Det er helt vildt, hvordan man kan få sine måltider til at afspejle årstiden og når vi kigger på denne tærte, bliver der udstrålet efterår. Den er fyldt med hokkaido, artiskokker og gedeost – en ret lækker kombination efter vores smag :-). Græskar findes over det hele for tiden og har en lækker sød og cremet smag, når den tilberedes lidt. Til æggemassen er der tilsæt hytteost, for at give den lidt mere konsistens. Tærten her er en vegetar udgave, men hvis man savner kød, er vi sikre på at lidt stegt kylling også ville give en god smag. Bunden er lavet glutenfri ud fra madbandittens fantastiske opskrift! Vi spiser ikke efter noget gluten-frit princip, men synes at dejen er meget lækker og sprød :-)
Ingredienser (diameter 22 cm.)
Dej
Inspiration: Jane’s bog, “Brød og Kager”
4 dl mandelmel
50 g blødt smør
1 æg
- Bland alle ingredienserne og saml dejen godt med hænderne (lad den evt. stå på køl imens græskar bages (se under fyld))
- Smør tærteformen og tryk dejen godt ud
- Lad tærtebunden bage i 10 min. ved 180 grader (alm. ovn) og tilsæt herefter fyldet
Fyld
1/2 hokkaido græskar
3 æg
1 dl hytteost
1 dl mælk
100 g grillede artiskokker
50-70 g gedeost
Salt og peber
- Skær græskar i tern, fordel det på en bageplade og bag det i ovnen med lidt salt i 20 min ved 180 grader
- Bland æg, hytteost og mælk sammen med lidt salt og peber
- Skær gedeost og artiskokker i mindre stykker og bland det med de bagte græskar stykker
- Fordel gedeost, artiskokker og græskar i bunden af den bagte tærtebund
- Hæld hytteost/æggeblandingen henover og bag tærten færdig ved 180 grader i 30 min.
Billedet er taget på et marmor bræt fra Lene Bjerre Design
GLUTENFREE PIE WITH HOKKAIDO AND GOAT CHEESE
Ingredients (diameter 22 cm)
Dough
4 dl almond flour
50 g of soft butter
1 egg
- Mix all ingredients and assemble the dough with your hands
- Grease the pie tin and press the dough out
- Bake the crust for 10 minutes at 180 degrees and afterwards add the filling
Filling
1/2 Hokkaido
3 eggs
100 ml cottage cheese
1 ml milk
100 g grilled artichokes
50-70 g goat cheese
Salt and pepper
- Cut the pumpkin into cubes, spread on a baking sheet and bake in the oven with a little salt for 20 minutes at 180 degrees
- Mix eggs, cottage cheese and milk together with a little salt and pepper
- Cut the goat cheese and artichokes into small pieces and mix it with the baked pumpkin pieces
- Spread goat cheese, artichokes and pumpkins in the bottom of the baked pie
- Pour the cottage cheese / egg mixture over and bake the pie finish at 180 ° C for 30 min.
4 Kommentarer
Hvor ser den god ud søde piger :-) Er det fedtreduceret mandelmel eller noget I selv har lavet?
Tusind tak søde Stinna :)
Jane laver det selv i hendes bog, men vi har købt fedtreduceret, så begge dele er muligt ;)!
God weekend!
Hej! Hvorhen har i købt mandelmelet? :) Og hvor meget koster det?
Hej Frida. Vi køber det i en helsekostbutik.
Vi kan ikke helt huske hvad vi plejer at give for det, men på nettet koster 500 g ca. 150 kr, så det er helt sikkert en dyr løsning ift almindelig mel, hvis man ikke er glutenallergiker :-)