CREMET GULERODSSUPPE MED STEGTE SVAMPE OG HYTTEOST –
Nemme hverdags retter, Supper, Vegetar

CREMET GULERODSSUPPE MED STEGTE SVAMPE OG HYTTEOST

Selvom foråret så småt er kommet frem er det ikke nogen hindring for os stadig at spise suppe (det er som om det er lidt en vinterret). Og endnu mere fantastisk med sådan en dejlig sommerlig orange farve. Suppen er lavet hovedsageligt på gulerod med lidt porre og kartoffel og er lige tilpas cremet og smagfuld. Gulerodssuppen er anden kategori i Brauns blender battle, der er blevet lagt op i dag i dysten – vi håber i vil give os en stemme her, så er i SÅ søde ;-). I skal i øvrigt huske, at når i stemmer, er i med i konkurrencen om en multiquick blender fra Braun. På toppen af suppen har vi pyntet med stegte svampe og lidt hytteost. Den er nem og tager ikke meget mere end 30 min at bikse sammen. Af svampe brugte vi champignons, men man kan bruge lige hvad man vil! Der kan sagtens tilsættes andre krydderurter end rosmarin, f.eks. laurbærblade, timian eller oregano. Hvis ikke man er helt fan af hytteost kan denne erstattes med creme fraiche. Hvis man ønsker den lidt mere ”krads” i eftersmagen kan man tilsætte ingefær eller chili. Nyd den som den er eller med et stykke lækkert brød.

 

Ingredienser (giver 1 liter):
1 hvidløg
2 små porrer (eller 1 stor)
550 gram gulerødder (8 små/mellem gulerødder)
1 kartoffel
2-3 grene rosmarin
1 grøntsags bouillon terning
½ liter vand
Pynt: 200 gram stegte svampe, hytteost og lidt feld salat

 

  1. Skær hvidløg, porre, kartoffel og gulerødder i mindre skiver og steg det i en gryde med bouillon terningen
  2. Tilsæt 0,5 l. vand og rosmarin grene og lad det hele koge mørt i ca. 20 min.
  3. Blend det hele til en ensartet tyk masse – OBS! Husk at fjern rosmarin grenene inden det hele blendes.
  4. Hæld det tilbage i gryden, bring det i kog og smag til med salt og peber
  5. Steg svampene og sørg for at alt deres vand frigives, så de bliver dejlig sprøde
  6. Server suppen i en skål og pynt med lidt svampe, en klat hytteost og lidt feldsalat

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med Aller Media og Braun i forbindelse med Brauns Blender Battle hvor vi dyster mod Frk. Kræsen om at være mest kreativ med en blender

 

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Matilde 8 marts, 2013 at 06:34

    Det ser vildt lækkert ud, skal helt sikkert prøve den på min traditionelle suppesøndag næste gang ;)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2013 at 17:53

      Hehe, elsker traditionelle suppesøndage ;-) Vi håber du kan lide den!!
      Ha en god weekend!
      Knus

  • Reply Emily St 8 marts, 2013 at 08:27

    Den ser simpelthen så lækker ud og dejlig cremet. Mums!!!

    • Reply Twin Food 8 marts, 2013 at 17:54

      Tak, Emily – det kan du tro den også var ;-)
      God weekend!
      Knus

  • Reply Anonym 25 april, 2013 at 13:55

    Skal der virkelig et helt hvidløg i? Eller…. Det er vel bare et fed – ikke?

    • Reply Twin Food 26 april, 2013 at 19:56

      Ja det er helt sikkert kun et fed, et hvidløg ville nok lige være rigeligt ;-) Tak for det vågne øje!

  • Reply » TWIN FOOD I MARTS 18 august, 2014 at 15:50

    […] Cremet gulerodssuppe – Gedeost bruschetta – Små ægge-pandekager med feta – Tærte med rødbede og feta […]

  • Skriv et svar til » TWIN FOOD I MARTS Slet kommentar