CHOKORUG TIL MADPAKKEN –
Bagværk, Brød, Snacks, Sundere alternativer, Til madpakken

CHOKORUG TIL MADPAKKEN

chorug5

chorug3

Begge vores studier startede igen i sidste uge og det betyder at weekenden er blevet brugt på at fylde fryseren op. Vi har altid brød i fryseren, så det er nemt at lave madpakke om morgenen. Udover den obligatoriske sandwich i en rugbolle er vi også vilde med at have noget med til den lidt sødere tand. Det kan være lidt tørrede frugter, mandler æbler i både eller fx. disse chokorug. Opskriften er faktisk den samme som vi laver vores rugboller ud af til madpakken vi har bare tilsat kakao knapper tilslut. Hvis man vil slå to flyer med et smæk kan man lave opskriften nedenfor og brug 3/4 af dejen til rugboller og den resterende 1/4 af dejen til chokorug. Chokorugene er væsentlig mindre end en rugbolle, men super gode som en eftermiddagssnack :-) Vi har også afprøvet dem med lidt smør til en kop kaffe – der er de også gode ;)

 

Ingredienser (giver ca. 40 stk.):
Dag 1
80 gram hørfrø
140 gram solsikkekerner
400 gram rugkerner
4 dl koldt vand
150 ml surdej (vi havde fået en surdej der skulle prøves fra De Danske Gærfabrikker)
50 gram gær

  1. Start med at opløse gær i vand
  2. Kom derefter de andre ingredienser ved og bland det hele godt rundt
  3. Lad det stå over natten (ca. 12 timer)

 

Dag 2
5 dl vand
320 gram rugmel
30 gram salt
2.5 spsk maltmel
200 gram hakket mørk chokolade

Til pynt: 100-200 gram hakkede hasselnødder

 

  1. Start med at tilsætte vand til skålen fra dag 1
  2. Kom derefter de andre ingredienser i undtagen chokoladen – bland det godt sammen
  3. Kom chokoladen i og sørg for at få den jævnt fordelt i hele dejen
  4. Form små klumper af dejen og rul dem i de hakkede hasselnødder
  5. Læg klumperne på en bageplade med bagepapir
  6. Lad choko klumperne hæve i ca. 1 time
  7. Kom dem i ovnen ved 180 grader og giv dem ca 20 minutter (tjek dem gerne efter 15 min)
  8. Lad klumperne køle af på en rist
  9. Nyd dem til en kop kaffe eller tag dem med i madpakken :-)

 

Et lille fif: Vi havde fået en surdej fra De Danske Gærfabrikker, der skulle prøves. Vi ville dog gerne blive ved med at have en surdej i køleskabet , som vi fremover vil bruge når der bages rugbrød/rugboller/chokorug. Derfor tog vi ved step 2 dag 2 en klump dej over i et glas – ca 2-3 dl. Denne klump skal så tilsættes næste gang der bages under dag 1 step 2 – og igen skal man huske at tage en ny klump ud under dag 2 :-)

 

chorug4

chorug1

chorug2

tidligere indlæg næste indlæg

19 Kommentarer

  • Reply Ditte Blog 3 februar, 2014 at 11:16

    Mmh de skal helt sikkert prøves en dag. Er nærmest afhængig af lagkagehusets chokorug, så det kunne være så lækkert at lave dem selv :-)

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:44

      Ja dem har vi også spist et par gange (læs: mange gange) ;) og det er altså lidt fedt når man kan lave nogle magen til selv :)

  • Reply Nadja 3 februar, 2014 at 12:14

    Som sagt på Instagram: Helt klart et vinterferie projekt! :)

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:44

      Super god idé :)!
      Vi håber de bliver et hit!

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 3 februar, 2014 at 13:06

    Jeg har også bagt dem flere gange, dog uden surdej og med gulerødder :-)

    http://hvadskalvibage.blogspot.dk/2013/04/opskrift-pa-chokorug-la-lagkagehuset.html

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:45

      De er super gode ! Gulerødder lyder heller ikke dårligt :)

  • Reply Louise W 3 februar, 2014 at 20:33

    Må prøves ASAP. Har prøvet anden opskrift som også var god, men denne lyder endnu bedre.
    Lige et tillægsspørgsmål. Hvor tit sjal jeg minimum bage med surdejen, hvis jeg starter med denne?
    Og kan man bage dem på alternativ vis, hvis jeg ikke går i gang med surdejs-projektet?
    Tak for mange skønne opskrifter i øvrigt… Det er SÅ inspirerende!

    • Reply Twin Food 4 februar, 2014 at 16:17

      Hehe, vi håber den bliver endnu bedre så ;)!
      Uden at være helt sikre vil vi tro at en surdej godt kan holde sig 1 1/2 til 2 uger i køleskabet uden at blive brugt :)
      Vi har ikke prøvet at lave dem uden surdej, så det bliver lidt et gæt, men det kan formentlig erstattes af 1 pk. gær og 1 dl vand under dag 1 hvor du normalt skulle tilsætte surdej.
      KH
      Laura og Christine

      • Reply Louise W 9 februar, 2014 at 22:12

        Tak for svaret. Må vist efterhånden i gang med surdejs-projektet…

  • Reply Camilla 4 februar, 2014 at 13:56

    WOW, de lyder virkelig lækre! Har flere gange forsøgt at lave chokorug, men de er endnu ikke blevet helt gode.. Hvis man nu ikke ligger inde med surdej, tror i så de kan laves uden? Er det hele rugkerne eller skårne/knækkede rugkerner der er brugt i opskriften? Og har i haft dem liggende i blød inden i kommer dem i dejen? :)

    • Reply Twin Food 4 februar, 2014 at 16:21

      De her er også det nærmeste vi er kommet de bedste indtil videre ;)
      De kan formentlig laves uden surdej (ikke noget vi har prøvet) og også noget der vil påvirke smagen, så det er ikke sikkert de bliver ligeså gode uden surdej :). Du kan sagtens selv starte en surdej (google lidt på nettet) uden at det er super besværligt, der går bare lidt dage inden den er klar til brug. Hvis ikke du magter surdejs-projektet kan du formentlig erstatte den med 1 pk. gær og 1 dl. vand, men vi garanterer ikke for resusltatet ;)
      Vi brugte skårne/knækkede rugkerner og de skal ikke ligge i blød inden de skal anvendes i opskriften (hvor de egentlig ligger i blød fra dag 1 til dag 2)
      KH

  • Reply Ann 7 februar, 2014 at 22:09

    De lyder super lækre:) Hvis man bare gerne vil have dem som rugboller, er det så bare at undlade chokolade og nødder?

    • Reply Twin Food 11 februar, 2014 at 20:26

      Du kan sagtens nøjes med bare at undlade chokoladen – nødderne kan du stadig godt tilsætte :)!

  • Reply Marianne juhl 16 februar, 2014 at 09:39

    Så er der da lige en anledning til at starte et surdejs projekt op – de her boller ser så fantastiske lækre ud så de skal prøves i denne uge hvor vi holder vinter ferie

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 14:51

      Det lyder som et godt vinter ferie projekt ;-)
      Lad os endelig vide hvad du synes om dem, herhjemme er de blevet et fast element i madpakken! :-)
      Rigtig god vinter ferie

  • Reply AAA 21 februar, 2014 at 11:49

    Kan man mon udelade maltmelet eller bytte det ud med noget andet? Tak for en dejlig og inspirerende blog :-)
    Hilsen Anne Sofie

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:42

      Du kan sagtens udelade maltmelet, det giver mest bare farve, så hvis det udelades bliver dine ikke ligeså mørke :) Der kan også bruges maltsirup i stedet, men så vil der formentlig skulle tilsættes lidt mere :)
      Mange tak :)
      KH

  • Reply Nanna 14 marts, 2014 at 08:17

    Skal dejen i køleskabet efter dag 1? Har selv fået en pakke surdej fra De Danske Gærfabrikker som jg tænker skal prøves på denne opskrift! :-) tak for gode opskrifter.

    • Reply Twin Food 17 marts, 2014 at 08:43

      Vi plejer bare at lade dejen stå tildækket på køkkenbordet :) Ej hvor spændende – vi håber du kan lide dem :)
      KH

    Skriv et svar til Nadja Slet kommentar