CREMET KAFFE/BANAN SHAKE –
Drikke

CREMET KAFFE/BANAN SHAKE

bankaf1

Vi har den sidste uges tid været lidt halv deprimeret over, at sommeren (måske) allerede skulle være ovre. Heldigvis viste vejret sig fra den gode side i går og vi fik nydt lidt sol på vores altan. Vi havde lavet en shake, som blev taget med, og som passede perfekt til det varme vejr. Drikken blev også lavet, da vi var i sommerhus over sommeren, og vi håber, at det gode vejr bliver ved lidt endnu, så vi kan få den nydt et par gange mere ;-) Hvis man ikke er vild med kaffe, kan denne sagtens undlades og hvis man ønsker mere banan smag, kan man bare tilsætte lidt mere. Vi er begge startet på studie igen, faktisk er vi startet på vores sidste år! Det er helt vildt at tænke på, at vi begge er færdiguddannede til sommer, og ikke altid en vildt rar tanke, men mon ikke vi nok skal blive klar til arbejdsmarkedet her på det sidste år?! Det håber vi hvert fald! :-)

 

Ingredienser (2 glas)

1 lille banan

3 tsk sukrin gold

5 tsk instant kaffe

5 tsk vand

5 isterninger

2 dl mælk

 

  1. I et glas piskes sukrin gold, kaffe og vand til en skummende masse med en mælkeskummer
  2. Blend den skumende masse sammen med banan, isterninger og mælk med en stavblender (hvis man synes den mangler kaffesmag, kan man tilføje mere smag ved at opløse lidt instant kaffe i lidt vand)
  3. Hæld drikken i to glas og tilføj evt. flere isterninger

bankaf2

 

COFFEE/BANANA SHAKE

Ingredients (2 glasses)

1-2 small banana

3 tsp sukrin gold

5 tsp instant coffee

5 tsp water

5 ice cubes

200 ml milk

 

  1. In a glass mix sukrin gold, instant coffee and water into a thick mass
  2. Blend the coffee-mass with banana(s), ice cubes and milk
  3. Pour the drink into two glasses and serve with ice cubes
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Nanna Krautwald 27 august, 2014 at 21:18

    Det skal helt klart prøves, for hvor ser det dog mega godt ud!

    • Reply Twin Food 27 august, 2014 at 21:51

      God idé – vi håber det falder i god jord ;-)!

  • Reply PatriciaPPpphjlhfbndbfbppppp 28 august, 2014 at 09:14

    Er der et alternativ for sukrin gold? :-)

    • Reply Twin Food 28 august, 2014 at 10:09

      Ikke hvis det stadig skal være med lavt kalorieindhold. Ellers kan brunt sukker eller alm. sukker også bruges, men så skal man også være opmærksom på at det bliver en drik med flere kalorier :)

  • Reply Mathilde 20 september, 2014 at 15:13

    Mmmmm, sidder netop og nyder den! Hold op den er god. ;)

    • Reply Twin Food 20 september, 2014 at 21:04

      Lækkert!! Og dejligt at den er faldet i god jord ;)

  • Reply Sanne 29 september, 2014 at 08:58

    Mums, den var go’ – og væk på 2 min. sådan ca. ;-)

    • Reply Twin Food 29 september, 2014 at 16:13

      Hehe, det kender vi alt for godt ;)

  • Reply Johanne 19 april, 2018 at 22:52

    Når i skriver instant kaffe, så er det det rene kaffepulver og ikke blandet med vand endnu – det bliver det først i mælkepiskeren? Kan man evt bruge kaffe der er brygget fra en maskine? :)
    – Kan man bruge andet end en mælkepisker til at blande de første ting? :-)

    • Reply Twin Food 20 april, 2018 at 06:18

      Hej Johanne,
      Ja nemlig – instant kaffe er bare det grove pulver :-) Når man blander det med vand med en mælkeskummer får det en dejlig cremet konsistens og det er lidt den, der er basen for drikken.
      Du kan formentlig godt bruge en gaffel eller et lille piskeris til at “piske” tingene sammen, men resultatet bliver nok ikke helt så godt – det same gælder hvis du udskifter med alm. kaffe brygget på maskine. Det smager helt sikkert ligeså godt, men om den bliver ligeså cremet er vi ikke sikre på :-)

      Mælkeskummeren kan i øvrigt fås meget billigt hos IKEA og vidst nok også i Tiger,

      God weekend,

    Skriv et svar til Mathilde Slet kommentar