GAZPACHO –
Forret, Supper, Vegetar

GAZPACHO

gaz2

Endnu en af de skønne retter, som vi fik lavet over sommeren på Mallorca var denne her omgang gazpacho. Gazpacho er kold grøntsagssuppe og selvom det måske lyder mærkeligt med kold suppe for nogen, så PRØV det! Det smager hamrende godt!! Opskriften er fra de søde piger fra Plat du Jour med et par små ændringer i forhold til hvad vi lige synes der passede. Suppen blev serveret til forret og er i øvrigt super nem at lave i god tid, når den bare skal stå og hygge sig på køl. Som “fyld” til gazpachoen serverede vi en skøn salsa med en masse lækre sager; avocado, tomater, agurk, persille, nektarin og forårsløg – en dejlig frisk salsa til den lidt skarpe suppe. Som lidt ekstra knas hakkede vi nogle salte mandler til drys på toppen – slet ikke nogen dårlig idé :)

 

Ingredienser (forret til 6 personer)
Inspiration: De søde piger fra Plat du jour

Gazpacho

700 g tomater

4 fed hvidløg

1 løg

1 1/2 agurk

Saft fra 1 citron

2-3 peberfrugter (afhænger af størrelse)

4-5  syltede peberfrugter (kan oftest købes på glas) – kan evt. undlades, men så tilsæt 1 ekstra ovenfor

2-3 soltørrede tomater

4-5 stykker daggammeltbrød lagt i blød med 1/2 vand og 1/2 mælk indtil dækker)

evt. lidt mere vand

 

  1. Læg brødet i blød i vand og mælk indtil det har suget godt (30-60 min – hæld derefter overskydende væske fra)
  2. Skær tomater, hvidløg, løg og peberfrugter ud i mindre stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir og kom lidt olie over
  3. Bag dem i ovnen 30 min 180 grader
  4. Blend de bagte grøntsager og løg med agurk, syltede peberfrugter, citronsaft, soltørrede tomater og brød
  5. Hvis den virker alt for tyk, kan man tilsætte lidt mere vand indtil man synes konsistensen er ok
  6. Sæt suppen på køl og lad den blive helt kold inden servering

 

Salsa

1 avocado

2 tomater

1/2 agurk

1 dl hakket persille

1 peberfrugt

1 nektarin

1 forårsløg

 

  1. Skær avocado, tomater, agurk, peberfrugt, nektarin og forårsløg i små stykker. Hvis salsaen laves i god tid er det en god idé at vente med avocadoen så ikke den bliver brun
  2. Bland det hele sammen i en skål med den hakkede persille
  3. Kom lidt salsa oven på den færdige suppe

 

Salte mandler

Ingredienser

2 dl vand

2 1/2 spsk groft salt

3 dl mandler

  1. Kom vand og salt på en pande og varm det op indtil alt salt er opløst
  2. Kom mandlerne på panden og lad dem blive der til alt vandet er fordampet – rør rundt imens
  3. De tørre færdige mandler kommes på et stykke bagepapir hvor de skal køle af
  4. Hak mandlerne inden servering

gaz3

gaz1

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Frokostfirmaet 29 august, 2014 at 11:44

    Mmmh! Lækker og let gæstemad. Og smukke farver!
    Den her opskrift skal prøves. Vi er fans!

    • Reply Twin Food 31 august, 2014 at 08:43

      Det er nemlig rigtig let gæstemad :)
      Vi håber også at I er fans af smagen ;)

      God søndag!

  • Reply Maj 1 september, 2014 at 19:47

    Nøøøøj, det ser godt ud – det kunne jeg godt spise nu… :-)

    • Reply Twin Food 2 september, 2014 at 08:24

      Tusind tak – det var en skøn forret :)!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar