FEDTFATTIG BANAN MILKSHAKE –
Desserter, Drikke, Morgenmad

FEDTFATTIG BANAN MILKSHAKE

I lørdags var vi hjemme og spise. Det var kun vores mor der var hjemme, da vores lillebror og far var taget til Barcelona for at se El Classico. Vores mor fortalte, at hun lige havde bestilt en ny stavblender, som kunne lave skummet mælk om til helt tykt mælkeskum. Vi så en film af det på youtube, og det var faktisk ret vildt – konsistensen blev den samme som ved flødeskum, bare uden alt det fede. Da vi kom hjem om aftenen, så vi at vi havde et par overmodne bananer – de kom med det samme på køl. Om morgenen lavede vi denne lækre banan milkshake, der kun består af banan, mælk og vaniljesukker. Vi ville prøve vores egen stavblender, og så hvor tyk en konsistens vi kunne få, ved bare at piske mælken med denne. Konsistensen blev rigtig god, faktisk helt perfekt til milkshake, så det er bestemt ikke sidste gang vi prøver det. Bananen kan sagtens erstattes med fx hindbær, kakao blåbær eller jordbær. Nu drak vi vores til morgenmad, men til dessert ville man også sagtens kunne komme lidt smeltet chokolade i :-)

 

Ingredienser (2 store glas):

2 1/2 dl koldt mælk (english: 1 cup)
3 modne bananer
1 tsk vaniljesukker

  1. Kom bananerne på køl evt. i fryseren aftenen inden de skal bruges.
  2. Kom den kolde mælk op i en beholder, der kan holde til en stavblender. Brug stavblenderen til at få luft i i mælken, ved bare at køre blenderen rundt i mælken. Hvis man ser godt efter, vil man kunne se, at “mælke-massen” vokser. Dette gøres i ca. 5-10 minutter, eller indtil man synes den rette konsistens er nået – pisk evt lidt ekstra, da bananerne vil gøre, at lidt at den luftige konsistens mistes. (da vi ikke har en normal blender, ved vi ikke om det samme kan lade sig gøre med sådan en)
  3. Skær bananerne i mindre stykker og kom dem i sammen med vaniljesukker – blend det hele til en ensartet masse. Hvis konsistensen er for tyk, kan man komme lidt mere mælk i.
tidligere indlæg næste indlæg

15 Kommentarer

  • Reply stine marie 25 april, 2012 at 12:47

    Må jeg ikke høre hvilken stavblender det er jeres mor har købt?
    Den lyder jo vidunder-agtigt
    Hilsen den store fan af intens mælkeskum!

    • Reply Laura og Christine 25 april, 2012 at 14:47

      Hej Stine Marie.
      Det hedder en Bamix :-) Vi satser på selv at skulle prøve den inden længe, den lyder nemlig fantastisk!
      Kh Laura & Christine

    • Reply Stine Marie 25 april, 2012 at 18:17

      TAK! Det må vist blive næste julegaveønske, men jeg skal da helt klart forsøge mig med min normale stavblender og ser om den duer til noget!
      Må hellere benytte lejligheden til at rose jeres blog og indlæg, det er herligt der kommer god inspiration hver dag fra morgenstunden!;)

    • Reply Laura og Christine 25 april, 2012 at 20:48

      Ja det er et perfekt gaveønske! Tusind tak – rigtig sødt af dig! Vi er bare glade for du følger med :)

  • Reply Sarah Brandt 25 april, 2012 at 20:32

    Årh hvor lyder det bare godt!
    Jeg drikker jo desværre ikke mælk, men må så meget lave denne opskrift på nøddemælk. Pronto!

    • Reply Laura og Christine 25 april, 2012 at 20:49

      Ej altså! Vi kender desværre ikke nøddemælk – men vi håber det bliver ligeså godt :) :)

  • Reply Pernille 26 april, 2012 at 11:55

    Ej, hvor ser det lækkert ud… Hvor er de fine “glas” fra?

    • Reply Laura og Christine 26 april, 2012 at 12:13

      Hej Pernile, den smagte også vildt godt! De små glas er fundet på loppemarkeder – vi har ikke set dem i nogen butikker, men hvis du har mulighed for at tage til et loppemarked, kan de måske findes der ;-)! De er nemlig ret søde

  • Reply AJ 11 november, 2012 at 14:57

    Kan man sætte den på køl, og drikke den senere, eller skal den nydes med det samme? :)

    • Reply AJ 11 november, 2012 at 16:15

      Og tror i man kan bruge en normal stavblender? :)

    • Reply Laura og Christine 11 november, 2012 at 17:24

      Jeg vil tro den skal nydes med det samme, kunne godt forestille mig at den 'falder' lidt sammen hvis den bare står :) Vi brugte vores stavblender fra philips og det gik helt fint. Det er luft man skal have arbejdet ind i mælken og det vil jeg tro næsten alle stavblendere kan :-)!
      God fornøjelse!

    • Reply AJ 13 november, 2012 at 18:15

      Den blev rigtig, rigtig god! Tak for en god blog! :-)

    • Reply Laura og Christine 13 november, 2012 at 22:54

      Det lyder rigtig godt, AJ! Hvor er du sød :)

  • Reply Anonymous 17 januar, 2013 at 17:35

    det virker også helt fint i en almindelig blender :)

  • Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar