FYLDT SVINEMØRBRAD I SERRANO SKINKE –
Kød

FYLDT SVINEMØRBRAD I SERRANO SKINKE

svinf1

Det er ved at være længe siden at denne svinemørbrad blev lavet, men det gør den bestemt ikke mindre lækker! Den er ikke særlig svær at lave, da den mest bare passer sig selv i ovnen. Vi valgte at skære mørbraden op og komme en blanding af hakkede svampe og pikantost i, hvorefter den blevrullet ind i serrano skinke – ret lækkert! Til svinemørbraden serverede vi blomkålsfritterne, men nye kartofler og en lækker grøn salat ville nemt også kunne fungere :-)!

 

Ingredienser (2-3 personer):
ca. 600 gram svinemørbrad
10 svampe
4 skiver serrano skinke
1 lille håndfuld persille
3-4 spsk pikantost
3 fed hvidløg
Salt og peber
Lidt olie

 

  1. Steg svampe på en pande og hak halvdelen af dem fint
  2. Bland de hakkede svampe med pikantost
  3. Skær mørbraden til og skær den op langs midten
  4. Kom blandingen af pikantost og svampe i mørbraden
  5. Tag et stykke vita wrap og læg serrano skinken ud og derefter svinemørbraden ovenpå
  6. Rul serranoskinken (med vita wrap) omkring mørbraden og sørg for at det sidder tæt
  7. Læg evt. mørbraden på køl i en times tid, så vil formen holdes bedre
  8. Kom mørbraden i et ovnfast fad og kom de resterende svampe ved sammen med hvidløgsfed, salt og peber og lidt olie
  9. Bag den i ovnen ved 160 grader indtil den har nået en kerne temperatur på 60 grader (20-30 min) og lad den hvile i yderligere 10 minutter inden den serveres

svinf3 svinf2

 

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Emilie 21 juni, 2013 at 11:07

    Nøj hvor ser det godt ud! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 22 juni, 2013 at 12:28

      Tusind tak, Emilie! Det var utroligt lækkert, og ikke spor tidskrævende! :)

  • Reply CaradeGata 21 juni, 2013 at 14:03

    Kan man muligvis grille den? :-)

    • Reply Twin Food 22 juni, 2013 at 12:27

      Det kan du helt sikkert! Bare følg fremgangsmåden og kom den på grille i stedet for i ovnen ;-)

  • Reply Hessner 21 juni, 2013 at 23:11

    Min mund løber virkelig i vand. Efter snart 3 ugers eksamensheleved, hvor maden virkelig har været nedprioriteret- lad mig bare sige at jeg har levet af cola og mælkesnitter- så glæder jeg mig virkelig til noget ordenlig mad og det her er bare et rigtig godt bud!

    • Reply Twin Food 22 juni, 2013 at 12:26

      He he – vi kan sagtens forstå hvis du synes cola og mælkesnitter bliver lidt ensformet og har brug for en ret som denne ;-)!

  • Reply Annemarie 22 juni, 2013 at 19:26

    Hvor lyder det helt fantastisk lækkert og ser også skønt ud. Kunne forestille mig, at den bliver knap så tør. Mmm.. vil jeg se frem til at prøve:)

    • Reply Twin Food 22 juni, 2013 at 21:17

      Tusind tak :)! Den bliver nemlig meget saftig og “fedtet” med fyldet ;)
      God aften!

  • Reply stinna liholm 23 juni, 2013 at 13:14

    Mhhhh… lavede dette med min far igår sammen med blomkåls fritter og så en improviseret grøn salat med rucola, asparges, friske ærter, granny smith æble, rødløg, tranebær og en dressing med æblecidereddike,olie og citron (salt og peber) +frisk koreander! Det var virkelig lækkert! Super god opskrift, både kødet og fritterne! Det eneste jeg kunne ønske var evt. en lækker dip til fritterne (måske noget med youghurt og frisk mynthe?) Men nøj… det kunne godt blive en yndlings ret!

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:21

      Mums hvor lyder det bare som en meget lækker salat Stinna! :) Dejligt at det blev nydt i godt selskab! :)

  • Reply » SPRØD SALAT MED GRILLEDE GRØNTSAGER OG RØDBEDE 2 november, 2013 at 08:05

    […] tilsætte flere grøntsager; svampe, squash eller måske lidt sød mango. Spis den til et lækkert stykke kød eller til den aftensmad hvor du mangler en skøn […]

  • Skriv et svar til stinna liholm Slet kommentar