CHORIZO, ASPARGES OG SVAMPE PÅ PANDEN MED SPEJLÆG –
Nemme hverdags retter, Tilbehør

CHORIZO, ASPARGES OG SVAMPE PÅ PANDEN MED SPEJLÆG

choæ3

Retten her blev lavet til aftensmad, som en reste aftensmad, da vi havde lidt forkskellige ting i køleskabet, der skulle bruges. Bl.a havde vi chorizo pølser, svampe og spinat. Asparges blev købt, hvor der nu ligger et halvt bundt i køleskabet, som vi skal finde på noget lækkert med – nogle ideér?! :-) De små (nuttede) chorizo pølser var vi så heldige at få med hjem fra arbejde i fredags, hvis man ikke kan finde sådan nogle hvor man handler, køber man bare almindelig chorizo pølse. Hvis man er vegetar, kan den helt undlades. Retten tager ikke lang tid at lave og smager lækkert – prikken over i’et er spejleægget på toppen, hvor blommen helst skal være lidt flydende, så den løber ned over de andre ting :-)! Vi serverede en nybagt bolle til retten og det fungerede fint som en aftensmad :-)! Hvis man mangler tilbehør til en kødret kan denne også sagtens laves som tilbehør – både med og uden chorizo!

 

Ingredienser (2 personer):
4-5 brunch chorizo pølser skåret i stykker
2 fed hvidløg
7-9 Asparges
5 store svampe
1-2 håndfulde spinatbalde
2 æg

Lidt hakket persille til toppen

  1. Kom lidt olie på en pande og svits hvidløg heri
  2. Tilsæt svampe og steg dem indtil vandet fra dem er nogenlunden væk
  3. Tilsæt chorizo og steg det sprødt
  4. Tilslut tilsætte asparges, skåret i mindre stykker, og spinatblade – bland det hele godt rundt
  5. På en pande ved siden af (eller fjern chorizo-blandingen og lav dem på samme pande som denne) laves to spejlæg
  6. Server chorizo-blandingen nederst på en tallerken og kom derefter spejlæg oven på

choæ1

choæ2

 

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Camilla 28 april, 2013 at 12:34

    Uhm sikke en lækker resteret :D

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 20:55

      Ja, den var slet ikke dårlig ;-) Restemad er faktisk tit ret lækkert :-)!!

  • Reply Lise W 28 april, 2013 at 21:40

    Jeg fik også restemad til aften – biks af jordskokker, kartofler og culotte. Og også spejlæg – det er som I siger det som kæder det hele sammen. Mmmh!
    Risotto med asparges er altid et hit! :) Og hvis det skal være lidt mere luksus: Tarteletter med høns i asparges. Velbekomme, piger

    • Reply Twin Food 29 april, 2013 at 19:36

      Uhm, det lyder altså også som god restemad :)! Spejlæg, kan nemlig bare kæde alt sammen!
      Tak for dine gode bud med asparges’ne, Lise ;)

  • Reply Emilie 29 april, 2013 at 16:29

    Det ser bare så godt ud! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 29 april, 2013 at 19:41

      Tusind tak, Emilie! :)

  • Reply MadSCAR 29 april, 2013 at 21:33

    Uau this is amazing!I love it:)

    • Reply Twin Food 1 maj, 2013 at 07:52

      It really was delicious! :)

  • Reply Susann Romy 2 maj, 2013 at 12:53

    De bedste retter opstår, når man bare lige skal bruge nogle rester. Wupti, så har man en eller anden magisk ret, og man tænker “hvorfor har jeg ikke lavet dét her før?” :-)
    Jeg havde en sådan oplevelse, da jeg lave en curryret sidst (http://susannromy.arendal.dk/2013/04/24/spicy-grontsagscurry/). Jeg havde alt muligt tilbage i køleskabet der skulle bruges snarest, og lige pludselig stod jeg med en super lækker curry :-)

    • Reply Twin Food 3 maj, 2013 at 08:15

      Ja, du har helt ret, så kan man rigtig få blandet en masse lækkert! Uh curryretter kan altså også bare varieres ud i det uendelige, den må vi lige kigge forbi :-)!

    Skriv et svar til Emilie Slet kommentar