FRISKE FORÅRSRULLER MED CRISPY EBI –
Frokost, Hovedretter, Nemme hverdags retter

FRISKE FORÅRSRULLER MED CRISPY EBI

Vi er blevet ret stor fan af crispy ebi. Vi har smagt det i sushi og ville prøve at lave noget anderledes med dem. Ebi betyder rejer, så det skal forstås som rejer vendt i mel/rasp blanding og derefter stegt i olie så de bliver crispy. Rejerne “omringet” i denne “dej” købte vi færdige hos en asiater, så de blot skulle steges. Det blev til friske forårsruller, hvor vi også kom mango, avocado, agurk, friske spinatblade og gulerod i. Derudover lavede vi også nogle glasnudler. Forårsrullerne er meget lette at lave og smager bare hammer lækkert! Crispy ebi’en giver forårsrullerne et lækkert knas. Det er en lidt usund ting, da den skal frityresteges, men vi synes de smager så lækker, at det er OK her ;-)! Vi serverede sød chilisauce til og det synes vi fungerede rigtig fint! De kan nemt fungerer som en forret, men også som en hovedret i sig selv.
Ingredienser:
Mango
Agurk
Gulerødder
Friske spinatblade
Glasnudler
Rispapir
Crisby Ebi
Sød chilisauce
  1. Skær alle ingredienserne ud i mindre stave
  2. Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken
  3. Kom olie i en gryde og frituresteg crispy ebi’erne til de er gyldne på alle sider, læg dem til tørring på et stykke køkkenrulle
  4. Tag et stykke rispapir og dyp det i koldt vand i 5-10 sek. Fordel derefter fyldet, glas nudlerne og crispy ebi i midten og pak den sammen (se evt. he)
  5. Server med sød chili sauce
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Stinna 15 januar, 2013 at 12:37

    Det ser godt ud :-)

  • Reply Anna-Nathalie 15 januar, 2013 at 15:58

    Det ser rigtig lækkert ud, står selv og spiser rispapir med tempura/crispy ebi salat og mango lige nu :D Så det er en dobbelt oplevelse jo :D

    • Reply Laura og Christine 16 januar, 2013 at 20:01

      Hehe, ej hvor sjovt!! det lyder slet ikke dårligt, det smager bare så godt ;-)

  • Reply Monsterscircus 15 januar, 2013 at 23:29

    Mum, det ser så dejligt ud, er også inde i en asiatisk periode, og det er så lækkert med rejer, tak for opskrift og ha en skøn uge :-)

    • Reply Laura og Christine 16 januar, 2013 at 20:02

      Hehe, en asiatisk periode lyder slet ikke dårligt :-) Ha en skøn uge Monsterscircus :-)

  • Reply Signe Rahbek 15 januar, 2013 at 23:48

    Hvor finder man de butikker?
    Jeg synes, jeg har været en del steder, og jeg kan hverken finde Crisby Ebi
    eller glasnuddelplader :(
    HJÆÆÆÆLP :)

    /Signe
    http://www.stylebysigne.dk

    • Reply Laura og Christine 16 januar, 2013 at 20:04

      Ej hvor mærkeligt. De asiatiske butikker vi handler i her i Aarhus har både rispapir og Crisby Ebi. Papiret skulle gerne være omkring glasnudlerne og Crisby Ebi ligger på frost. Vi håber du finder det :-)

    • Reply Signe 17 januar, 2013 at 14:18

      Jeg leder videre :) Tak :)

      PS – ELSKER jeres blog

  • Reply Signe Rahbek 15 januar, 2013 at 23:49

    Rettelse – det er rispapiret jeg ikke kan finde :)

  • Reply BASILIKUMSOLIE MED CHILI | Twin Food 9 februar, 2013 at 10:49

    […] af hvert og varieres helt, som man selv har lyst til. Indtil videre har vi både prøvet den til friske forårsruller og en omgang blomkålssuppe – det var slet ikke så dårligt. Derudover kan den sagtens […]

  • Reply Signe 8 marts, 2013 at 16:57

    Hej piger

    Tak for en super inspirerende blog!

    Ift. denne opskrift plejer I så at lade fyldet (både ris og rejer) køle ned, inden servering? Hvis ikke tror I så, det ville kunne gå, tænker især med rejerne, når der er crisby ebi omkring?

    /Signe

    • Reply Twin Food 8 marts, 2013 at 17:58

      Tusind tak, Signe :-)!!
      Vi har faktisk lavet det med ingredienserne som varme, men hvis bare du køler det ned i køleskabet inden brug skulle det være fint, vi har før opbevaret dem færdige i køleskabet, og det betød ikke noget :-)!!
      God weekend!!

      • Reply Signe 10 marts, 2013 at 16:53

        Super godt, tak for hurtigt svar! :-)

  • Reply » FRISKE FORÅRSRULLER MED TUN OG LAKS 19 marts, 2014 at 16:18

    […] elsker friske forårsruller og har flere gange delt opskrifter her på bloggen (se bare her og her), denne udgave er dog ny og lidt mere præsentabel (synes vi i hvert fald). I stedet for at […]

  • Reply » KRYDREDE KØDBOLLER MED HOISIN SAUCE 19 november, 2014 at 09:15

    […] vi første gang introduceret for hjemme hos en af vores søde veninder, som havde serveret den til friske forårsruller, hvilket var helt vildt lækkert. Saucen kan fortyndes med limesaft og soya indtil man synes at […]

  • Skriv et svar til » KRYDREDE KØDBOLLER MED HOISIN SAUCE Slet kommentar