CHOKOLADEKAGE UGEN ÆG MED TWIX –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CHOKOLADEKAGE UGEN ÆG MED TWIX

choct4

Denne kage minder meget om en vi har lavet før, nemlig denne chokolade kage uden æg. Det er en kage der egner sig godt til de dage, hvor man lige pludselig gerne vil bage en kage, men ikke har æg i køleskabet. Selvfølgelig kan man altid lige gå til naboen og høre om man kan låne et æg, men hvis ikke man vil det – skader det på ingen måde denne kage, at der ikke er æg i. Folk med mælke-allergi kan også være med på denne kage, da fedtstoffet der tilsættes er olie og man kan tilsætte vand i stedet for mælk! I denne udgave af kagen har vi valgt at komme hakkede twix på toppen, her kan man komme alt muligt på i stedet som marsbars, bounty’s eller fx oreos ;-)

 

Ingredienser (1 springform):

200 gram mel
30 gram kakao
1 tsk bagepulver
200 gram sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
5 spsk olie uden for meget smag
250 ml mælk (kan erstattes af vand)

 

Til toppen: ca. 100 gram twix

  1. Pisk olie og vand sammen i en skål
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao – pisk det hele godt sammen
  3. Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele ;-)
  4. Smør en springform og kom dejen i formen drys derefter med hakkede twix
  5. Bag den i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter. Tjek med en skarp genstand om den er bagt
  6. Hvis man ønsker den lidt blød i det, skal den ikke være fuldstændig gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand

choct5choct2

choct1

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Maria Bavngaard 14 april, 2013 at 10:43

    Wow, den ser sørme lækker ud! Den MÅ jeg bare prøve. Jeg har alle ingredienserne dertil, så nu ved jeg, hvad jeg skal lave i dag :-) Og så er det jo heller ikke den mest usunde og “fede” kage = bonus! Mums, jeg glæder mig!
    – Elsker bare jeres blog!

    • Reply Twin Food 15 april, 2013 at 11:32

      Hehe det er så lækkert når alle ingredienserne er i hus! :) Og lige præcis, det er nemlig ikke den mest usunde kage ;-)

  • Reply Ida 14 april, 2013 at 15:13

    Forleden bagte jeg denne kage, da jeg gerne lige vil bidrage med lidt sødt til et gilde. Hold op en nem kage der smager lækkert. Jeg havde blot blandet en glasur med kaffe, kokos og kakao så blev den lidt ekstra svampet. Men jeg vil helt sikkert også prøve denne version. TAK for inspirationen. /Ida

    • Reply Twin Food 15 april, 2013 at 11:34

      Vi bliver altid så glade når folk kan bruge opskrifterne vi lægger ud :-)! Det lyder som en helt vildt lækker glasur, specielt med kaffen – mums, den skal vi da huske :)!

  • Reply Kristine 14 april, 2013 at 18:54

    ooooh my dear good!!!! Den ser jo himmelsk ud! Jeg har tilfældigvis et par snickers liggende (ja jeg er en sucker for snickers), så måske man skulle udskifte twixen med dem ;) Uuuhf det kunne jeg godt lige ;)

    • Reply Twin Food 15 april, 2013 at 11:34

      amen hvor heldigt altså ;-)! Kagen kan snildt laves med snickers i stedet for twix, vi er sikre på at det mindst vil smage ligeså godt :)

  • Reply Trine 15 april, 2013 at 12:57

    Det ser godt nok super lækkert ud!

    • Reply Twin Food 15 april, 2013 at 15:50

      Tusind tak, Trine! Det kan du tro den også var ;-)

  • Reply Rav Food 15 april, 2013 at 13:58

    Spændende og lækker kage. Er den sådan lidt brownie agtig i smag og konsistens?

    • Reply Twin Food 15 april, 2013 at 15:51

      Ift. konsistensen kan den godt blive brownie agtig, hvis bare man ikke kommer til at give den for meget :-)! Når man stikker en skarp genstand i for at tjekke, må der gerne hænge lidt ved, så bliver den brownie/klistret agtig. Mht. smag er den nok ikke helt så kraftig i chokolade smagen som en brownie, selvom den stadig smager af en masse ;-)

  • Reply Malene Skaadegaard 16 april, 2013 at 20:28

    arghhhhh MUMS!! Nu _skal_ jeg jo næste gå ud i køkkenet og gå i gang, ingen undskyldning man ikke har æg ;)

    • Reply Twin Food 17 april, 2013 at 08:09

      Hehe du har helt ret, Malene – så er der ingen undskyldninger ;-)! Skriv endelig hvordan du synes den er :)

  • Reply Kristine 5 maj, 2016 at 21:55

    Den lyder for god til at være sand! Kan den mon også laves som muffins?

    • Reply Twin Food 8 maj, 2016 at 15:00

      Det kan man helt sikkert – det var en god idé! Men husk ikke at bag dem ligeså længe som kagen. Start evt. med 15 min. og tjek dem undervejs :-)

    Skriv et svar til Ida Slet kommentar