FROSSEN SKYR KNÆK –
Desserter, No bake, Snacks, Søde sager, Sundere alternativer

FROSSEN SKYR KNÆK

yogs1

Skyr er blevet en fast ingrediens i køleskabet – det bliver brugt til så mange ting; morgenmad, dressinger, desserter og her også små søde snacks. Den frosne skyr er ikke avanceret på nogen måde. Det eneste man skal er at blande skyr med lidt hakket hvid chokolade (kan godt undlades), drysse med lakridspulver og herefter hælde massen i en frysevenlig bakke/beholder indtil den er helt hård. Det er en snack der er god at lave hvis man skal ud med lidt aggressioner for når den frosne skyr “plade” skal bankes i mindre stykker skal der bruges lidt kræfter ;-)! Bank pladen i passende mund-stykker og hav skyr stykkerne liggende i fryseren, hvor de godt kan ligge en uges tid i lukket beholder. Stykkerne skal ikke ligge for længe efter de er taget ud af fryseren – de bliver rimelig hurtigt bløde! Herhjemme er de blevet spist lidt som “bolcher” som eftermiddags-/aftensnack :-)!

 

Ingredienser (en plade på ca. 15 x 20)
3 dl skyr
80 g hvid chokolade
1/2 – 1 tsk lakridspulver

 

  1. Hak den hvide chokolade og bland den med skyren
  2. Fordel skyr blandingen i et frysevenligt fad (størrelsen er ikke så vigtig – men afgør højde på skyr pladen) og drys med lakridspulveret ovenpå
  3. Stil skyrblandingen i fryseren i flere timer indtil massen er helt hård
  4. Få skyrblandingen ud af formen og put den i en frysepose og dæk den til i et viskestykke
  5. Find en hammer/kagerulle (det lyder lidt voldsomt ;-)) og slå hårdt på fryseposen så skyrpladen knækker i mindre stykker
  6. Stop når du synes stykkerne har passende størrelse – de skal gerne kunne være i munden!
  7. Hæld stykkerne tilbage i bakken og lad dem stå i fryseren – herfra kan der hapses yoghurt knæk når lysten melder sig eller de kan ved lejlighed hældes i en skål
  8. De bliver hurtigt bløde når de ude af fryseren og foretrækkes derfor at blive opbevaret fryseren

yogs2

yogs3

 

– Christine

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Mette 5 september, 2013 at 10:48

    Wow, det ser lækker ud. Genial idé. Det må vi snart prøve herhjemme. :-)

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:52

      Tusind tak :) Det er super nemt!
      KH

  • Reply Julie/Gane&Gaffel 5 september, 2013 at 10:50

    Nøjj det lyder smart. Tænker de også vil være gode med frugt i af en art. Det på prøves. Frozen yoghurt på en helt ny måde! :-)

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:53

      Ja, frugter vil helt sikkert også kunne bruges – det må prøves i næste eksperiment ;) Er sikker på nødder også ville være et hit :)

  • Reply fattig-bloggeren 5 september, 2013 at 11:55

    Skyr er virkelig en skøn ting! Er virkelig inde i en periode hvor jeg næsten spiser det hver dag :D Mums!
    Hilsen fattig-bloggeren

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:53

      Sådan en periode er vi også i ;)! Derfor er det sønt med små hapsere i fryseren til at dække behovet ;)

  • Reply PIXELS OG POESI 5 september, 2013 at 14:01

    Jeg er også vild med skyr, og kan kun forestille mig at tilføjelsen af lakrids gør det bedre, så det skal helt sikkert prøves!

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:54

      Lakrids og skyr er en skøn kombination, men den hvide chokolade er nu heller ikke dårlig ;) hehe

  • Reply mette 5 september, 2013 at 15:56

    lækkert! det ville vel også kunne fungere med lidt vaniljepulver og mørk chokolade?

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:54

      Ja det lyder som en skøn kombination – det er bare med at prøve sig frem, alt hvad der smager godt inden det er frosset smager sandsynligvis også godt i små bidder når det er frosset ;)
      KH

  • Reply Samantha 5 september, 2013 at 16:08

    jeg elsker skyr. det ser super lækkert ud!

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:55

      Så vil du også elske dem her ;)

  • Reply Andrea 6 september, 2013 at 16:39

    Hej piger, jeg har lige lavet dem med pebermyntedråber og mørk chokolade – super skønt, hvis man synes, at hvid chokolade er lidt sødt. TAK for endnu en lækker opskrift.

    • Reply Twin Food 7 september, 2013 at 20:32

      Hej Andrea! Tak for tippet, det lyder bestemt heller ikke dårligt ;)

  • Reply Mononoke 15 september, 2013 at 09:22

    Forslag: Hvad med at komme Skyren i isterningebakker/poser? Så er de måske lidt nemmere at have at gøre med, når man bare lige skal have et par enkelte stykker?

    • Reply Twin Food 15 september, 2013 at 13:50

      Det tror jeg du har helt ret i – god idé :) Vil nok foretrække isterningebakker, for måske det godt kan blive lidt svært at få plastikken af den frosne yoghurt, men rigtig godt forslag ;)

    Skriv et svar til Julie/Gane&Gaffel Slet kommentar