG –
Fisk, Hovedretter, Nemme hverdags retter

GRØNNE FISKEFRIKADELLER MED RAMSLØG

fiskd2Har i også set dem?! De små søde ramsløg som stikker op fra jordbunden i skoven?! Disse fiskefrikadeller er blevet tryllet grønne af ramsløgene. Det er ikke nogen vi selv har været ude og plukke, men nogle som vi har fået af Laura’s kæreste. Hans forældre bor lige ud til en skov, hvor man nærmest ikke kan se jordbunden for bare ramsløg. De giver en dejlig, lidt stærk smag, til fiske dellerne. Hvis man kan lide meget hvidløgs-stærkt mad, skal man nok bruge mere ramsløg end vi har skrevet i opskriften. Til fiskefrikadellerne lavede vi også en ramsløgpesto og en salat – super let og enkel aftensmad der ikke kræver de store ingredienser. Som i måske ved sidder vi begge og slås lidt med vores bachelor projekt og er måske nødt til at ligge lidt af madlavningen på hylden bare en måneds tid, til vi har afleveret – ØV!. Det betyder at der i det næste stykke tid ikke helt vil udkomme et indlæg om dagen, men hvert fald mindst et par stykker om ugen. Vi beklager, men er simpelthen nødt til at prioritere skolen i denne her omgang ;-)! Vi lover at vende stærkt tilbage!!

Ingredienser (ca. 8 stk.)
400 gram fiskefars (lav det selv eller køb det færdiglavet)
1-2 håndfulde ramsløg
1/2 dl græsk yoghurt
1/2 dl grovvalsede havregryn
salt og peber

 

  1. Blend ramsløg med græsk yoghurt i en blender – smag til med salt og peber
  2. Kom farsen i en skål og tilsæt den blendede ramsløg, farsen skulle gerne blive fin grøn
  3. Kom de grovvalsede havregryn i farsen og rør godt rundt
  4. På en pande kommes lidt olie eller smør. Form farsen til små deller (hvis den klistrer meget kan et glas med vand til at stikke skeen i måske hjælpe)
  5. Kom dellerne på den varme pande og steg dem til de er færdige og har en flot farve på begge sider (ca. 5-8 min på hver side)

fiskd4

fiskd1

fiskd3

 

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Jannie 6 maj, 2013 at 09:40

    Mums, hvor ser de bare super lækre ud. Elsker en god krydret smag og jeg tror disse falder lige i min smag. Tusind tak for opskriften, som vil blive prøvet af snarest!! Kan man købe ramsløg i alm. supermarked??

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:32

      Tusind tak Jannie. Og ja, ramsløgene gør dem ekstra krydret – virkelig lækkert ;-)! Vi så dem faktisk netop i netto i dag, så der kan man hvert fald købe dem :)

  • Reply Sysleren 6 maj, 2013 at 11:01

    Jeg har noget i min have, der minder ufattelig meget om ramsløg, men jeg er ikke sikker nok til at bruge det.

    Kan det passe, at det dufter lidt af lammekølle med hvidløg? Måske jeg skulle købe en pakke for at sammenligne, så jeg også kan lave smukke, grønne og garanteret giftfrie deller.

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:34

      Så ville vi nok ikke turde at tage det , medmindre du kan spørge nogle eksperter indenfor området, som kan fortælle dig at det er ramsløg ;-) Der er noget der minder meget om ramsløg, som skulle være giftigt, så man skal være helt sikker!
      Vi håber du får fundet noget, så du kan prøve dellerne! :-)

  • Reply Camilla 6 maj, 2013 at 12:17

    Jeg har stadig min ramsløg debut til gode – men det må jeg altså snart have gjort noget ved! :)
    Tak for inspirationen!

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:35

      Ja det må du da Camilla ;-) Vi synes klart du skal prøve de her dunser!

  • Reply Nico 6 maj, 2013 at 15:30

    Hvor ser de bare lækre ud. Har faktisk aldrig smagt ramsløg, men i forhold til din beskrivelse er jeg sikker på, at det falder i min smag.. Det må prøves! Tusind tak for inspiration til lidt anderledes fiskedunser

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:36

      De var også virkelig lækre Nico. Og ramsløgene gav dem en ekstra god smag :-)

  • Reply Susann Romy 6 maj, 2013 at 22:09

    Jeg må høre, om min svigermor kan finde nogle flere ramsløg til mig. Skøn idé, at bruge dem i fiskedeller!

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:37

      Det lyder som en god plan, Susann ;-)

  • Reply HomemadebyCamilla 7 maj, 2013 at 08:59

    Mums hvor lækkert! Hvad med den lækre syre, I så fint har strøet over de smukke grønne deller, har I fundet den i skoven? Jeg er på udkig på diverse planteskoler efter forskellige syre, fordi de bare er så lækre i alle mulige retter eller bare lige at spise præcis som de er intense og fulde af smag.

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:39

      Hej Camilla. Nej, den er desværre ikke fundet i skoven. Vi har fået en plante for noget tid siden fra vores arbejde, så den har faktisk holdt utroligt godt! Du har helt ret, de er nemlig så lækre, og kan sagtens bruges på madder som fx. ost :-)

    Skriv et svar til Susann Romy Slet kommentar