DEN BEDSTE CHILI –
Hovedretter, Kød, Ris

DEN BEDSTE CHILI

chili1

chili4

Dette er den bedste chili man selv kan lave – synes vi hvert fald :-). Vi har døbt den “Glenn’s Chili”, da det er vores onkel fra USA opskriften kommer fra. Efter gymnasiet boede vi ved vores moster og onkel i tre måneder, der bor i Oregon i USA. Da vi første gang fik serveret denne ret, vidste vi, at det helt sikkert var en opskrift, der skulle med hjem. Chili eller chili con carne er en lækker ret til de lidt koldere dage, der selvom den er rigtig lækker, faktisk er ret simpel. Vi serverer altid vores til ris med creme fraiche og revet ost på toppen – MUMS! Man kan nemt lave en stor portion af denne ret, og så bare fryse den ned. Jo længere den står og simre, jo bedre bliver den.

 

Ingredienser til “Glenns’s Chili” (5-6 pers.)
600 gram hakket oksekød
1 1/2 stort løg
2 store fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
1/2 tsk cayenne peber
Lidt under 1 spsk chili pulver
1 spsk tørret basilikum
1 dåse chili bønner
1 dåse kidney bønner
Salt og peber

  1. Sauter kød og løg i olivenolie på en pande.
  2. Iilsæt de hakkede tomater og alle krydderierne. Lad det koge i ca. 10 min.
  3. Tilsæt derefter bønner og lad det koge i en time (rigtig gerne længere tid!)
  4. Smag til med salt og peber. Kog ris som anvist på pakken.
  5. Kom den kogte ris i en skål, derefter chili og på toppen lidt revet ost og creme fraiche.

chili3

chili2

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Sofie 26 februar, 2012 at 21:03

    Mums hvor ser det lækkert ud :)

  • Reply Anonymous 26 februar, 2012 at 21:56

    600 kg oksekød? – så er der da vist mad til et par dage ;O)

    • Reply Laura og Christine 26 februar, 2012 at 21:59

      He he ja, den tager ikke skade af at ligge lidt i fryseren ;-)!

    • Reply Laura og Christine 27 februar, 2012 at 17:44

      Jeg har først set nu, at der står 600 kg, pinligt!! Men det skulle selvfølgelig have været 600 gram, hehe

  • Reply Spisekammeret 29 februar, 2012 at 15:28

    Den ser rigtig god ud. Jeg elsker også selv chili og laver det selv ganske ofte. Hvis I har lyst til lidt inspiration til næste gang kan i tage et kig på bloggen.
    m.v.h.
    Ulrik
    http://spisekammer.blogspot.com/2012/02/chili-con-carne-med-mangosalsa-og.html

    • Reply Laura og Christine 29 februar, 2012 at 18:14

      Hej Ulrik!
      Det er altid lækkert at have lidt i fryseren! Hvor lyder det lækkert, og vi elsker mango – det skal da helt sikkert prøves næste gang! Tak for tippet :-)

  • Reply » PUMPKIN/KANELSNEGLE MED FIGEN/DADDEL FYLD 23 oktober, 2013 at 10:23

    […] skulle fejre at der nu er ferie indtil næste torsdag ;). Dagen blev afsluttet med en god omgang chili con carne, der bare er helt perfekt til de kolde efterårsdage til at få varmen – her blev risene […]

  • Skriv et svar til » PUMPKIN/KANELSNEGLE MED FIGEN/DADDEL FYLD Slet kommentar