FISKETACOS –
Fisk

FISKETACOS

ftacos3

Første, men bestemt ikke sidste, gang der bliver lavet fisketacos hos os. Det er en rigtig skøn og lidt anderledes måde at spise fisk på, som vi vil tro kan falde i god jord hos alle, der kan lide fisk. Vores fisketacos er med torsk, der er blevet smurt ind i en krydret tør marinade, en blandet salat med fennikel, en avocado creme og en salsa med tomat og mango. Vi har valgt hvad vi synes passede bedst til torsken, og man behøver selvfølgelig ikke at kaste sig ud i alle delene – gør hvad I har lyst til :-)! Tacos’ne har vi selv lavet efter vores naan opskrift, og hvis det skal være endnu nemmere, kan man altså sagtens købe nogle færdige – det tager retten ingen skade af ;-)! Hvis man laver en stor portion, kan den med fordel gemmes til madpakken eller endnu en omgang aftensmad – det nød vi hvert fald godt af!

Ingredienser (10-12 stk.)

500 g torsk (uden skind)

1 tsk paprika

1/2 tsk oregano

1 tsk brunfarin

1/4 tsk cayenne

Hjemmelavet tacos: Halv portion af denne opskrift

  1. Rens torsken
  2. Bland alle kryderrierne og fordel dem godt på begge sider af torsken
  3. Lad torsken hvile 30-60 min i køleskabet
  4. Steg torsken, læg stykket/stykkerne på en varm pande med smør og vend dem når det ses af kødet er tilberedt ca. 3/4 oppe i stykket. Lad det stege færdigt på den modsatte side indtil kødet lige netop slipper og kan skilles ad
  5. Skil den stegte torsk ad og vend det hurigt rundt på panden inden det tages af til servering

 

Salat

100 g blandet salat

1/2 fennikel

Dressing lavet af 1 tsk grov kornet sennep, 1 spsk olie, 1/2 spsk balsamico, 1/2 spsk honning, salt og peber

  1. Hak salat og fennikel fint i strimler
  2. Bland ingredienserne til dressingen og bland den godt rundt med salat og fennikel
  3. Lad den gerne hvile 1 times tid inden servering, dette er dog ikke nødvendigt

 

Avocado creme

1 avocado

1/2dl yoghurt

Saft fra 1/2 lime

Salt og peber

 

  1. Bland avocado kød og yoghurt sammen
  2. Smag til med lime, salt og peber

 

Tomat/mango salsa

1/2 mango

100 g cherry tomater

Frisk hakket koriander

  1. Skær mango og cherry tomater i mindre stykker
  2. Hak koriander og bland det med mango og tomater

ftacos1

ftacos2

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Johanne Hansen 19 februar, 2015 at 17:24

    Mmmm, lige en opskrift efter mit hoved! Det skal helt klart afprøves i weekenden. Den avocadocreme og tomat/mango salsa lyder sååå lækker! Tusind tak for endnu en god opskrift!

    • Reply Twin Food 19 februar, 2015 at 20:19

      Hvor dejligt at høre :) Vi er glade for at vi kan hjælpe med opskrifter og inspiration :)
      God aften!

  • Reply Mette 14 april, 2016 at 23:16

    Hej med jer. Kan man mon lave selve tacoskallerne dagen før, eller skal de helst være helt friske? Tak for fin inspiration!

    • Reply Twin Food 17 april, 2016 at 13:57

      De er bedst friske, men de kan godt laves dagen før, dog skal man lige passé på hvis de skal lunes at de ikke bliver for sprøde :) Opbevar dem gerne i en frysepose.

    Skriv et svar til Johanne Hansen Slet kommentar