COOKIES MED RABARBER OG CHOKOLADE –
Bagværk, Cookies, Søde sager

COOKIES MED RABARBER OG CHOKOLADE

rabco3

I søndags var vi hjemme og spise og gik lige forbi bærbedet, hvor vores far også har de flotteste rabarber. Vi spurgte om vi måtte tage nogle af alle rabarberne, da vi tænkte de skulle væk, så der måske kunne nå at komme flere. Det sagde han selvfølgelig ja til, og håber nok på at han får lov at smage nogle af de ting de bliver forvandlet til ;-) Nogle af raberbene blev brugt i disse cookies, hvor de blev tilsat sammen med hakket mørk chokolade. Vi er helt sikre på at man også sagtens ville kunne tilsætte hvid chokolade, da hvid chokolade og rabarber simplethen er en af de bedste kombier efter vores hoved! Vi har stadig en masse rabarber liggende, og nogle af dem skal hvert fald bruges på rabarbersaft. Hvis i har gode opskrifter med rabarber må i meget gerne skrive dem i kommentarfeltet, det kunne jo være at nogle af Jer læsere også var interesseret i flere opskrifter med rabarber – så eksperimenterer vi gerne ;-) (scroll down for english version)

Ingredienser (ca. 20 stk.)
140 g rabarber
100 g sukker
90 g blødt smør
1 æg
1/4 dl mælk
1/2 tsk vaniljepulver
140 g mel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
100 g grofthakket mørk chokolade

  1. Rens rabarberne og skær dem i skiver af 4-5 mm tykke
  2. Bland smør og sukker og smulder smøren godt sammen med sukkeret
  3. Tilsæt æg og mælk og pisk det sammen med smør og sukker
  4. Tilsæt vaniljepulver, mel, bagepulver, salt og den hakkede mørke chokolade
  5. Vend tilsidst rabarberne i
  6. Fordel 1 tsk dej på bageplader som en lille klat (den vil glide ud, når den bages)
  7. Bag cookies’ne i ovnen ved 190 grader i 15-20 min. indtil de virker sprøde og gyldne på toppen
  8. Lad dem afkøle inden de spises :)

rabco2

rabco4

rabco1

 

 

COOKIES WITH RHUBARBS AND CHOCOLATE

Ingredients (about 20 pcs.)
140 g rhubarb
100 g sugar
90g soft butter
1 egg
125 ml milk
1/2 teaspoon vanilla powder
140 g flour
1 teaspoon baking powder
1 pinch salt
100 g coarsely chopped dark chocolate

  1. Clean the rhubarb and cut into slices (4-5 cm thick)
  2. Mix butter and sugar well together
  3. Add egg and milk and whisk it with butter and sugar
  4. Add the vanilla powder, flour, baking powder, salt and chopped dark chocolate
  5. Finally turn in the chopped rhubarbs
  6. Spread 1 teaspoon of dough on a baking sheets (it will come out when baked)
  7. Bake Cookies in the oven at 190 degrees celcius for 15-20 minutes, until they work crispy and golden on top
  8. Let them cool before eating :)
tidligere indlæg næste indlæg

20 Kommentarer

  • Reply Louise Petersen 28 maj, 2014 at 09:14

    Hvor ser de lækre ud ! Har indtil videre lavet saft, sirup, kompot og muffins m hvid chokolade. Er ved at løbe lidt tør for idéer så ville elske at se jeres :)

    • Reply Twin Food 29 maj, 2014 at 21:59

      Uhm, rabarber og hvid chokolade er bare en skøn kombi :)
      Vi håber at kunne diske op med lidt forskelligt og tak for dine ideer ;)

  • Reply Heidi Holm 28 maj, 2014 at 09:56

    Rabarber er helt fantastiske!
    Kan kun anbefale denne hvide chokoladekage med rabarber og pistaciebund….Den smager så SKØNT!!!!

    http://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokoladekage-med-rabarber-og-vanilje/

    God dag

    • Reply Twin Food 29 maj, 2014 at 22:01

      Hvor lyder det bare alt for lækkert – den vil vi lige kigge nærmere på – tak ;)

  • Reply Louise 28 maj, 2014 at 09:57

    De ser sørme skønne ud! Jeg har også bagt mange søde sager med rabarber – min yndlings er nok rabarberskum (rabarberkompot m. Flødeskum) med hvid chokolade!
    Men jeg har også kastet mig ud i at bruge dem i det salte køkken. På grillen er de virkelig lækre med bacon svøb. Ja, det lyder mærkeligt, men det skal I unde jer selv at prøve. Perfekt til en grillet kylling og asparges i baconsvøb + en god sommersalat.

    • Reply Twin Food 29 maj, 2014 at 22:02

      Ej hvor lyder det som en god ide, men også lidt specielt med bacon og rabarber – det må komme an på en prøve ;)

  • Reply Cathrine Brandt 28 maj, 2014 at 11:29

    Jeg elsker også rabarber! Min kæreste og jeg har lige købt et hus, og jeg har allerede planlagt, hvor der skal plantes rabarber.

    Hvert år laver jeg rabarbersaft – det er så lækkert.
    http://www.cathrinebrandt.dk/sod-vaniljeprikket-rabarbersaft/

    Derudover er jeg vild med rabarbercrumble og blondies med rabarber.
    http://www.cathrinebrandt.dk/blondie-med-rabarber/

    Rigtig god sommer til jer – må den være fyldt med rabarberlækkerier :)

    • Reply Twin Food 29 maj, 2014 at 22:03

      Ja – rabarber er også et must i vores køkkenhaver ;)
      Tak for alle dine skønne ideer og rigtig god sommer til dig også :)

  • Reply Sanne 28 maj, 2014 at 21:40

    Mums! Viste dem lige til min mor, som straks tilbød jeg kunne tage de rabarber vi har ude i haven :-)
    Så opskriften skal snart prøves herhjemme – glæder mig!

    • Reply Twin Food 29 maj, 2014 at 22:03

      Ej hvor godt og heldigt ;)
      Vi håber de falder i god jord :)

  • Reply Karin Nielsen 29 maj, 2014 at 08:08

    Disse kager skal helt sikker prøves!
    Vil lige dele min Rabarberopskrift med jer: Svinemørbrad på rabarber. 10-15 rabarber snittes fint og lægges i et ovnfast fad. Marinere svinemørbrad i 5 spsk. olivenolie, 2 hakket hvidløg og en håndfuld hakket salvie – gerne en times tid. Svøb ca 5 skiver bacon eller parmaskinke om svinemørbraden og læg den ovenpå rabarberne – drys gerne mere salvie over. Stilles i ovnen i 30 min v.220 gr – tildækket de første 15 min.
    Der bliver den mest fantastiske rabarbersovs som passer fint til stegte/brasede kartofler.

    • Reply Twin Food 30 maj, 2014 at 09:23

      Hej Karin
      Hvor lyder det bare som en skøn opskrift :)
      Vi har netop et par svinemørbrader i fryseren så det kunne være denne her skulle afprøves – tak!

  • Reply thea 31 maj, 2014 at 10:46

    Åh vad goda de ser ut! Måste testa göra en egen glutenfri variant :)

    • Reply Twin Food 1 juni, 2014 at 11:59

      Tak – det lyder som en god idé :)
      Fortæl gerne hvordan det går!

  • Reply Heidi 5 juni, 2014 at 23:11

    Opskriften lød fantastisk, når man er glad for cookies og har rabarber i haven. Jeg lavede dobbelt portion, da kager hurtigt forsvinder herhjemme, men mine kager blev bløde, da de kom i kagedåsen, sikkert pga fugen fra rabarberne. Så lav km dem I kan spise med det samme!

    • Reply Twin Food 6 juni, 2014 at 08:03

      Hej Heidi.
      Øv hvor ærgeligt.
      Vi ved ikke om de måske også skulle have haft lidt længere tid i ovnen, der er jo forskel på ovne, så det kan godt være de skal have mere end vores :-). Vores holdte kun til dagen efter, hvor de faktisk bare lå på en tallerken natten over – de var blevet lidt blødere men ikke det store.
      Så ja det her er nok ikke nogen cookies man skal bage til en hel uges forbrug, for bliver de spist samme dag eller dagen efter synes vi nu stadig de er dejlig sprøde (hvis altså de er blevet bagt nok) :)

  • Reply Heidi 6 juni, 2014 at 23:28

    Hvordan kan det være at mit indslag ikke kommer med?
    Er det kun de rosende indslag I vil have med?
    Øv dialog er ellers godt

    • Reply Twin Food 7 juni, 2014 at 08:15

      Hej Heidi
      Hvis du kigger ovenfor er dit indslag blevet svaret i går morges kl. 08.03, så det er skam med :)
      Vi har en “spam-fanger” på vores kommentarer og derfor er der nogle kommentarer vi selv er nødt til at godkende, hvilket vi ikke altid har mulighed for at gøre med det samme :)
      God pinse!

  • Reply Anne Gitte Forslund 28 juni, 2014 at 11:37

    Hej, de ser vildt lækre ud! Men hvordan forstås, at rabarberne skal skæres ud i 4-5 cm tykke skiver? Bliver de mindre inde i ovnen mon?
    Har nogen gjort sig erfaring med det?

    • Reply Twin Food 30 juni, 2014 at 12:40

      Der var lige sket en fejl med enhederne, det er 4-5 mm ;) Så kan sagtens se at de 4-5 cm virkede som nogle enorme stykker :)

    Skriv et svar til Louise Petersen Slet kommentar