GRILLSPYD MED KØD OG MYNTE DRESSING –
Grill, Kød

GRILLSPYD MED KØD OG MYNTE DRESSING

Fredag er en dag, hvor der næsten altid er en helt masse overskud fra min (Laura) side af. I fredags fik jeg læseferie – så nu står den bare på en masse læsning indtil den sidste eksamen er overstået d. 20 juni. Det er lidt hårdt med læseferie, fordi jeg synes man kan have tendens til meget hurtigt at få dårlig samvittighed hvis man ikke lige laver noget relevant – derudover har man jo egentlig ret meget frit spil over hvordan man fordeler tiden, bare man når det :). Med overskud følger der altid noget lækkert aftensmad, og i fredags bestemte min kæreste og jeg at vi skulle grille. Det blev til disse lækre spyd, som bestod af hakket svine/kalvekød blandet med krydderier fra vores urtehave. Til spydende lavede vi en myntedressing. Det hele smagte super godt sammen, og det er bestemt ikke sidste gang denne sommer, at de spyd for lov at komme på grillen :)

 

Ingredienser (2 pers.)
Kød spryd:
500 gram hakket svine/kalve kød
12 gram krydderurter (jeg tog persille, purløg, basilikum og timian)
2 spsk kebabkrydderi
1 rødløg

Myntedressing:
1 1/2 dl skyr
1 1/2 dl yoghurt natural
1 tsk sennep
2 spsk hellmanns mayo
10 blade mynte

  1. Ælt alle ingredienserne sammen til kødspyd i en skål og lad den stå på køl i en times tid.
  2. Tag dejen ud af køleskabet og form nogle kugler på spyddene (de skal ikke være for store, da de har nemmere ved at falde af så)
  3. Læg spyddene tilbage i køleskabet i 1/2 time ca – hivlket passer med at man her kan tænde op i grillen
  4. Til myntedressingen blandes alle ingredienser sammen i en skål. Smag evt. til med salt og peber
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Luise / sesam, sesam 30 maj, 2012 at 11:12

    Mmm, grill, overskud og lækker mad er bare altid lækkert! Jeg kunne forestille mig, at de her også kunne være lækre med hakket lammekød.
    Det ser dejligt ud!
    Kh Luise

    http://sesamsesam.com/

    • Reply Laura og Christine 30 maj, 2012 at 20:53

      Jeg er helt enig Luise! Er helt sikker på at lammekød også ville være super gode i dem ;)!
      Kh Laura

  • Reply Marian N. Larsen 30 maj, 2012 at 11:32

    mums de ser gode ud… jeg har sådan lyst til at grille for tiden, det er jo så dejligt sommerligt!

  • Reply Anonymous 30 maj, 2012 at 21:03

    Man kan da se at der også er rødløg i, hvordan kan det være i ikke har skrevet det på? :)

  • Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar