GLUTENFRI KAGE MED MASCARPONECREME –
Desserter, Glutenfri, Sundere alternativer

GLUTENFRI KAGE MED MASCARPONECREME

gluk2

Weekenden er slut, og for at det hele ikke skal være alt for træls og surt, kommer vi her med en opskrift på en lækker kage, der kan skabe god stemning – også på mandage ;). Selvom det måske ser sådan ud, er det ikke en af de kager fyldt med masser af sukker og smør – kagen her er blandt andet lavet med sukrin gold samt kokosolie, og så er den ovenikøbet også glutenfri. Så hvis man skal have et lidt “sundere” alternativ vil vi anbefale Jer at prøve denne – herhjemme faldt den i rigtig god jord! Cremen er dejlig frisk og er lavet på mascarpone, citron og sukrin melis. Vi pyntede med friske blåbær og hindbær, men hvis man har en anden yndlingsfrugt, kan man sagtens bruge den som pynt i stedet – eks. blommer, nektariner, jordbær, brombær, friske figner… osv.. Hvis ikke man gider det der med “sundere” alternativer, kan vi varmt anbefale vores iskage med cookiedough fra sidste uge – den er fantastisk ;)

 

Ingredienser (1 lang tærte – 10 x 35 cm)

Bund

130-150 g affedtet mandelmel

30 sukrin gold

30 g kakaopulver

50-60 g kokosolie

En knivspids salt

 

Til pynt: 100 gram hindbær og 150 gram blåbær

 

  1. Brug en foodprocessor til at få alle ingredienserne samlet til en dej. Hvis dejen virker alt for våd, skal der tilsættes lidt mere mel (det gør ikke noget, at den er lidt våd). Hvis den ikke kan samles, skal der lidt mere kokosolie i, indtil dette sker
  2. Pres dejen ud i en form (smurt med lidt kokosolie). Der er lige præcis nok dej til formen, selvom det måske godt kan virke som om der ikke er nok
  3. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter ved 180 grader (man kan evt. lægge lidt kerner i bunden, så den holder sig pænere)
  4. Lad bunden køle helt af, imens kan mascarponecremen laves

 

Mascarponecreme

250 g mascarpone

1/2 dl mælk

Saft fra 1/2 citron

50 g sukrin melis

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål – sørg for at hele massen er uden klumper
  2. Kom cremen i den afkølede kagebund (kagebunden skal stadig være i formen)
  3. Stil kagen på køl i en times tid inden den skal serveres – dette vil gøre at kagen sætter sig mere
  4. Tag kagen ud af formen (forsigtigt) og pynt med bær

gluk1

gluk3

tidligere indlæg næste indlæg

5 Kommentarer

  • Reply trine229 15 september, 2014 at 10:18

    Er det bare “blendede” mandler, eller er det affedtet mandelmel der er brugt?

    • Reply Twin Food 15 september, 2014 at 10:46

      Det er affedtet mandelmel – det tilføjer vi lige :)!

  • Reply Fru Kofoeds Køkken 15 september, 2014 at 21:46

    Ser superlækkert ud! Jeg synes virkelig, der er mange muligheder for god smag i det glutenfri køkken – sommetider synes jeg faktisk, at smag fra fx chokolade, frugt osv kommer mere til sin ret, når den ikke er sovset ind i sukker og masser af mel. Jeg må prøve denne her snart :)
    Vh Louise

    • Reply Twin Food 16 september, 2014 at 10:04

      Tusind tak :)! Det er faktisk rigtigt – der kommer helt andre smage frem.
      Men en ordentlig snasket kage er nu heller ikke dårlig ;)!
      Vi håber den falder i god jord.

      KH
      Laura og Christine

    Skriv et svar til trine229 Slet kommentar