CHOKOLADESCONES –
Bagværk, Brød, Brunch, Til madpakken

CHOKOLADESCONES

scoc3

sconec1

Mmmh hvor vi elsker scones! Vi er specielt vilde med de scones som kan købes i bageren i Salling, de har den sprøde overflade og det meget lækre bløde indre. Den her udgave giver scones’ne fra Salling god konkurrence, rigtig god faktisk!

Vi har længe været på jagt efter en opskrift, hvor de bagte scones næsten bliver som dem man kan købe. En del af det gode resultat skyldes smøren, så hvis man er ude efter de bedste scones, skal man ikke skære det væk – selvom det kan virke som meget :-) De lækre scones blev nydt til en omgang kaffe herhjemme og så kom de også med på madpakken, til en af de lidt længere dage.

Chokoladen kan desuden nemt erstattes med fx rosiner eller tranebær eller helt undlades (men hvem synes ikke, at de er bedst med choko ;-)?)

 

Ingredienser (ca. 16 stk.)

2 1/2 dl A38

170 gram blødt smør

2 æg

70 gram sukker

25 gram bagepulver

1-2 tsk vaniljesukker

1 anelse salt

600-650 gram hvedemel

150 gram hakket mørk chokolade

 

Til pensling: A38

  1. Bland A38, blødt smør og æg sammen i en skål (eller ælt det sammen på en røremaskine)
  2. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt – få det hele æltet godt sammen
  3. Tilslut tilsættes mel – evt. lidt ad gangen og den hakkede chokolade
  4. Ælt dejen indtil den hænger sammen
  5. Kom dejen ud på et bord med lidt mel og form den til en firkantet pølse
  6. Skær dejen ud i firkanter og læg dem på en bageplade med bagepapir
  7. Pensl med A38 inden de bages i en 200 grader varm om i 10-15 min (alt efter størrelse)

sconc2

scoc4

tidligere indlæg næste indlæg

30 Kommentarer

  • Reply Camilla 8 december, 2014 at 14:49

    Kan man evt. lave dejen dagen i forvejen, og først forme og bage bollerne dagen efter?

    Tak for en fantastisk blog!

    • Reply Twin Food 9 december, 2014 at 19:35

      Hej Camilla
      Det er ikke noget vi selv har prøvet, men vi tænker at det godt kan lade sig gøre :)

  • Reply Mette 9 december, 2014 at 12:23

    De ser vildt lækre ud! Men er 25 g. bagepulver ikke virkelig meget? :-)

    • Reply Twin Food 9 december, 2014 at 19:36

      Det er rigtig nok med de 25 gram ;)
      Det gør at de hæver op og får en dejlig konsistens, og det er ikke noget man kan smage :)

  • Reply Maria fra En verden af kunst 10 december, 2014 at 11:19

    Glædelig juletid I to :-)
    Dejlige scones I har bagt, og med A38 har jeg ikke prøvet dem før, så det må prøves :-)

    Jeg har fået lavet nye vinter nailart og en shop til min blog. I er velkomne forbi :-)

    Jule hilsner fra Maria

    • Reply Twin Food 11 december, 2014 at 08:13

      Tusind tak og i lige måde :-)!
      De var virkelig lækre!
      Vi kigger forbi og rigtig god dag!

  • Reply Isabella 15 februar, 2015 at 20:46

    Virkelig lækker opskrift, brugte dog ikke alt melen eller bagepulveret men de blev super gode.
    Tak for god opskrift!

    • Reply Twin Food 16 februar, 2015 at 08:56

      Tusind tusind tak, Isabella :)
      God dag til dig!

  • Reply Anne 3 marts, 2015 at 13:49

    Jeg har lige lavet dem og det er de bedste, jeg har smagt! Har I prøvet om man kan fryse dem ned?
    Tak for en fantastisk side – jeg kigger på den ugentligt når jeg skal have inspiration! :)

    • Reply Twin Food 3 marts, 2015 at 13:52

      Tusind tusind tak for din kommentar, Anne :)
      Dejligt at høre at du kan lide dem, vi må også hellere selv få bagt en omgang igen snart ;)
      Vi har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men vil tro at man godt kan.
      Når de er tøet op, kan du med fordel komme en anelse vand på overfladen og varme dem i ovnen, så vil vi tro de bliver bedst :)

  • Reply Marie J. 3 marts, 2015 at 15:02

    Er de sådan lidt klæge indeni? Det er nemlig dét, jeg synes er det lækre ved bagerens, men jeg har endnu ikke selv fundet en opskrift, hvor det er lykkedes mig. Jeg synes tit de hjemmebagte er lidt tørre, og jeg mangler den der lidt klistrede fornemmelse af at der sidder lidt scone bag på tænderne, når jeg har taget en bid. Giver det mening? Og er disse scones sådan? :)

    • Reply Twin Food 4 marts, 2015 at 19:21

      Uh det er svært at vurdere. Vi synes de er ligeså gode som dem ved bageren, men det er selvfølgelig ikke sikkert at du synes det ;) Hvis nu du har lyst til at prøve kan du give dem et par minutter mindre, tjekke en når den er afkølet og hvis det er helt skidt, må de blive bagt lidt mere :)

  • Reply Mona GrønbækMm 15 august, 2015 at 16:13

    Vil gerne have jeres mail.

  • Reply Anne-Mette 8 oktober, 2015 at 23:33

    Simpelthen verdens bedste scones! Som min kæreste siger: “scones er nu blevet perfekte! Inter slår dem!”. De bliver bagt hver halvanden uge herhjemme, da min kæreste nægter andet bagværk til morgenmad, og vi begge tit snupper en scones-to-go, hvis vi har travlt!

    De kan snildt fryses! Mums altså :)

    • Reply Twin Food 14 oktober, 2015 at 09:54

      Hvor er det dejligt at høre, at de er et hit hjemme ved jer :) :)
      Og godt at vide, at de kan fryses!
      Hav en rigtig god dag

  • Reply Vumsy 1 april, 2016 at 12:45

    Kan man bruge smeltet smør?

    • Reply Twin Food 3 april, 2016 at 19:52

      Det går nok ikke i denne opskrift, da dejen så vil blive for flydende i forhold til den mængde mel der tilsættes. :)

  • Reply Cecilie 10 april, 2016 at 11:52

    Hej. Jeg vil lige høre hvor mange % i vil anbefale A38’en har? Og kan den mon erstattes af græsk yoghurt?

    • Reply Twin Food 12 april, 2016 at 20:33

      Det er ligegyldigt med %’erne i A38 – det spiller ingen rolle. Du kan formentlig godt erstatte den med græsk yoghurt, men bland evt noget af det med lidt mælk, da græsk yoghurt jo er meget fastere end A38 :)

    • Reply Twin Food 12 april, 2016 at 20:33

      Det er ligegyldigt med %’erne i A38 – det spiller ingen rolle. Du kan formentlig godt erstatte den med græsk yoghurt, men bland evt noget af det med lidt mælk, da græsk yoghurt jo er meget fastere end A38 :)

    • Reply Twin Food 12 april, 2016 at 20:33

      Det er ligegyldigt med %’erne i A38 – det spiller ingen rolle. Du kan formentlig godt erstatte den med græsk yoghurt, men bland evt noget af det med lidt mælk, da græsk yoghurt jo er meget fastere end A38 :)

  • Reply Sarah 8 oktober, 2016 at 09:12

    Hej, kan de fryses ned uden at blive dårlige når de tøes op igen? :-)

    • Reply Twin Food 9 oktober, 2016 at 10:09

      Hej Sarah,
      De kan sagtens fryses – lun dem inden servering, når de er tøet op, så er de aller bedst :)

  • Reply Charlotte 11 oktober, 2016 at 07:11

    Hej begge,
    Jeg vil høre om man kan bage dem 2 dage inden de skal serveres. Med andre ord bliver de kedelige efter to dage?
    Tak for en dejlig blog!

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2016 at 13:31

      Hej Charlotte,
      Vi synes godt at de kan være lidt kedelige efter to dage, men alternativt er at bage dem i lidt bedre tid, fryse dem ned og lune dem på dagen inden servering, hvis det er bagningen, der bliver presset :)
      KH

  • Reply Julie 27 oktober, 2016 at 17:33

    Kan man skifte A38 ud med en almindelig yoghurt? :-)

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2016 at 07:59

      Hej Julie,
      Ja det kan du godt :-)!

  • Reply Maria 10 april, 2021 at 15:46

    Ved ikke hvad der er gået galt med mine, men de ligner butterdej (de er i lag, hvis du forstår)
    Men de dufter dejligt, nu må vi se når du kommer ud af ovnen. Indtil videre har de fået 25min 🤷‍♀️ i alm. ovn – sku det ha været varmluft?

    • Reply Twin Food 15 april, 2021 at 08:22

      Hej Maria,

      Vi håber det lykkeds uden problemer :)
      alm. ovn er helt fint,

      KH

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar