FEDTFATTIG SVAMPET CHOKOLADEKAGE MED SVESKER –
Bagværk, Desserter, Søde sager, Sundere alternativer

FEDTFATTIG SVAMPET CHOKOLADEKAGE MED SVESKER

 

svesb2

 

Med en sød tand så stor som vores er det ret farligt at lave for mange søde sager… Derfor prøver vi ofte at udskifte lidt sukker eller smør, så de kan nydes med lidt bedre samvittighed, men selvfølgelig stadig ikke i for store mængder. Med det sagt skal det ikke betyde at vi aldrig nyder en rigtig lækker syndig kage, for det gør vi skam også ;)! Kagen her er en slags brownie hvor græskarpuré og svesker er hovedingredienserne. Kagen er glutenfri med de ingredienser vi har tilsat, men kan selvfølgelig erstattes af ikke glutenfri ingredienser, hvis man ønsker. Udover svesker og græskar er der tilsæt kokosolie, kakao, sukrin gold, mandelmel, æg og hakket mørk chokolade. Kagen kan ikke erstatte en dejlig fedtet brownie, men kan laves som et sundere alternativ med en næsten lige så snasket konsistens. Kagen skal køles godt af efter bagning og opbevares i køleskabet – så smager den bedst :) (scroll down for english version)

 

Ingredienser (1 bradepande ca. 20 x 28 cm)
300 g græskarpuré – græskar kogt mørt og blendet (kan erstattes af æblemos)
1/2 dl kokosolie
4 spsk kakao
200 g svesker
50 g sukrin gold (kan erstattes af brun farin)
3 spsk mandelmel (kan erstattes af alm. hvedemel)
2 æg
100 g hakket mørk chokolade
1 tsk vaniljepulver

  1. Blend græskarpuré, kokosolie, kakao og svesker til en tyk ensartet konsistens
  2. Hæld massen i en skål og vend sukrin gold, mandemel og æg i
  3. Hak den mørke chokolade i grove stykker og tilsæt den til dejen sammen med vaniljepulver
  4. Hæld massen i en form (20 x 28 cm) og bag den i ovnen ved 180 grader i 35-40 min., indtil kagen er fast
  5. Lad kagen køle godt af inden den nydes med et par friske hindbær
  6. Opbevar kagen i køleskabet (bag gerne kagen dagen inden den skal spises/bruges)

DSC_0925

svesb1

 

 

LOW FAT BROWNIE

Ingredients (1 roasting pan approx. 20 x 28 cm)
300g pumpkin – pumpkin cooked tender and blended (or apple sauce)
50 ml of coconut oil
4 tablespoons cocoa
200 g prunes
50 g sukrin gold (or the brown sugar)
3 tablespoons almond flour (or the ordinary. Wheat flour)
2 eggs
100 g chopped dark chocolate
1 teaspoon vanilla powder

 

  1. Blend pumpkin, coconut oil, cocoa and prunes to a thick uniform mass
  2. Pour the mixture into a bowl and add sukrin gold, almond flour and eggs
  3. Chop the dark chocolate into chunks and add to the batter along with vanilla powder
  4. Pour the mixture into a mold (20 x 28 cm) and bake in the oven at 180 degrees for 35-40 min. (Until the cake is firm)
  5. Let the cake cool before it is enjoyed with a few fresh raspberries
  6. Store the cake in the refrigerator
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Kamilla 22 maj, 2014 at 12:31

    ser rigtig lækker ud! Kan man undlade eller erstatte kokosolien med noget? :)

    • Reply Twin Food 22 maj, 2014 at 12:38

      Vi ved ikke om du helt kan undlade det – det er muligt, men ellers tænker vi at det kan erstattes af smør ;-)

  • Reply TinTa Hoffbeckt 23 maj, 2014 at 00:05

    Godaften I to søde “damer”,

    en meget lækker kage I der har lavet:-)

    Vi sad netop til aften imens vi spiste cheesecake og talte om, at vi snart ville bage en rigtig lækker svampet chokoladekage.

    Så vi siger tak for opskriften og idéen til næste bagedag:-)

    Hilsner fra team Hoffbeck blog
    Tina

    • Reply Twin Food 23 maj, 2014 at 11:54

      Mange tak Tina :)
      Vi hører gerne om resultatet, hvis i forsøger Jer med kagen!

      Rigtig god weekend!
      KH

  • Reply Fru Kofoeds Køkken 23 maj, 2014 at 07:41

    Mmm, det ser virkelig fantastisk ud! Er vild med kombinationen af græskar og svesker. Det får jeg virkelig lyst til at prøve :-)
    Vh Louise

    • Reply Twin Food 23 maj, 2014 at 11:55

      Mange tak – her var kombinationen også et hit :)!
      God weekend!

  • Reply Mathilde 23 maj, 2014 at 08:41

    Den ser så lækker ud! Jeg er virkelig glad for søde sager, men bliver lige så glad for en kage af den sunere slags, som for en kage med sukker og mel. Så tak for inspirationen med græskar – det er en ny variant for mig :)

    • Reply Twin Food 23 maj, 2014 at 11:57

      Dejligt at høre :)! Vi er også selv fan af begge “slags” og græskar fungerer faktisk rigtig godt som erstatning for smør ligesom æblemos :)
      KH

  • Reply Julia Olsen 23 maj, 2014 at 12:00

    Wauw de ser lækre ud! Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber at I vil svare på! jeg kan huske at få i tiden bloggede i fra blogspot, også fik i jeres eget domæne. Hvor fik i hjælp fra at få flyttet det hele? var det nemt? Og kører i stadig med blogspot kontrol panel? Jeg håber I kan hjælpe/svare på det! :-) God fredag!
    Hilsen
    Julia

    • Reply Twin Food 23 maj, 2014 at 13:04

      Hej Julia
      Tusind tak :)!
      Vi flyttede det selv og det var vældig nemt – man kan google det meste og finde svar ;)!
      Domænet købte vi selv hos vores nuværende host hvortil wordpress panel tilhører, så vi har ikke blogspot panelet mere. WordPress er dog ligeså nemt at finde ud af.

      Rigtig god weekend!

  • Reply Stinna 26 maj, 2014 at 21:08

    Hold da op piger – den ser så god ud :-)

    • Reply Twin Food 28 maj, 2014 at 08:48

      Tusind tak Stinna – vi tror godt den kunne være noget for dig ;)

  • Reply Dorthe 29 januar, 2015 at 11:54

    Mon ikke svesker kan erstattes af dadler?

    • Reply Twin Food 29 januar, 2015 at 19:50

      Det tror vi sagtens! :)
      God aften!

    Skriv et svar til Dorthe Slet kommentar