DADELKUGLER MED SURPRISE –
Glutenfri, No bake, Snacks, Søde sager, Sundere alternativer

DADELKUGLER MED SURPRISE

peas3

I går kunne vi se at det var noget værre vejr der hjemme og på vores vejr-informations-app ligner det at der også godt kunne komme byer i dag. Derfor får i denne opskrift, så kan i passende gå i køkkenet og lave de små lækre kugler, hvis vejret skulle blive overskyet, eller i bare mangler noget at lave ;-)

De er faktisk bare ligesom vores peanutbutter bidder og så har vi kommet en lille surprise inde i midten – peanutbutter! Hvis man ikke kan lide peanutbutter, og godt synes at det kan blive for meget, kan man sagtens komme noget andet i midten, fx en hasselnød (så bliver den lidt ferrero rocher agtig) eller en rosin, mandel eller nutella (hvis man rigtig skal forkæles). Med nutella skal man nok også lave et par kugler først og lægge disse i fryseren, ligesom opskriften siger nedenfor.

Her på mallorca er vejret i øvrigt (indtil videre) bare super godt, vi nyder tiden sammen og får spist lækker mad – ligesom ferier skal være! (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (ca. 15 stk.)

125 g tørrede dadler

50 g mandler

ca. 3 spsk kakao (smag evt. til)

50 g kokosmel

3 spsk chiafrø

2 spsk peanutbutter (til massen)+ en lille teske til hver kugle

Til toppen: fint blendede hasselnødder og kakaonibs

 

  1. Kom små klatter peanutbutter på et stykke vita wrap på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt
  2. Blend dadler, mandler, kakao, chiafrø kokos og peanutbutter til en ensartet tyk masse (hvis den ikke kan hænge helt sammen, kan man tilsætte lidt vand indtil den gør – men den skal være fast og netop lige kunne samle sig i blenderen)
  3. Når peanutbutter kuglerne er rimelig faste, kan man komme et lag af dadelmassen omkring – vi startede med at lave dadelmassen rimelig flad og derefter kunne vi komme den omkring peanutbutter kuglen
  4. Tril kuglerne med dadelmassen omkring til de er fine rund og tril dem derefter i fint blendede hasselnødder og kakaonibs
  5. Kom kuglerne på køl, hvor de skal opbevares i en lufttæt beholder (her kan de holde sig i et par dage)

 

peas2

peans1

 

DATE BALLS WITH SURPRISE

Ingredients (about 15 pcs.)

125 g dried dates

50 g of almonds

about 3 tablespoons cocoa

50 g desiccated coconut

3 tablespoons chia seeds

2 tablespoons peanut butter (for the mass) + a small teaspoon to each ball

Top: finely blended hazelnuts

 

  1. Come small pieces of peanut butter on a piece of vita wrap on a cutting board, try to make them as round as possible – and  not too big;-) – put them in the freezer so they can be soft
  2. Blend dates, almonds, cocoa, chia seeds coconut and peanut butter to a uniform thick mass (if it does not form a uniform mass you can add a little water until it does)
  3. When the peanut butter balls are soft, add a layer of the date mass
  4. Roll the balls with the date mass around until they are fine round and add finely blended hazelnuts
  5. Put the balls in the fridge
tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Anna 10 august, 2014 at 09:03

    Ej, hvor ser de bare lækre ud! Jeg sidder lige nu og skriver opgave (burde være forbudt i august når alle andre er på ferie) og jeg mangler både nogle sunde snacks og noget at lave (andet end opgave :P). Derudover ELSKER jeg peanutbutter, så denne opskrift kunne ikke være mere perfekt :D

    Hav en fortsat go ferie :)

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:48

      Hej Anna
      Altid godt med overspringshandlinger – dem elsker vi ;)! Og ja når du elsker peanutbutter, så er der slet ingen undskyldning ;)
      Og tusind tak

  • Reply Mette 10 august, 2014 at 09:23

    Hold da op, de ser lækre ud.
    Det er helt sikkert et godt projekt på sådan en regnvejrsdag :-)

    / Mette – http://www.ensunderehverdag.com

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:49

      Præcis – gode sager i køkkenet er næsten et must på regnvejrsdage ;)

  • Reply Nadja 10 august, 2014 at 10:09

    Tusind tak piger! Jeg har manglet den her opskrift i mit liv! … Fandt jeg lige ud af ;)

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:50

      Ej hvor godt at høre ;)!

  • Reply Simone 10 august, 2014 at 10:29

    Mums de ser godt nok lækre ud :)

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:50

      Mange tak – de var super skønne!!

  • Reply Julia Olsen 10 august, 2014 at 10:56

    Super lækker opskrift! og lækker overraskelse i midten! peanutbutter er et hit herhjemme! :-)

    – Julia/ http://www.onekitchenblog.com/

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:50

      Præcis – overraskelser er altid gode ;)

  • Reply Joanna 10 august, 2014 at 17:42

    Perfect- chocolate and surprise! That’s what I’ve been doing recently- baking delicious cookies with a little somethng inside!

    • Reply Twin Food 10 august, 2014 at 18:51

      Exactly ;) Surprises in baking are the best!!

  • Reply Trine 14 august, 2014 at 09:22

    Hvor ser de altså bare lækre ud !! Men bliver altid i tvivl når der står kokosmel ?? Hvad er kokosmel. Det almindelige “gamle” kokosmel eller er det mel ??

    • Reply Twin Food 18 august, 2014 at 10:55

      Tusind tak – ja vi bruger det almindelige “gamle” kokosmel – det er også forvirrende når det nu hedder det sammen, men ved os er kokosmel altid det “gamle” ;)

  • Reply Julie 16 august, 2014 at 09:38

    Mmm… de ser virkelig lækre ud! Er dog ikke den heeelt store fan af peanutbutter – har I forslag til hvad man ellers kan komme i midten? :)

    • Reply Twin Food 18 august, 2014 at 11:08

      Mange tak :) Ja, som der står kan du prøve med f.eks. hasselnød, nutella, rosin eller en mandel – nutellaen skal formentlig fryses ligesom peanutbutteren, for at den bliver fast nok :)

  • Reply Trine 22 august, 2014 at 17:19

    Årh de ser lækre ud, piger! Tror I man kan fryse dem? Jeg ved godt det nok ikke bliver nødvendigt, men hvis man nu laver en rigtig stor portion ;)

    • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:26

      Hej Trine
      Det tænker vi sagtens at man kan ;)
      Når de skal nydes, skal de nok bare stå ude lidt inden.
      God fornøjelse!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar