FYLDT KYLLING MED ÆRTEDIP –
Dip/Salsa, Kylling, Nemme hverdags retter

FYLDT KYLLING MED ÆRTEDIP

fkyl2

Det er blevet mandag igen og vi er, som de fleste andre mandage, slet ikke færdige med weekenden. Men mon ikke det gælder for mange… Vi har, efter et par uger med eksamensperiode, startet vores sidste rigtige “kvarter” op på uni, inden specialet efter jul skal begynde. Det betyder sidste rigtig skolegang og eksamer for os – ret mærkeligt!! Nå men tilbage til maden, som vi lavede i sidste uge – en lækker ret med kylling og masser af smag. Vi har skåret et par kyllingebryster op og fyldt dem med gedeost og grillede artiskokker hvorefter de er blevet svøbt i serranoskinke og bagt i ovnen. Til kyllingen lavede vi en ærtedip og bagte søde kartofler, der var en rigtig god kombination og en ægte efterårsret efter vores mening :)

 

Ingredienser (1 stort kyllingebryst)

220 g kyllingebryst

20 g gedeost

10-20 g grillede artiskokker

3 stykker serranoskinke

  1. Lav en stor lomme i kyllingebrystet
  2. Skær gedeost og artiskokker i mindre stykker og fordel det i lommen på kyllingebrystet
  3. Pak kyllingen ind i serranoskinke
  4. Put kyllingen i ovnen ved 180 grader i 20 – 25 min (afhænger af tykkelsen på kyllingebrystet, men tjek undervejs) og servér med ærtedip

Ærtedip

3 dl ærter

1 fed hvidløg

2 dl hytteost

saft fra 1 lime

Salt og peber

  1. Blend ærter og hvidløg til en ensartet masse
  2. Rør hytteost i og smag til med limesaft, salt og peber

fkyl1

fkyl3

 

CHICKEN BREAST FILLED WITH GOAT CHEESE

Ingredients (1 large chicken breast)

220 g chicken breast

20 g of goat cheese

10-20 g grilled artichokes

3 pieces of Serrano ham

  1. Make a large pocket in the chicken breast
  2. Cut the goat cheese and artichokes into small pieces and spread it in the pocket of THE chicken breast
  3. Wrap the chicken into Serrano ham
  4. Put the chicken in the oven at 180 degrees for 20-25 minutes (depending on thickness of chicken breast, but check along the way) and serve with pea dip

 

Pea dip

3 dl peas

1 clove garlic

2 dl cottage cheese

Juice from 1 lime

Salt and pepper

 

  1. Blend peas and garlic to a smooth paste
  2. Stir in cottage cheese and season with lime juice, salt and pepper
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Signe 3 november, 2014 at 10:38

    Hej. Hvor har i købt de små søde krukker, hvor der er dip i? :-)

    • Reply Twin Food 3 november, 2014 at 17:22

      Hej Signe!
      Det er en del tid siden vi har købt dem, men prøv at kigge i inspiration, imerco eller søstrene grene :-)

      • Reply Flemming 4 november, 2014 at 10:33

        Jeg har netop købt en del små krukker med patentlåg, til 10 kr/stk. hos søstrene grene. De har godt nok porcelænslåg, så kan man skrive på dem.

        • Reply Twin Food 4 november, 2014 at 13:51

          Hej Flemming
          Tak for tip’et, de har jo alt i søstrene grene ;)

          God dag! :)

  • Reply Anna-Nathalie 3 november, 2014 at 11:26

    Det ser sgu lækkert ud, det laver jeg i aften, bum! :D

    • Reply Twin Food 3 november, 2014 at 17:24

      Det var også et hit herhjemme ;)

  • Reply A+K/VenterPaaVin 3 november, 2014 at 12:46

    Lækkert, man kommer jo hel i sommerstemning, selvom julen er rundt om hjørnet :D

    – Anne

    • Reply Twin Food 3 november, 2014 at 17:24

      Du har helt ret, Anne :-)

  • Reply Maja 3 november, 2014 at 15:16

    Hejsa!
    SUPER lækker hjemmeside, fyldt med fantastiske opskrifter som jeg allerede har lavet mange af! har dog et lille “problem”; er ikke så meget til gedeost, faktisk kan jeg slet ikke fordrage det! desværre indeholde en del lækre opskrifter gedeost, og så tænkte jeg på om i syntes mozerella ville være en god erstatning?

    • Reply Twin Food 3 november, 2014 at 17:25

      Hej Maja!
      Du kan sagtens erstatte med mozzarella. Vi er helt vilde med gedeost og derfor bruger vi det så meget ;)
      Men jep, bare erstat med mozzarella :)

  • Reply Jacob Larse 4 november, 2014 at 00:03

    Hej med jer :)
    Hvor ser det lækkert ud. Det er lige sådan noget hverdagsmad jeg kan lide at lave.
    Tak for god inspiration

    • Reply Twin Food 4 november, 2014 at 13:51

      Hej Jacob!
      Tak for din kommentar, vi prøver at komme med flere lignende opskrifter :)
      God dag!

  • Reply Elisabeth 6 november, 2014 at 08:16

    Hej dygtige piger!
    Jeg står og skal lave denne ret i aften – og jeg glæder mig meget! Jeg har dog lige et spørgsmål til de søde kartofler – bager I dem som almindelige bagte kartofler i sølvpapir og en times tid i ovnen? Eller har I lavet dem som fritter? :)
    God dag til Jer – og tak for inspiration!

  • Reply Karina 10 november, 2014 at 07:26

    G’morn :-)
    Tak for en super ret. Vi lavede den igår, endda som gæstemad. Det blev et hit hos alle så den kommer på listen af hurtig mad og let at lave.
    Go’ uge til jer. :-)
    Ps. Glæder mig til at se hvad I byder ind med til jul ;-)

    • Reply Twin Food 10 november, 2014 at 19:50

      Hej Karina.
      Tusind tak for din søde kommentar, dejligt at I kunne lide retten :-)
      Jaa, det bliver spændende hvilke juleretter vi kan finde på.
      God aften :)

    Skriv et svar til A+K/VenterPaaVin Slet kommentar