GRÆSKARBRØD MED FIGEN OG CHOKOLADE –
Bagværk, Brød, Søde sager, Sundere alternativer

GRÆSKARBRØD MED FIGEN OG CHOKOLADE

figen-broed

Der spreder sig en ægte duft af jul i hjemmet når dette brød bages. Der er masser af skønne julekrydderier i og derfor helt perfekt til julebag i weekenden med lidt varmt ved siden. Man kan spise brødet med smør på eller bare som det er :-).

Valnødderne kan man sagtens erstatte med andre nødder som fx. hasselnødder eller mandler. Derudover kan man også bruge abrikoser eller andet tørret frugt til toppen. Der er tilsæt chokolade for at gøre det ekstra lækkert!

Brødet består hovedsageligt af græskarpuré, der giver brødet en dejlig svampet konsistens.

Vi håber i får en skøn 4. december, mon ikke der er mange der skal til en omgang julefrokost :)

figen-broed

GRÆSKARBRØD MED FIGEN OG CHOKOLADE

Fedtfattig brød med masser af smag af jul og efterår
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 2 æg
  • 50 gram brun farin
  • 40 gram smeltet smør
  • 320 gram græskarpure (kog græskartern i en gryde med lidt vand indtil det er så blødt at det kan moses)
  • 170 gram skyr
  • 180 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 1/2 tsk stødt ingefær
  • 80 gram hakkede valnødder
  • 100 gram hakket chokolade
  • til toppen: Friske figner (eller tørrede) skåret i skiver

Sådan gør du

  • Pisk æg og brun farin luftigt
  • Tilsæt smør, græskarpure og skyr og pisk det hele godt sammen
  • Tilsæt mel, bagepulver, vaniljepulver, kanel, kardemomme og ingefær
  • Vend tilslut de hakkede valnødder og den hakkede chokolade i dejen og fordel massen i en form (a la en rugbrødsform) med bagepapir
  • Placér skiver af figner på toppen og bag brødet i ovnen ved 180 grader i 50-55 min (tjek med en skar genstand om brødet er færdig)

graskar-broed

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Emilie 4 december, 2015 at 08:33

    Tror du man kan nskifte melet ud med glutenfriemeltyper?
    Den ser mega lækker ud!

    • Reply Twin Food 4 december, 2015 at 20:42

      Det kan man formentlig godt :) Det er ikke noget vi har prøvet, så vi tør ikke sige, hvordan det bliver ;)
      Rigtig god aften!

  • Reply mormormedstiletter.dk 4 december, 2015 at 16:24

    Jamen det er jo alle de gode, gamle julekrydderier, mums!:-)

    • Reply Twin Food 4 december, 2015 at 20:42

      Præcis – et lækkert julebrød ;)

  • Reply Kirsten 11 oktober, 2016 at 16:26

    Hvor meget svarer græskarmosen ca. til i dl?

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2016 at 13:32

      Hej Kirsten,
      Det har vi desværre ikke lige nogen anelse om – vi har kun vejet den :-)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar